Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Το πλακιώτικο καρναβάλι αναβίωσε στο Ζάππειο

Το παραδοσιακό πλακιώτικο καρναβάλι αναβίωσε την Κυριακή στο Ζάππειο. Πλήθος μεταμφιεσμένων παιδιών και μεγαλύτερων σε ηλικία, τρία γαϊτανάκια, σερπαντίνες, κομφετί, μαλλί της γριάς, υπαίθρια παζάρια και ψησταριές, χορός, τραγούδι, έθιμα και παιχνίδι, υπό τους ήχους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, δημιούργησαν μία καρναβαλική ατμόσφαιρα, εμπνευσμένη από μία εποχή που η Αθήνα ήταν στις δόξες της.
«Θα κάνουμε το παν για να κρατήσουμε την πόλη όρθια» ανέφερε σε μήνυμά του ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.
«Μέσα από την αθηναϊκή παράδοση προσπαθήσαμε να αναβιώσουμε το πλακιώτικο καρναβάλι» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Παναγιώτα Ψαράκη, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, επισημαίνοντας τη μεγάλη και θερμή ανταπόκριση του κόσμου.
«Ήρθα σήμερα με τον μπαμπά μου και τη μαμά μου να διασκεδάσω. Και διασκέδασα. Έπαιξα και χόρεψα πολύ» είπε ο μικρός Γιώργος, ντυμένος Ζορό.
«Σήμερα το Ζάππειο είναι όνειρο. Εδώ η Αθήνα δε θυμίζει σε τίποτα τον κακό της εαυτό» ανέφερε η 75χρονη κυρία Σοφία κρατώντας από το χέρι το εγγονάκι της και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά θα πραγματοποιούνται στο Ζάππειο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ θα συνεχιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα στενά της Πλάκας, με αποκορύφωμα τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου με πέταγμα χαρταετών, φασολάδα και λαγάνα για όλους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ