Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με προφανέστατη πολιτικη σκοπιμότητα λειτουργει η κυβέρνηση και το νεο νομοσχεδιο, για την ταχυτερη απονομή Δικαιοσύνης.Το νομοσχεδιο ειδικα για τους υπουργους και πρωην υπουργους προβλέπει ταχυτατες διαδικασιες με...
προφανή επικοινωνιακο-πολιτικο στόχο να σύρει στα Δικαστηρια της χωρας στελέχη της προηγουμενης κυβέρνησης Καραμανλή.Οπως τονίζουν αξιοπιστες πηγες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση , πιεζει την Δικαιοσύνη να βγάλει αποφάσεις ,με ταχυτατες διαδικασιες ,την στιγμη κατα την οποια ειδικα τα θεματα εναντιον πολιτικων προσωπων, απαιτουν χρονο, ενω επιπροσθετως ειναι γνωστο, οτι στον χωρο της Δικαιοσυνης ,οι διαδικασιες εχουν σχέση και με τον ογκο εργασιας των δικαστικων λειτουργων ,που δεν προλαβαίνουν να λαβουν γνωση, ολων των φακέλων της καθε υποθεσης.

Σε μια περιοδο που η κυβέρνηση παραπαιει ,μπαινει στην ευθεια το σχεδιο διαπομπευσης των αντιπαλων της προηγουμενης κυβέρνησης, ωστε να πιστωθεί στην προηγουμενη διακυβερνηση της Νέας Δημοκρατιας, η αποτυχια σε ορισμενους τομεις, κυριως στην οικονομια με βαση την δηθεν ...κακοδιαχειριση.

Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καθιερώνονται δίκες «εξπρές» για υποθέσεις “ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας, που έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα”, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς και διοικητές δημόσιων οργανισμών. Ετσι, οι υποθεσεις που εχουν χαρακτηρισθει σκανδαλα και που έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα, όχι κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων τους (στην περίπτωση αυτή υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών) θα ανακρίνονται και θα εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν θα ξεπερνάει τους οκτώ μήνες. Mε το νέο νομοθετικό πλαίσιο αντιμετωπίζονται οι πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες (ξέπλυμα) και της παθητικής δωροδοκίας, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά τελούνται από πρόσωπα που εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ή τη θέση την οποία κατείχαν.Το νομοσχέδιο προβλεπει
- Η προκαταρκτική εξέταση θα διενεργείται από έμπειρο εισαγγελέα πρωτοδικών και θα διαρκεί μόνο δύο μήνες. Σε σύνθετες και πολύπλοκες υποθέσεις μπορεί να οριστούν περισσότεροι ακόμη εισαγγελείς, οι οποίοι, όλοι, θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον χειρισμό τους.
- Η ανάκριση θα ολοκληρώνεται μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών. Σε σύνθετες υποθέσεις μπορεί να οριστούν και άλλοι ανακριτές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την ανακριτική διαδικασία.
- Η υπόθεση θα προσδιορίζεται ταχύτατα προς εκδίκαση και η δικάσιμος θα προσδιορίζεται μέσα σε δύο μήνες. Ετσι, σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους από την καταγγελία η υπόθεση θα έχει εισαχθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου.
- Αναβολή στις υποθέσεις αυτές δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να διαταχθεί από το δικαστήριο μόνο διακοπή.

http://exofitsio.blogspot.com/2011/09/blog-post_9031.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ