Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

..πετροπόλεμος και δεκάδες προσαγωγές στην Αθήνα

Σε δεκάδες προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που...σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να γίνει εξακρίβωση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε παρεισφρύσει κατά μήκος της πορείας, άρχισε να πετά πέτρες και μολότωφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με χημικά.

Κάποιοι νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βρίσκονταν στα Προπύλαια, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, έκαψαν στάση λεωφορείου και έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων τους οποίους πυρπόλησαν, έναν εκ των οποίον τον μετέφεραν στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ έσπασαν και έναν τηλεφωνικό θάλαμο.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, όταν ομάδα μαθητών πέταξε αντικείμενα, νεράτζια και πέτρες σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.
Στο Σύνταγμα, άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου και τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί "απάντησαν" με χρήση χημικών. Αφού το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων απομακρύνθηκε συντεταγμένα μέσω της οδού Πανεπιστημίου, δυνάμεις των ΜΑΤ καταδίωξαν κάποιους κουκουλοφόρους μέχρι και την είσοδο του Μετρό της πλατείας Συντάγματος.
Τέλος, ζημιές προκάλεσαν το μεσημέρι μαθητές σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ