Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση με Ρουμπινί - Στην Αθήνα ο Ο.Ρεν την Πέμπτη

Με το διάσημο οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί που επισκέπτεται τη χώρα μας, συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος στη θέση του κ. Ρουμπινί για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Ολι Ρεν. Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Oικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος 'Ολι Ρεν. Παρουσιάζοντας, σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ο. Ρεν στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, είπε ότι στις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία, ο κοινοτικός επίτροπος θα συζητήσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γενικότερα τους τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους προς την τρόικα, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Ιρλανδία και την θετική στάση που κρατά προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν.

Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί ακόμη με τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διάσημο και νομπελίστα οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί που είχε προβλέψει την πιστωτική κρίση του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπινί εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης,, χαρακτηρίζοντας απαραίτητες τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση και τόνισε πως ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου αρκεί.
Σε ομιλία του την Τρίτη ο κ. Ρουμπινί είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ