Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κίνα: 160 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο

Οι εκπομπές ρύπων από τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ έχουν δηλητηριάσει 160 παιδιά, όπως μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Σε παιδιά από την πόλη Ντονγκτάνγκ στην περιοχή Ρενχούα ανιχνεύτηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, αφού εισέπνευσαν μολυσμένο με μόλυβδο αέρα και κατανάλωσαν μολυσμένες τροφές, διευκρινίζει το πρακτορείο.
Το επίπεδο μολύβδου στο περιβάλλον της Ντονγκτάνγκ είναι επίσης υψηλότερο από το κανονικό, καθώς η πόλη βρίσκεται στη ζώνη εξόρυξης μολύβδου και ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση μολύβδου στη γη.
Το πρακτορείο δεν κατονομάζει τα εργοστάσια που ευθύνονται και επισημαίνει πως τα στοιχεία
που μεταδίδει βασίζονται στις πρώτες έρευνες και στον έλεγχο δειγμάτων αίματος από 531 κατοίκους της περιοχής.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι συχνή στην Κίνα και έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες γονέων, τα παιδιά των οποίων επλήγησαν από την μόλυνση εξαιτίας βαρέων μετάλλων. Ο μόλυβδος είναι ιδιαίτερα βλαπτικός για τα παιδιά, ειδικά στην ικανότητα μάθησης και στην συμπεριφορά τους.
Για να αντιμετώπιση της δημόσια οργή, το Πεκίνο δεσμεύτηκε ότι θα περιορίσει την μόλυνση από μόλυβδο. Επιτροπή ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι η Κίνα θα κλείσει τα τρία τέταρτα των εργοστασίων συσσώρευσης μολύβδου.
Η μόλυνση από μόλυβδο προκύπτει από την καθημερινή έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου και καταστρέφει το νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου και τα νεφρά. Επίσης προκαλεί αναιμία και υπέρταση.
Το 2009 διαδηλωτές εισέβαλαν και προκάλεσαν καταστροφές σε εργοστάσιο τήξης, το οποίο θεωρούσαν ότι ευθύνεται για την δηλητηρίαση από μόλυβδο 600 παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ