Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο δήμος Αθηναίων εκπέμπει SOS για την περιοχή γύρω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ

Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) κοντά σε Νομική και ΑΣΟΕΕ επισημαίνει ο δήμος Αθηναίων και καταγγέλλει κατάχρηση της προστασίας του ασύλου με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρο Λιβάνιο, περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, με επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας στους ελέγχους από οργανωμένες ομάδες, άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητές.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως ειδικότερα αναφέρεται, παρά τις εξειδικευμένες εξορμήσεις από τη δημοτική αστυνομία και από μικτές ομάδες ελέγχου με την Ελληνική Αστυνομία, το παράνομο εμπόριο περιορίστηκε μεν αισθητά στα Προπύλαια και στη Νομική Σχολή, αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Ιδίως στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας, που γειτνιάζουν με τη Νομική Σχολή, καθώς και στην οδό Πατησίων, που βρίσκεται το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, το πρόβλημα είναι έντονο και όπως χαρακτηριστικά
αναφέρεται «δημιουργεί εικόνα ανομίας για το κέντρο της πρωτεύουσας», καθώς «οργανωμένες ομάδες άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητών εμποδίζουν βιαίως τις επιχειρήσεις των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχουν προστασία στους παράνομους εμπόρους, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την προστασία του ασύλου».
Σημειώνεται, επίσης, ότι «εκμεταλλευόμενα την παρουσία αλλοδαπών υπαίθριων μικροπωλητών, παρεισφρέουν επίσης άτομα, εκδηλώνοντας ποινικά κολάσιμες παραβατικές συμπεριφορές, όπως είναι η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι επιθέσεις σε περαστικούς και οι κλοπές», δεδομένου του ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που στα κατασχεμένα προϊόντα βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών».
Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία «όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στα σημεία αυτά ενοχλούνται από την εκεί αστυνόμευση, επιδεικνύοντας συστηματική επιθετική συμπεριφορά, εξυβρίζοντας λόγω ή έργω τους δημοτικούς αστυνομικούς, λαμβανομένου υπόψη ότι οι τελευταίοι δεν φέρουν ούτε καν αμυντικό εξοπλισμό».
Η κατάσταση που επικρατεί οδηγεί στην αδυναμία από μέρους της δημοτικής αστυνομίας να διενεργεί καθημερινούς συστηματικούς ελέγχους του παρεμπορίου και κατ' επέκταση σε ποιοτική υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, αναφέρεται στο έγγραφο και σημειώνεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον των ανωτέρω σημείων, προς άμεση συνδρομή των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεχτούν ανάλογες επιθέσεις».
Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι σε μία μόνο ημέρα, την 18/01/2012, κατά τη συντονισμένη ενέργεια της δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. σε αποθήκη δίπλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, παρουσία εισαγγελέα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.705 προϊόντα-μαϊμού, που προορίζονταν για διάθεση στην αγορά.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ