Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...

Διαξιφισμοί μεταξύ της Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Φώφης Γεννηματά και βουλευτών της ΝΔ, με αιχμή τη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης έξι «γαλάζιων» βουλευτών.

Με επικεφαλής τον κ. Αποστολάκο, οι βουλευτές της ΝΔ καταλόγιζαν στον δήμαρχο και συνεργάτες του «παράνομες ενέργειες», σχετικά με συγχώνευση οργανισμών και εγκαθίδρυση καθεστώτος αδιαφάνειας. Κατηγόρησαν μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο ότι «μπροστά στο όργιο των αυθαιρεσιών δεν πράττει το χρέος του να ελέγξει τον δήμο και καλύπτει αυθαίρετες ενέργειες». Απαντώντας, η κ. Γεννηματά αφού υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, είπε πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν αντικαθιστά τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών στις ελεγκτικές αρμοδιότητές τους.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ Γρ. Αποστολάκος, Πρ. Παυλόπουλος, Ευ. Μεϊμαράκης, Αν. Νεράντζης, Μ. Χαλκίδης και Αθ. Μπούρας ανέφεραν στην επερώτησή τους ότι η κατάργηση του ΟΝΑ, των Μουσικών Συνόλων και του ΠΟΔΕ είναι «παράνομη και καταχρηστική», διότι αναιρεί κατ' ουσίαν τη λειτουργία του δήμου σε βάρος των υπηρεσιών του και των πολιτών. Έκαναν ακόμη λόγο για «διώξεις» προσωπικού και επιλογές διευθυντών και τμηματαρχών στον νέο οργανισμό που δημιουργήθηκε και τη δημοτική Αστυνομία χωρίς αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Υποστήριξαν ακόμη πως με τις παραπάνω ενέργειες επιβεβαιώνεται η ΝΔ, η οποία έλεγε νωρίς πως ο «Καλλικράτης» θα αποτύγχανε, αφού υπερφόρτωσε τις αυτοδιοικήσεις με αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.

Ο Δήμος Αθηναίων έπραξε
τις νόμιμες ενέργειες για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του, αντέτεινε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, εξειδικεύοντας πως πέτυχε να μειώσει τα νομικά πρόσωπα από 18 σε 12, χωρίς να περιορίσει τις σχετικές δραστηριότητες, αλλά αντιθέτως ασκώντας τες στο σύνολό τους και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων των φορέων που συγχωνεύθηκαν ή λύθηκαν.

Οσον αφορά τη δημιουργία του νέου φορέα με την ονομασία «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων», που προέκυψε από τη συγχώνευση των νομικών προσώπων, η κ. Γεννηματά επικαλέστηκε τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για να πει πως έτσι ρυθμίζεται παγίως η συγχώνευση ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και ταυτοχρόνως διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων στους φορείς που συγχωνεύονται.

Σημείωσε τέλος ότι «σε κάθε περίπτωση, η οποία αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόφασης αυτής θα κριθεί από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και το ΣτΕ και πάντως μέχρι να κριθεί η απόφαση τεκμαίρεται νόμιμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ