Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανάλυση για τον νέο κύκλο της παγκόσμιας τρομοκρατίας δημοσίευσε το ινστιτούτο Stratfor

Στο νέο «κύκλο της τρομοκρατίας» εντάσσει τις αναρχικές ομάδες που δρουν στην Αθήνα η αμερικανική εταιρεία πληροφοριών και αναλύσεων στρατηγικής Stratfor.
Το ινστιτούτο, που έχει βρεθεί στη δίνη σφοδρής επίθεσης από το WikiLeaks με τη δημοσίευση εκατομμυρίων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δημοσιεύει ανάλυση για το νέο κύκλο της παγκόσμιας τρομοκρατίας και τους τρόπους εντοπισμού των τρομοκρατών.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε συρμό του μετρό στο σταθμό «Αιγάλεω», την οποία χαρακτηρίζει «αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα».
Τους Έλληνες «αναρχικούς τρομοκράτες» το Stratfor συγκρίνει με τους ισλαμιστές τζιχαντιστές, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες όπως η Υεμένη, το Πακιστάν, η Νιγηρία και το Αφγανιστάν ή και με τον ακροδεξιό μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
Στη συνέχεια αναλύει τις φάσεις οργάνωσης μια τρομοκρατικής επίθεσης, για να υποδείξει πιθανά λάθη που θα γίνουν, ώστε αν οι τρομοκράτες παρακολουθούνται, να μπορούν να αναγνωριστούν
από τις αρχές.
«Ανεξάρτητα από το αν το χτύπημα είναι μια επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία της Νιγηρίας ή μια προγραμματισμένη έκρηξη σε μετρό της Αθήνας, ακολουθείται η ίδια διαδικασία πριν από την επίθεση», σημειώνει.
Το WikiLeaks κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα το Stratfor για διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες και συγκέντρωση πληροφοριών για επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα η Halliburton. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις έχει «προβλέψει» γεγονότα μήνες πριν αυτά συμβούν, ενώ αρκετά συχνά ασχολείται και με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ