Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παράταση έως τις 30 Απριλίου για υπαγωγή στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Νέα παράταση για την υπαγωγή των φορολογουμένων στην ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών παρέσχε έως τις 30 Απριλίου 2012 το υπουργείο Οικονομικών.
 
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, για διευκόλυνση των φορολογούμενων, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 30η Απριλίου 2012:
-Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.
 
-Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.
 
-Υποβολής από τις επιχειρήσεις των στοιχείων που αφορούν παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2011(χρήση 2010) η οποία έληξε την 15η Φεβρουαρίου 2012.
 
-Υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012. Πάντως, όταν η Εργοστασιακή Τιμολογιακή Αξία (ΕΤΑ) του έτους πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, πριν ή μετά τη μείωση λόγω παλαιότητας, είναι κάτω των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, τα στοιχεία που αφορούν τα στελέχη και τα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα αυτά,  δεν θα συμπεριληφθούν στις υποβαλλόμενες καταστάσεις.
 
-Υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης της χρήσης 2010 η οποία λήγει την 10η Απριλίου 2012.
 
-Υποβολής της Έκθεσης φορολογικής Συμμόρφωσης στην βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ για ισολογισμούς που έκλεισαν την 30η Ιουνίου 2011, η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.
 
-Ενημέρωσης της εφαρμογής της ΓΓΠΣ για ανάληψη διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει χορήγηση «ετήσιου πιστοποιητικού» για τις εταιρίες που έκλεισαν ισολογισμό  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.
 
Θ. Κουκάκης
24h NewsRoom


Υπερψηφίστηκε ο νόμος Βορίδη για τα ταξί

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε την τελευταία στιγμή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, και με την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου 148, που προβλέπει αύξηση του συντελεστή δόμησης στα νησιά για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των ταξί.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά.
Ο κ. Βορίδης, υιοθετώντας πλήρως σχετική πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο συντελεστής χορήγησης αδειών ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών.
Επίσης προβλέπεται ότι:
-Τα προμισθωμένα οχήματα θα πρέπει να έχουν από έξι μέχρι εννέα θέσεις, αντί πέντε έως εννέα που προβλεπόταν αρχικά.
-Στην Αθήνα θα χορηγηθούν 100 άδειες, στη Θεσσαλονίκη 50 και από 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα.
-Για τη χορήγηση άδειας προμισθωμένων οχημάτων θα προηγούνται οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί.
-Μειώνεται το ποσοστό συγκέντρωσης αδειών στην Αθήνα στο 3%, από 5% που ήταν αρχικά, και στην περιφέρεια στο 5% από 10%.
Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε και αλλαγές στη φορολογία για τις μεταβιβάσεις αδειών, οι οποίες είναι, όπως είπε, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών και θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.
Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, πλην του άρθρου 148 που καταψηφίστηκε, υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στη ρύθμιση που προβλέπει στα νησιά αύξηση του συντελεστή δόμησης για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, ζητώντας την απόσυρσή της.
Ειδικότερα, η επίμαχη διάταξη του υπουργείου Υποδομών που αφορά «χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων» προβλέπει ότι σε νησιά με επιφάνεια 70- 200 τ.χλμ, η διατιθέμενη έκταση για την ανάπτυξή τους θα μπορεί να φθάνει το 1% της επιφανείας τους.
Αντίθετα, το υπουργείο Περιβάλλοντος, στη διαβούλευση που κάνει με φορείς και είναι σε εξέλιξη για το Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, το αντίστοιχο ποσοστό προβλέπεται από 0,15% έως 0,2% και αφορά νησιά από 90 τ. χλμ και πάνω.

www.bankingnews.gr


Δυναμική επιστροφή Νικήτα Κακλαμάνη στην κεντρική πολιτική σκηνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει στο κάλεσμα του Νικήτα Κακλαμάνη για την εκδήλωση που διοργανώνει την Δευτέρα...

στις 19.30 στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Με την εκδήλωση αυτή, ουσιαστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης εγκαινιάζει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει της καθόδου του στην Α΄ Αθήνας στις επικείμενες εκλογές.

Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται πως επιστρέφει δυνατά στην περιφέρεια που όλα αυτά τα χρόνια εκλεγόταν. Μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτες του, στην εκδήλωση της Δευτέρας, δεν θα ακουστεί μια τυπική ομιλία πολιτικού αλλά μια ομιλία με πολλές εκπλήξεις




Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εντείνεται η πιστωτική ασφυξία στην αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Εντείνεται η πιστωτική ασφυξία στην αγορά με τις χορηγήσεις δανείων να κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 περαιτέρω σε -3,8% από -3,3% τον Ιανουάριο 2012 (Δεκέμβριος 2011: -3,1%).  Συνολικά, το Φεβρουάριο του 2012, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1.188 εκατ. ευρώ.
 
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις το Φεβρουάριο ήταν αρνητική κατά 695 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -2,7% από -1,9% τον Ιανουάριο.
 
Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων υποχώρησε σε -3,3% από -2,6% τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, επιβραδύνθηκε σε 7,1% από 10,5% τον Ιανουάριο του 2012.
 
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 109 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -7,8% από -7,3% τον Ιανουάριο.
 
Αρνητική κατά 383 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς  τα νοικοκυριά έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 139 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2011. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες να μειωθεί σε -4,3% το Φεβρουάριο του 2012 από -4,1% τον Ιανουάριο του 2012, όταν το Δεκέμβριο 2011 ήταν -3,9%.
 
Θ. Κουκάκης
24h NewsRoom




Έρχεται το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε πότε θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά στο κέντρο
Το Πάσχα πλησιάζει και τα εμπορικά καταστήματα αλλάζουν ωράριο. Έτσι, ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών γνωστοποιεί το νέο ωράριο των μαγαζιών. Και συγκεκριμένα: Την Πέμπτη, 5 Απριλίου, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Το ίδιο ωράριο θα ισχύει και για την Παρασκευή. Το Σάββατο, 7 του μηνός, τα μαγαζιά θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα....


Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα μαγαζιά θα λειτουργούν για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου, τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά και από την επόμενη μέρα θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

newsbeast.gr



Συγκέντρωση κατοίκων του κέντρου κατά των ναρκωτικών..Φωτογραφίες από το "αμαρτωλό" κτίριο Πατησίων 23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Την Δευτέρα έγινε μια επεισοδιακή συγκέντρωση κατοίκων του κέντρου,στην οποία είχαμε επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών αντιεξουσιαστών με κατοίκους (δείτε εδώ) που δεν ανήκουν σε καμία πολιτική παράταξη. Το μόνο που ζητάνε είναι αστυνόμευση και να σκοντάφτουν πάνω σε χρήστες και σύριγγες οι ίδιοι και τα παιδιά τους ( μπροστά ακριβώς από Δημοτικό Σχολείο (οδός Σμύρνης) γίνεται χρήση ηρωίνης στα γενετικά τους όργανα ανδρών και γυναικών... και δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >>


ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.....Παιδιά ενός κατώτερου δημάρχου...(φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κανένα ενδιαφέρον για τους δημότες. Ο δήμαρχος ασχολείται με τις διαδηλώσεις!

Απαράδεκτοι και απίστευτα προκλητικοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο Δήμο Αθηναίων...


Οι μικροί αθλητές καθώς και τα προπονητικά και ιατρικά τιμ 5 ακαδημιών Αθηναϊκών συλλόγων που προπονούνται και αγωνίζονται στο γήπεδο της Κυψέλης (γνωστό ως έδρα της Αθηναϊδας) φωνάζουν εδώ και μήνες αλλά κανένας δεν τους δίνει σημασία.Κλειστά αυτιά και αδιαφορία.....
Αυτά εισπράττουν οι γονείς των μικρών αθλητών και οι προπονητές των ομάδων,οι οποίοι τρέμουν για το πότε θα γίνει κάποιος σοβαρός τραυματισμός που θα στείλει ομάδες και Δήμο στα δικαστήρια για να πληρώσουν αποζημιώσεις.

Οι διοικήσεις των ομάδων Αθηναϊδας,Γκυζιακού,Ατλας,Κρόνος,Ολυμπιακός Κυψέλης.. έχουν ζητήσει πάρα πολλές φορές από τους υπεύθυνους του Δήμου να επισκευαστεί το γηπεδάκι για λόγους σωματικής ακεραιότητας των μικρών παιδιών,κι αν δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος να το κάνουν από μόνοι τους.Αλλά και πάλι πήραν αρνητική απάντηση!

Αδιαφορία και κλειστά αυτιά από πλευράς Δήμου,που μέχρι στιγμή έχει γλυτώσει αγωγή γονέα μικρού ποδοσφαιριστή,ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πτώση του αντί πάνω σε πλαστικό χόρτο σε ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

Σας θυμίζω ότι οι ηλικίες που προπονούνται και αγωνίζονται στο γηπεδάκι της Κυψέλης,είναι από 5,5 έως 11 ετών....και συνεχώς φεύγουν απογοητευμένα,γιατί και να θέλουν να προπονηθούν ή να αποδώσουν σωστά,δεν είναι δυνατόν να γίνει,λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου .

Δείτε το ΑΙΣΧΟΣ σας ...κύριε Καμίνη.

δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Κώστας Ασκούνης: Ματαίωσε την παρέλαση και τώρα αποποιείται τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν φτάνει που ο «πολύς» Δήμαρχος Καλλιθέας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κλπ κλπ Κώστας Ασκούνης ματαίωσε με αστεία προσχήματα την παρέλαση της εθνικής εορτής 25ης Μαρτίου διαδίδει ότι αυτό έγινε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου....


Να μας πεί πότε και πού έγινε τέτοια συνεδρίαση. Αστεία πράγματα! Απλά δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του και προσπαθεί με διασπορά φημών να εμπλέξει και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και φυσικά όλοι καταβαίνουν ότι το τελευταίο που τον νοιάζει είναι η ασφάλεια των παιδιών. Οι «Δεν πληρώνω» και στην 28η Οκτωβρίου δεν τα έβαλαν με τα παιδιά. Με τον Ασκούνη τα έβαλαν καθώς όλοι πλέον στην Καλλιθέα θεωρούν ότι είναι «καμένο» χαρτί εξαιτίας των ευθυνών του -ως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- για τη σημερινή κρίση.

Έτσι, πρώτη φορά μετά τη…. γερμανική κατοχή δεν έγινε παρέλαση στην Καλλιθέα, καθώς ο Ασκούνης πίστεψε ότι έτσι θα γλίτωνε τον εξάψαλμο του κόσμου. Όμως έξω από τους Αγ.Πάντες που γινόταν η καθιερωμένη λειτουργία οι γονείς των σημαιοφόρων και των παραστατών του τα « έψαλαν» κανονικά. Αμέσως μετά οι μαθητές της Καλλιθέας στέλνοντας μήνυμα περηφάνιας παρέλασαν κανονικά την ώρα που η αστυνομία «φυγάδευε» το «λαοπρόβλητο» δήμαρχο.

http://www.notiosxtypos.gr/


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άγνωστος ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε σε γνωστό πολυκατάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία σήμερα το πρωί λόγω της εισβολής άνδρα με εκρηκτικά σε πολυκατάστημα.

Συναγερμός σήμανε στην άμεση δράση καθώς άγνωστος, ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε σε πολυκατάστημα στον Ταύρο. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι ένας άνδρας μπήκε στα γραφεία πολυκαταστήματος. Ο άγνωστος εισέβαλε στο πολυκατάστημα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, και φώναξε πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι θα ανατιναχθεί. 
 
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο άνδρας είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία ή απειλούσε να ανατιναχτεί για άλλο λόγο. Μετά από λίγη ώρα ο άνδρας συνελήφθη. 

 

24h NewsRoom

«Χωρίς αστυνομία δεν θα είχαν γίνει παρελάσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ο Παντελής Καψής σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου.
Ο Παντελής Καψής σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου.
Λιγότερες πιθανότητες στο σενάριο να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 13 Μαΐου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
«Αυτά τα θεωρώ εγώ προσχήματα. Οι πολίτες θα εκφραστούν στις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν ή 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου», απάντησε ο κ. Καψής όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ πολιτικής τάξης και πολιτών, με αφορμή και τα επεισόδια στις παρελάσεις.
 
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τις παρελάσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Μπορούσε να γίνει παρέλαση χωρίς τα αστυνομικά μέτρα, χωρίς αυτή την περιφρούρηση; Ούτε οι μαθητικές παρελάσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς αυτά τα μέτρα». 
24h NewsRoom


Λαυρεντιάδης: Θα πω ονόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Πριν από δύο χρόνια ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εµφανιζόταν ως ένας πανίσχυρος επιχειρηµατίας µε το χάρισµα του… Μίδα. Σήµερα βρίσκεται κατηγορούµενος και µάλιστα για πέντε κακουργήµατα σχετιζόµενα µε την κατάρρευση της Proton Bank, ενώ του έχει απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα....
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ύστερα από πολύ καιρό λύνει τη σιωπή του και µιλά για όλους και για όλα στο «ΘΕΜΑ», υποστηρίζοντας ότι δεν θα διστάσει να δώσει και ονόµατα. Κάνει λόγο για εκβιασµούς από εκδοτικά, επιχειρηµατικά, τραπεζικά, πολιτικά και εποπτικά συµφέροντα. Παραδέχεται µάλιστα ότι η εµπλοκή του µε τα media ήταν αναγκαία, γιατί «δεν µπορείς να κάνεις τη δουλειά σου ως επιχειρηµατίας στην Ελλάδα χωρίς την άσκηση επιρ-ροής µέσω των εκδοτικών συγκροτηµάτων».

-Χωρίς διάθεση να σας προσβάλω, αλλά έχοντας διαβάσει τα πορίσµατα της Τραπέζης της Ελλάδος και της Εισαγγελίας, θέλω να σας ρωτήσω: τι απαντάτε σε αυτούς που θεωρούν την περίπτωσή σας το µεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών;

Δεν υπάρχει σκάνδαλο. Ή, για να σας το πω διαφορετικά, το πραγµατικό σκάνδαλο είναι η συστηµατική προσπάθεια για την επιχειρηµατική µου εξόντωση, να συκοφαντηθεί η φήµη µου και να γίνει πλιάτσικο στην περιουσία µου. Η δική µου υπόθεση είναι µια καθαρά τραπεζική υπόθεση, η δε ποινικοποίησή της είναι έργο της πίεσης που άσκησαν εκδοτικά, πολιτικά και επιχειρηµατικά συµφέροντα, καθώς και της προσπάθειας της Τραπέζης της Ελλάδος να αποποιηθεί της ευθύνης της για τον πληµµελή έλεγχο ως εποπτεύουσα αρχή των άλλων τραπεζικών ιδρυµάτων και να κατασκευάσει έναν αποδιοποµπαίο τράγο που θα σηκώσει όλες τις αµαρτίες του τραπεζικού συστήµατος. Και είναι απορίας άξιον πώς οι εισαγγελείς σκοπίµως δεν έχουν ερευνήσει άλλη υπόθεση στον τραπεζικό κλάδο. Δυστυχώς, όµως, την αρπακτικότητα αυτών των πολιτικών, επιχειρηµατικών, τραπεζικών και εκδοτικών συστηµάτων, που γιγαντώθηκε µέσα από σχέσεις διαπλοκής, οι εισαγγελείς µέχρι σήµερα είτε την αγνοούν είτε επιλέγουν να την αγνοούν. Εκούσια ή ακούσια εξυπηρετούν άριστα όλους αυτούς που ζητούν εδώ και τώρα το επιχειρηµατικό κεφάλι µου επί πίνακι.

-Το γεγονός ότι δεχτήκατε τη συµφωνία µε τη ∆ικαιοσύνη και επιστρέψατε 51 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι αργότερα διαπραγµατευτήκατε για να επιστρέψετε περισσότερα χρήµατα, δεν είναι ουσιαστικά µια έµµεση αποδοχή των όσων σας κατηγορούν;

Οχι! Ουδέποτε επέστρεψα χρήµατα, διότι ουδέποτε πήρα χρήµατα. Στο πλαίσιο της απρόσκοπτης συνέχισης της επιχειρηµατικής µου δραστηριότητας, πρότεινα τη ρύθµιση µόνο δύο δανείων εταιρειών που συνδέονται µε εταιρεία που ανήκει στην οικογένειά µου, ώστε να εξασφαλίσω τη λειτουργία τους, δηλώνοντας ότι θα καταβάλω για τον σκοπό αυτό 80 εκατ. ευρώ. Δέσµευση την οποία και θα τηρήσω. Οι ενέργειες όµως τόσο της Τραπέζης της Ελλάδος όσο και των υπόλοιπων τραπεζών όχι µόνο δεν βοηθούν στη ρύθµιση των δανείων όλων των εταιρειών, αλλά τις οδηγούν µε µαθηµατική ακρίβεια στο κλείσιµό τους και στη δηµιουργία νέων ανέργων. Και το ερώτηµα είναι ότι εκτός από τη δική µου εξόντωση επιθυµούν, όπως φαίνεται, και την εξόντωση χιλιάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές. Οι κατηγορίες που µου αποδίδονται είναι έωλες, νοµικά αστήρικτες και είµαι βέβαιος για την τελική µου αθώωση.

protothema.gr


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Άρωμα... Ελλάδας κατακλύζει την Νέα Υόρκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

H μεγάλη καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού ξεκινά από σήμερα στη Ν. Υόρκη
H μεγάλη καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού ξεκινά από σήμερα στη Ν. Υόρκη

Άρωμα... Ελλάδας θα έχει από σήμερα η Νέα Υόρκη, καθώς ξεκινά η μεγάλη καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Οι Έλληνες ομογενείς προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν να πατήσει ξανά, γερά στα πόδια της η χώρας μας, και ο τουρισμός θα παίξει σπουδαίο τρόπο.

Συγκεκριμένα, το project «UP Greek Tourism» αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών Ελλήνων, του Γιώργου Κλειβοκιώτη, του Στάθη Χαϊκάλη και του Ονίκ Παλαντζιάν οι οποίοι εδώ και δύο μήνες σχεδιάζουν το μηχανισμό με τον οποίο θα διαφημιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η χώρα μας.

Από σήμερα θα στηθεί στην πλατεία της Νέας Υόρκης μια μεγάλη οθόνη στην οποία για ένα διάστημα περίπου 1-2 μηνών, ο Ελληνικός Τουρισμός θα προβάλλεται σε διαφημιστικά σποτ των 60΄΄, 4 φορές την ώρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!

Πάντως, για να γίνει αυτό βοήθησαν οικονομικά με μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσό πάνω από 300 άτομα. Το 50% των δωρεών προήλθαν από την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο προήλθε από  Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Κατάρ, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Τις εκπληκτικές φωτογραφίες της καμπάνιες έφτιαξε ο Ελληνοαμερικανός Χάρης Τσέβης, γνωστός και για τα διάσημα πορτραίτα του Steve Jobs που είχε φτιάξει με προϊόντα της Apple.


24h.gr

Οκτακομματική Βουλή χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από νέα δημοσκόπηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Βουλή οκτώ κομμάτων χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Μεταξύ άλλων, προκύπτει βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, που εξακολουθεί να είναι πρώτη με διαφορά σχεδόν τεσσάρων μονάδων. Στη Βουλή μπαίνουν ακόμη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14,3%, η ΝΔ 18,1%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 3,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,1%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με 22,9% έναντι 21,7%. «Κανένας» απάντησε το 52,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69,5% και το ΠΑΣΟΚ 12,6%.

Στην ερώτηση τι θα θεωρούσατε προτιμότερο να προκύψει από αυτές τις εκλογές, το 59,4% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως, στην ερώτηση αν οι εκλογές θα ωφελήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, το 54,2% απαντά ότι δεν θα ωφελήσουν ή μάλλον δεν θα ωφελήσουν και το 42,3% απαντά ότι θα ωφελήσουν ή μάλλον θα ωφελήσουν.

Δύο ακόμα έρευνες στον κυριακάτικο Τύπο

Σε δημοσκόπηση της MRB που θα δημοσιευτεί στη Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ α 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,6%, η ΔΗΣΥ 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%.

Σε δημοσκόπηση της ΜΑRC για το Έθνος της Κυριακής, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 7,35%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυση Αυγή 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,15%, ιθ Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, και η Κοινωνική Συμφωνία 1,1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 28,2%.

Μάστιγα οι αλλοδαποί σκραπατζήδες για τις οικοδομές,τους δρόμους και την περιουσία του δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι γίνεται με το «σαφάρι» μετάλλων που διεξάγεται καθημερινά με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες και αθίγγανους στους δρόμους της Αθήνας;...


Μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, στην συντριπτική τους πλειοψηφεία χωρίς χαρτιά, κυκλοφορούν στους δρόμους με κλεμμένα καροτσάκια των σούπερ μάρκετ, τα οποία γεμίζουν με ότι μεταλλικό αντικείμενο βρουν.

Ο αριθμός των ρακοσυλεκτών που μαζέυουν παλιοσίδερα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ενώ αντιθέτως τα μέταλλα μειώνονται.

Το αποτέλεσμα έναι , οι ρακοσυλλέκτες αντί να συμβάλλουν στην ανακύκλωση, να υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης.

Οι πιο πολλοί που δεν βρίσκουν μέταλλα πεταμένα στα σκουπίδια προκαλούν τεράστιες φθορές στη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, πριονίζοντας και κλέβοντας σωλήνες και κομμάτια μετάλλων ή αφαιρώντας μεταλλικά εξαρτήματα όπου είναι εφικτό.

Οι μετανάστες κλέβουν και αφαιρούν από τους δρόμους της Αθήνας τις σχάρες αποχέτευσης, τα χάλκινα σύρματα και τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ , κόβουν τα σύρματα από τον προαστιακό και τα καλώδια από τον Λυκαβηττό, με συνέπεια το κόστος για την αντικατάστασή τους να είναι πολύ μεγάλο.
Ακόμη οι αλλοδαποί ρακοσυλλέκτες πριονίζουν πολύτιμες σιδεριές και μεταλλικά κιγκλιδώματα από τους έρημους (τη νύχτα) σταθμούς του προαστιακού ενώ αδειάζουν στην κυριολεξία τα εργοτάξια και τις οικοδομές των ιδιωτών από δομικά υλικά .

Σε μια προσπάθεια να βρουν έστω και λίγα γραμμάρια μέταλλο, οι ρακοσυλλέκτες αναποδογυρίζουν τους κάδους απορριμμάτων γεμίζοντας τον δρόμο με σκουπίδια.

Καίνε στον δρόμο τα στρώματα και αποσυναρμολογούν πεταμένους υπολογιστές για να απομονώσουν ότι πολύτιμο υπάρχει,μολύνοντας το περιβάλλον.

Η επιδρομή τόσων εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά σε Αθήνα και προάστια σε σκουπίδια και εργοτάξια δημιουργέι προβλήματα τόσο στην εικόνα όσο και τις υποδομές της πόλης.

Η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων Νανά Σπυροπούλου δίνει μια τρομερή περιγραφή στην Καθημερινή για τις τριτοκοσμικές εικόνες που συναντάμε στην Αθήνα.

Μερική αναδημοσίευση από άρθρο της ”Κ”:

Ομάδες τσιγγάνων ή μετανάστες πριονίζουν και αφαιρούν πινακίδες, κολονάκια προστασίας του πεζοδρόμου, ξηλώνουν λαμαρίνες από κτίρια που έχουν καλυφθεί για την προστασία περαστικών.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και αρκετοί δήμοι του Λεκανοπεδίου με τους δημάρχους να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τους μεταλλικούς κάδους με πλαστικούς, ώστε να μην υφαρπάζονται για σκραπ.

Οι αλλοδαποί ρακοσυλλέκτες με τα κάρότσια τους γεμάτα από μέταλλα κατηφορίζουν την Πειραιώς για να πουλήσουν το «εμπόρευμα» στα σκραπατζίδικα του Βοτανικού και του Ταύρου.

Η διαδρομή επί της Πειραιώς επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αργά το βράδυ το κάθε καρότσι έχει βγάλει 15 – 40 ευρώ, τα οποία μοιράζονται δύο ή τρία άτομα. Οταν δεν έχουν πού να τα κρύψουν, οι μετανάστες δένουν τα καρότσια σε στύλους ή δέντρα κοντά στα σπίτια που διαμένουν. Εκεί συνήθως εντοπίζονται και μαζεύονται από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

«Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο μαζέψαμε 1.200 τέτοια καροτσάκια και τα επιστρέψαμε στα σούπερ μάρκετ, κυρίως από το 3ο και το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας» σχολιάζει στην «Κ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ζημιώθηκε 550.000 ευρώ εξαιτίας κλοπών καροτσιών το 2010, ενώ πέρυσι η αντίστοιχη ζημιά ανήλθε στις 700.000 ευρώ. Οπως αναφέρει ο κ. Βαρελάς, τα χιλιάδες καρότσια σε όλη την Αθήνα δημιουργούν σειρά προβλημάτων στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Ανακυκλώσιμα υλικά

Παράλληλα, αισθητά μικρότερος είναι και ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που καταλήγουν στα κέντρα διαλογής, καθώς σε ορισμένες περιοχές οι μπλε κάδοι στην κυριολεξία λεηλατούνται από τους ρακοσυλλέκτες. «Παρακολουθούμε αυτή τη δραστηριότητα για να εκτιμήσουμε από τεχνική και στατιστική άποψη την επίδρασή της στα αποτελέσματα της ανακύκλωσης» σχολίασε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Γιάννης Ραζής.

Δεν γίνονται έλεγχοι νομιμότητας στα σκραπατζίδικα

Ανενεργά παραμένουν τα μεικτά κλιμάκια που είχαν συσταθεί πέρυσι με εντολή του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, τα οποία θα ήταν αρμόδια για τον πλήρη έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας των δεκάδων σκραπατζίδικων στον Βοτανικό, τον Ταύρο και σε περιοχές της Δ. Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που θα συμμετείχαν στα κλιμάκια έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο της εργασιακής εφεδρείας και εν γένει της προσπάθειας περιορισμού του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. «Προλάβαμε να κάνουμε έλεγχο μόνο σε μια τέτοια επιχείρηση η οποία, όπως αποδείχθηκε κατά την επίσκεψή μας, είχε… μεταστεγαστεί. Εκεί έληξε το έργο μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το πότε και πώς θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι» περιγράφει πηγή που έχει εμπλακεί με το θέμα.


«Η μόνη αποτελεσματική κίνηση για την αντιμετώπιση της κλοπής των μετάλλων και της παραβατικότητας που σχετίζεται με το σκραπ είναι να χτυπήσουμε τους κλεπταποδόχους» είχε δηλώσει στην «Κ» ο κ. Ρακιντζής μετά τη σύσταση των μεικτών κλιμακίων. Οι αρχές θεωρούν ότι ρίζα για το συνολικό πρόβλημα διακίνησης ή και κλοπής μετάλλων αποτελεί το καθεστώς λειτουργίας των παράνομων χυτηρίων – σκραπατζίκων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Εκτός από την πρωτοβουλία του κ. Ρακιντζή και άλλες προσπάθειες που έχουν γίνει για να μπει κάποιος έλεγχος στην ιδιότυπη αυτή αγορά έχουν ουσιαστικά αποτύχει. «Το 99% από τα σίδερα που μαζεύουν από τους δρόμους οι αλλοδαποί με τα καρότσια καταλήγουν σε παράνομα χυτήρια. Τα χρήματα που παίρνουν οι αλλοδαποί είναι ελάχιστα σε σχέση με το κέρδος αυτών των επιχειρήσεων. Εχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 30 τέτοιους χώρους, έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού» σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ανδρέας Βαρελάς.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων ενέχει πλήθος κινδύνων και για τη δημόσια υγεί,α καθώς «κανένας δεν ξέρει ούτε από πού είναι αυτά τα μέταλλα και ποια είναι η σύστασή τους ούτε πού χρησιμοποιούνται μετά το λιώσιμο, τι σκεύη ή εξαρτήματα κατασκευάζονται από αυτά» σχολιάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

portal.kathimerini.gr



Μάζεψαν τα νεράτζια, "έκοψαν" την φιλαρμονική..μήπως να σκεφτόντουσαν στον δήμο και το ενδεχόμενο να γίνει η παρέλαση μέσα στο δημαρχείο για πιο σίγουρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μάζεψαν τα νεράτζια αλλά τους φοβίζουν και τυχόν μαύρες κορδέλες!

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Γιώργου Καμίνη, Τούλα Ψαράκη, αποφάσισε να μην επιτρέψει την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου....


Η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων είναι ένα μουσικό σύνολο από το 1896 η οποία συμμετέχει ανελλιπώς, καλύπτοντας όλες τις παρελάσεις, καθώς και οποιαδήποτε μεγάλη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Δεν είναι λίγοι πάντως, που κάνουν λόγο για απαξίωση της φιλαρμονικής ορχήστρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η φιλαρμονική ορχήστρα ενώ τα προηγούμενα χρόνια (επι θητεία Κακλαμάνη) παρίστατο σε 230 και πλέον εκδηλώσεις το χρόνο, τον τελευταίο χρόνο, (επί θητείας Γιώργου Καμίνη), συμμετέχει στις μισές.

Το enikos.gr έφερε στην δημοσιότητα και την τραγελαφική απόφαση του δήμου
δείτε την:



http://www.athinapoli.gr/2012/03/blog-post_4990.html

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απάντηση Λαυρεντιάδη για τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δηλώνει:
"Αρνούμαι το σύνολο των αποδιδόμενων σε μένα κατηγοριών. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αλήθεια και την προστασία της τιμής της οικογένειάς μου και της υπόληψής μου. Θα αποδείξω το μέγεθος της συνομωσίας που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό....


Επισημαίνω την ανασφάλεια που νιώθω ως Έλληνας πολίτης παρακολουθώντας τους εκπροσώπους του πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου συστήματος, να αλληλοκατηγορούνται δημόσια για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, που οι εισαγγελείς είτε αγνοούν, είτε επιλέγουν να αγνοούν.

Η αλήθεια βέβαια είναι μία και είναι πολύ απλή: Άρπαξαν μια τράπεζα από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων και έστησαν την πρώτη τράπεζα ιδιοκτησίας τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσα αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την «τροϊκοποίηση» της τράπεζας.

Δεν συμβιβάζομαι με καμιά νοσηρότητα και δεν εκβιάζομαι. Δεν συμβιβάστηκα ούτε καν με την ασθένειά μου. Είμαι μαχητής, διότι για μένα η νίκη είναι συνήθεια."


Παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών για την ιστοσελίδα thessalonikiairport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το thessalonikiairport.gr είναι η ιστοσελίδα που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις και το θέμα είχε φτάσει μέχρι και την βουλή γιατί υποτίθεται πως ήταν επίσημη σελίδα του αεροδρομίου «Μακεδονία» και μέσω αυτής γινόταν κρατήσεις εισιτηρίων στα «Μακεδονικά»!...Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική μιας και ιστοσελίδα του αεροδρομίου δεν υπήρχε ποτέ και η συγκεκριμένη ήταν πλαστή. Σε όλη την ιστορία δόθηκε τέλος μετά από παρέμβαση του Μάκη Βορίδη στην ΕΕΤΤ. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να σημειωθεί πως το όνομα είχε κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια από Ολλανδική εταιρία αλλά ουδείς από τους Έλληνες υπευθύνους δεν είχε κινήσει καμία διαδικασία αντίδρασης.  Πλέον με απόφαση της ΕΕΤΤ η σελίδα έκλεισε και οι ιδιοκτήτες καλούνται να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

http://www.athinapoli.gr/2012/03/thessalonikiairportgr.html

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δημοκρατία: Η απόδειξη της ανωτερότητας του ελληνικού πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Η πολιτισμένη Δύση πλέον την θεωρεί αυτονόητη. Η Ανατολή ως επίτευγμα, οι χώρες υπό το καθεστώς σκοταδισμού ως ονειρική κατάσταση.
Ναι, αυτό το παιδί της Ελλάδας, η Δημοκρατία που πολλοί την θεωρούμε δεδομένη, δεν είναι τίποτε άλλο από την περίτρανη απόδειξη της ανωτερότητας του Ελληνικού πολιτισμού....

Η Δημοκρατία αποτελεί το επιστέγασμα του ανθρωπισμού όπως αυτός κατακτήθηκε στις πολιτισμικές δομές της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως τη νεότερη ιστορία. γι' αυτό και αξίζει παγκόσμιου σεβασμού. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι στην εποχή του Περικλέους όπου και πήρε την σφυρήλατη, ελεύθερη μορφή της, όπου δεν έφτανε το άδολο Ελληνικό φως, κυριαρχούσε το σκοτάδι.

Τα σταθερά βήματα του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες που ξεκίνησαν από την γεωργία, τον οικισμό, την Πόλη όπου και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός, είχαν μία μυστηριακή αδιάλειπτη αρχή: Την δικαιοσύνη ως Θεία Αξία και την τήρηση της ως ακρογωνιαίο λίθο. Από την προστασία των αδύναμων της κοινωνίας, έως τον σεβασμό στην φύση και το Θείο, αυτά ήταν τα θεμέλια που σήκωσαν το περήφανο αέτωμα του συμμετοχικού πολιτεύματος για να φωτίσει έως σήμερα την ανθρωπότητα.

Δεν μπορεί ένας λαός που δεν έχει εξασφαλίσει βασικές δομές κοινωνικής προστασίας και ισότητας να λειτουργήσει, ούτε καν να φανταστεί την δημοκρατία. Δεν μπορεί μία κοινωνία που επιτρέπει τον φόνο του αδυνάτου (είτε αυτός ονομάζεται σύζυγος, τέκνο ή δούλος), να προχωρήσει ούτε βήμα στην κοινωνική και πολιτισμική ανέλιξη. Η αμείλικτη ιστορική αλήθεια, χωρίς διάθεση σοβινισμού, είναι ότι κανένα Έθνος, καμία οργανωμένη κοινωνία στον τότε γνωστό κόσμο δεν θα προχωρούσε βήμα πολιτισμικά εάν δεν συναντούσε τον Ελληνισμό.

Και τι συναντούσε ο Ελληνισμός; Δαρείους, Ξέρξηδες, δεισιδαιμονία, τυραννία και απάνθρωπες δομές.

Υπηρέτες που θάβοντο μαζί με τους αφέντες. Χαρέμια με σκλάβες, παιδική εκμετάλλευση ως «αυτονόητο» θεσμό. Όλα αυτά που γκρέμισε ο ευεργέτης, ο μέγας εκπολιτιστής της ανθρωπότητας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ανοίγοντας ιδανικά τον δρόμο για την ύστερη διάδοση του Θείου λόγου μέσω του Ευαγγελίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι λαοί που απελευθέρωσε τον μακαρίζουν ακόμα και σήμερα δίνοντας περήφανα το όνομα του στα παιδιά τους. Δεν είναι ανεξήγητη η υποδοχή του από τις γυναίκες ακόμα και των βασιλικών οικογενειών του εχθρού που τον τιμούσαν ως σωτήρα.

Η Δημοκρατία λοιπόν δεν είναι αυτονόητη κατάληξη, αλλά υπέρτατη κατάκτηση του Ελληνικού πολιτισμού. Με αυτό το πρίσμα, η διατήρηση της περνά από τον σεβασμό των αξιών που τιμήθηκαν πρώτα στην Ελλάδα και εξαπλώθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Την Δικαιοσύνη, την Τέχνη, την Επιστήμη αλλά πριν από όλα, την Ανθρωπιά.

Ας το σκεφτούν αυτοί που υβρίζουν την Ελλάδα φορώντας όμως αυθαίρετα την ταμπέλα του «Δημοκράτη».

newsbomb.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής της Μανόν Πανά-Καΐρη με τίτλο <<...σταχτόχλωρη ελιά η παιδοτρόφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 19:00, έκθεση ζωγραφικής της κ. Μανόν Πανά-Καΐρη με τίτλο: "…σταχτόχλωρη ελιά η παιδοτρόφα". Τα φυτά και ζώα που χάνονται.
Η ζωγράφος Μανόν Πανά-Καΐρη έχει σπουδάσει στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Λονδίνο και οι επιδόσεις της εκτείνονται πέρα από την ζωγραφική, στη σκηνογραφία, ενδυματολογία, διακόσμηση, διαφήμιση και αφίσα, καταπιάνεται και με οικολογικά προβλήματα, τα οποία τροφοδοτούν επίσης τις εμπνεύσεις της στην ζωγραφική. Η φύση, επανέρχεται ολοένα στο έργο της, που σε μια τελευταία φάση επικεντρώνεται στον Αθηναϊκό ελαιώνα, που μόνο ελάχιστα ίχνη του είναι ακόμα ορατά....

"Στο πνεύμα των Φωβ, παρακάμπτει το φυσικό χρώμα και στη θέση του χρησιμοποιεί αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Τελικά χρωματικές ενδείξεις, που ορίζονται από ελεύθερες γραμμώσεις, σαν να πρόκειται για μια écriture automatique, διαγράφουν την μορφή των δέντρων, που βέβαια αποκτούν έντονη αφαιρετική, εξπρεσιονιστική διάσταση. Τα ελαιόδεντρα ή ο ελαιώνας της Μανόν Πανά-Καΐρη προέρχεται πράγματι από το φάσμα του ονείρου. Έντονα χρωματισμένες αναμνήσεις αναλάμπουν εδώ κι εκεί πέρα από κάθε φυσιοκρατική αντιμετώπιση" γράφει ο Καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, Επίτιμος Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, στον κατάλογο της έκθεσης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 19:00 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, οδός Ιω. Παπαρρηγοπούλου αρ. 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αίθουσα «Άθω Γ. Τσούτσου».
Διάρκεια έκθεσης:14 /03/2012 έως 22/04/2012
Ώρες επισκέψεως: καθημερινώς (εκτός Τρίτης): 09:00 -16:00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-15:00.

http://www.athinapoli.gr/2012/03/blog-post_220.html

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΟΑΕΔ: Στα 359 ευρώ το επίδομα ανεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Μειωμένα κατά 22% είναι από σήμερα Δευτέρα, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία τίθεται σε εφαρμογή....


Συγκεκριμένα, το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ, ενώ τη μείωση του 22% θα υποστούν και τα εποχικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης - διακοπής εργασιών και το επίδομα μητρότητας.

Ειδικά πάντως για το επίδομα ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να του προσδώσει στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα.

ethnos.gr


ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Εκείνος ο ερμος ο Κικιλιας κακώς πατρονάρεται από την Συγγρού. Υπάρχουν στην πολιτική αυτοί που το.. έχουν μέσα τους και οι άλλοι. Ο συμπαθής κατά τα λοιπά Βασίλης είναι από τους άλλους. Δεν το έχει ο ερμος…
Τι τον βοηθάτε; Και πέστε ότι βγαίνει. Τι θα τον κάνετε; Δεν υπάρχει ένα μέτρο;

exofitsio

Η αγορά έσβησε από τον χάρτη. Γέμισε λουκέτα Αθήνα, Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τη μορφή επιδημίας... έχουν πάρει τα «λουκέτα» των καταστημάτων στους μεγάλους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και στο κέντρο των δήμων. Δύο στις πέντε επιχειρήσεις της Σταδίου και της Νοταρά στον Πειραιά έχουν σβηστεί από το... χάρτη, όπως και μία στις τρεις στην Τσακάλωφ και την Εμ. Μπενάκη....


Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της νέας εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ). Μέσα σ' ένα χρόνο τα καταστήματα που δεν άντεξαν την οικονομική ύφεση και τα μέτρα λιτότητα αυξήθηκαν κατά 30%. Η έρευνα έγινε τις πρώτες μέρες του Μαρτίου και το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το 25,6% των εμπορικών της Αττικής έχουν κλείσει. Σε απόλυτους αριθμούς από τις 9.275 του δείγματος που ερευνά το ΙΝ.ΕΜ.Υ. κάθε εξάμηνο από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 οι 2.374 δεν υπάρχουν πια.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος του αριθμού των καταστημάτων που έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο παρατηρείται στη Νέα Ιωνία +58%, στον Πειραιά +55%, στην Καλλιθέα +35%, στο κέντρο της Αθήνας +27%.

Οι δρόμοι με ρεκόρ κλειστών καταστημάτων είναι στη Σταδίου 42% ή δύο στις πέντε επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, στη Χαρίλαο Τρικούπη 35% ή μία στις τρεις, στην Εμ. Μπενάκη 32% ή μία στις τρεις, στην Τσακάλωφ 33,7% ή μία στις τρεις, στη Νοταρά στον Πειραιά 44% ή δύο στις Πέντε, στην Υψηλάντου στον Πειραιά 36% ή μία στις τρεις και στη Γούναρη 40% ή δύο στις πέντε.

Ειδικότερα, η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μάλιστα χειρότερη από τον προηγούμενο εξάμηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν το Μάρτιο του 2011.

Άσχημη είναι η εικόνα στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 42,% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το ποσοστό ήταν 31,5% και ένα έτος πριν 33,8%, ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%. Στην Ερμού το ποσοστό των «λουκέτων» ανέρχεται στο 25,2%, ενώ στο Κολωνάκι το 19,7% των επιχειρήσεων κατέβασε ρολά.

Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3, % των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων αφού σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2011 τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), τα κλειστά καταστήματα αυξάνονται αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων έφτασε το 28,1%, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ήταν 17,8% και το προηγούμενο εξάμηνο 21%.

Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην Καλλιθέα εμφανίζει ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων της τάξης του 22,7%, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011 (19,8%) και το Μάρτιο του 2011 (16,8%).

Χρήστος Κολώνας

imerisia.gr

«Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί αθλητή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δήλωσε ο πατέρας του Χονδροκούκη

Για τις δύσκολες καταστάσεις κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές μίλησε ο Κυριάκος Χονδροκούκης, πατέρας του Δημήτρη που την Κυριακή αναδείχθηκε ...
παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος. Μάλιστα αφού τόνισε ότι οι αθλητές παλεύουν μόνοι τους μαζί με την Ομοσπονδία και για τον λόγο αυτό, κανείς πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. «Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Χονδροκούκης στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1»:

Για τις θυσίες του γιου του: «Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτό τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική. Ο καθένας που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».

Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα: «Πραγματικά να αισθανόμαστε αυτή η μιζέρια, η κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία, αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες».

Σχετικά με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές: «Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι γυμνάζομαι κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμναζόντουσαν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από τους δέκα βαθμούς εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Οι πόρτες ήταν κλειστές. Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τους αθλητές μας. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας».

in.gr



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Την ώρα, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά λόγω της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής των μνημονίων της Τρόικα, θεωρώ ότι επιβάλλεται να κατατεθούν σοβαρές, εμπεριστατωμένες και καινοτόμες προτάσεις προκειμένου η χώρα να «ξεκολλήσει» από τη «κινούμενη άμμο» στην οποία έχει «βυθιστεί» τη τελευταία διετία.
Βάσει της συγκεκριμένης λογικής θα ήθελα να προχωρήσω στη κατάθεση ενός «πακέτου» προτάσεων που περικλείεται σε δύο λέξεις: Οικονομικός Εθνικισμός....

Ως Οικονομικός Εθνικισμός, λοιπόν, ορίζεται η παραγωγική και καταναλωτική βάση προϊόντων και υπηρεσιών η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στις εσωτερικές παραγωγικές και καταναλωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, για να επιτευχθεί ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ανατρέπει το παρόν θλιβερό οικονομικό κατεστημένο το οποίο έχει δημιουργηθεί.
Ο στόχος πρέπει να είναι σε βάθος πενταετίας να έχουμε ανάπτυξη της τάξεως του 5-7% του ΑΕΠ κατ' έτος.
Η «περίφημη» ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τον Οικονομικό Εθνικισμό, που θα «γεννηθεί» αποκλειστικά με ελληνικούς παραγωγικούς συντελεστές. Κάτι τέτοιο άλλωστε συμβαίνει σε χώρες με ισχυρότατες οικονομίες όπως π.χ. η Κίνα, η Γερμανία, το Ισραήλ κ.λ.π.
Στην Ελλάδα του 2012 απαιτείται «εδώ και τώρα» ανατροπή του οικονομικού παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, με κύριο στόχο την κάλυψη της εσωτερικής κατανάλωσης σε επίπεδο τουλάχιστον 75% από προϊόντα γεωργικά, κτηνοτροφικά και βιομηχανικά ελληνικής προελεύσεως. Είναι τεράστιας σημασίας η επιλογή να «επιμένουμε ελληνικά».
Σύμφωνα με το Κίνημα Πολιτών, «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε», η οικονομία της χώρας θα ενισχυθεί κατά 10 δις ευρώ, αν κάθε Έλληνας αγοράσει εγχώρια προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ εντός του 2012.
Αν πετύχουμε σιγά-σιγά οι εξαγωγές να είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, το στοίχημα θα έχει κερδηθεί.


Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει η εκπαίδευση να τεθεί σε νέες βάσεις έτσι ώστε να έχουμε:
-Δημιουργία υποδομών από ελληνικές εταιρείες.
-Αγροτική παραγωγή καθετοποιημένη (τύπου-Ισραήλ).
-Βιομηχανική παραγωγή καθετοποιημένη (από την πρώτη ύλη, έως το τελικό προϊόν).
-Τουρισμό ιαματικό-ιατρικό (π.χ. μεγάλοι οικισμοί κοντά σε κέντρα για εύπορους ηλικιωμένους)
-Βιομηχανία παιδείας, με ιδιωτικά πανεπιστήμια καθώς και λειτουργία των κρατικών σε υγιή (πλέον) χρηματοοικονομική βάση.
-Ανάπτυξη ντόπιας φαρμακοβιομηχανίας με παραγωγή του 90% των γενοσήμων που θα καταναλώνονται στην Ελλάδα αλλά και εξαγωγικής προοπτικής ειδικά προς τις πιστώτριες χώρες.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα συνδυασμό, που θα σημάνει ολική επαναφορά, αφού: Θα επιτευχθεί εμπορικό πλεόνασμα κι' άρα αύξηση του ΑΕΠ το οποίο τη τελευταία διετία έχει συρρικνωθεί δραματικά.
Έτσι θα φτάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα στον περιορισμό του εφιάλτη της ανεργίας, που έχει εξολοθρεύσει την κοινωνία μας και «αγγίζει» πλέον σε αριθμούς το ποσοστό, το οποίο υπήρχε στη πατρίδα το 1950, όταν οι Έλληνες μετανάστευαν κατά κύματα σε Αμερική και Γερμανία.
Συμπέρασμα: Mόνο αν «επιμείνουμε ελληνικά» και έχουμε θετικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών σε όγκο και χρήμα θα πετύχουμε την αύξηση του ΑΕΠ, την εξαφάνιση των ελλειμμάτων και τη δημιουργία ισχυρού πλεονάσματος προς διανομή.

Tου Νικήτα Κακλαμάνη, πρώην υπουργού και δημάρχου Αθηναίων
enikos.gr


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι δήμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Έντονος ήταν ο προβληματισμός για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς επισημάνθηκε ότι οι δήμοι βρίσκονται ενώπιον συνεχών μειώσεων, που τους οδηγούν σε κατάρρευση.

Γι αυτό και τα μέλη του ΔΣ συνηγόρησαν στην πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, εάν δεν υπάρξει οριστική λύση πριν από τις εκλογές.

Τα επίμαχα θέματα αποτελούν η δέσμευση της κυβέρνησης να ρυθμίσει την απόδοση των 450 εκατ. ευρώ (που από παράλειψη δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012) και ο επιμερισμός της μείωσης των πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (140 εκατ. ευρώ) κατά 90 εκατ. ευρώ από τον α' βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και κατά 60 εκατ. ευρώ από τον β' βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, και όχι αποκλειστικά από τον α' βαθμό ΤΑ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης «η οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία για δυναμικές αντιδράσεις, ώστε να αποδοθούν οπωσδήποτε τα 450 εκατ. ευρώ και να τηρηθεί η δέσμευση Βενιζέλου για τα 140 εκατ. ευρώ. Αλλιώς, οι δήμοι θα καταρρεύσουν». Για τα 450 εκατ. ευρώ έχει υπάρξει δέσμευση από τον πρωθυπουργό και τον υπ. Οικονομικών ότι θα διασφαλισθούν με ρύθμιση.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

€150 το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους υπαλλήλους ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Στα 150 ευρώ καθορίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζομένους στους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους ΟΤΑ. Ωστόσο, η ΚΥΑ θέτει προϋποθέσεις:
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν καταβάλλεται στο διοικητικό προσωπικό και το παίρνουν όλοι όσοι προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του.
Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού), σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ' έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του ΙΚΑ και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικά παραστατικά

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Διαξιφισμοί μεταξύ της Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Φώφης Γεννηματά και βουλευτών της ΝΔ, με αιχμή τη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης έξι «γαλάζιων» βουλευτών.

Με επικεφαλής τον κ. Αποστολάκο, οι βουλευτές της ΝΔ καταλόγιζαν στον δήμαρχο και συνεργάτες του «παράνομες ενέργειες», σχετικά με συγχώνευση οργανισμών και εγκαθίδρυση καθεστώτος αδιαφάνειας. Κατηγόρησαν μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο ότι «μπροστά στο όργιο των αυθαιρεσιών δεν πράττει το χρέος του να ελέγξει τον δήμο και καλύπτει αυθαίρετες ενέργειες». Απαντώντας, η κ. Γεννηματά αφού υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, είπε πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν αντικαθιστά τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών στις ελεγκτικές αρμοδιότητές τους.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ Γρ. Αποστολάκος, Πρ. Παυλόπουλος, Ευ. Μεϊμαράκης, Αν. Νεράντζης, Μ. Χαλκίδης και Αθ. Μπούρας ανέφεραν στην επερώτησή τους ότι η κατάργηση του ΟΝΑ, των Μουσικών Συνόλων και του ΠΟΔΕ είναι «παράνομη και καταχρηστική», διότι αναιρεί κατ' ουσίαν τη λειτουργία του δήμου σε βάρος των υπηρεσιών του και των πολιτών. Έκαναν ακόμη λόγο για «διώξεις» προσωπικού και επιλογές διευθυντών και τμηματαρχών στον νέο οργανισμό που δημιουργήθηκε και τη δημοτική Αστυνομία χωρίς αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Υποστήριξαν ακόμη πως με τις παραπάνω ενέργειες επιβεβαιώνεται η ΝΔ, η οποία έλεγε νωρίς πως ο «Καλλικράτης» θα αποτύγχανε, αφού υπερφόρτωσε τις αυτοδιοικήσεις με αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.

Ο Δήμος Αθηναίων έπραξε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Αιωνόβια" Rolls-Royce βγαίνει στο "σφυρί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Rolls-Royce βγαίνει στο "σφυρί" και το τίμημα που, όπως πιθανολογείται, θα κληθεί να πληρώσει ο αγοραστής φτάνει τα 2 εκατ. λίρες αγγλίας ! Η επίσημη ονομασία του μοντέλου του 1912 , είναι "Double Pullman Limousine" αν και έγινε γνωστό σαν "Corgi" , και ανήκει στην σειρά "Silver Ghost" . Το όχημα που όπως πιστεύεται είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί, μετά την κατασκευή του παραδόθηκε στον John M Stephens ο οποίος προχώρησε σε αλλαγές στο εσωτερικό και την ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, James Knight θυμάται πώς κατασκευάζονταν παλαιότερα τα πολυτελή οχήματα: "Οι πελάτες θα αγόραζαν τη μηχανή και το σασί και θα προσλάμβαναν έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή αμαξώματος για να αναλάβει το εσωτερικό". "Ο πρώτος ιδιοκτήτης, προσέλαβε τους...

I-Live.gr

Το κέρινο ομοίωμα της Ρένας Βλαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ένα ομοίωμα της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου βρίσκεται εδω και λίγες ημέρες, στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του καλλιτέχνη Θεόδωρου Κοκκινίδη.
«Ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα χαμογελαστό κέρινο ομοίωμα και αυτό μου δημιουργούσε από την αρχή ανασφάλεια και άγχος. Έτσι όμως έχουμε στην καρδιά μας τη Ρένα Βλαχοπούλου, πάντα κεφάτη και χαμογελαστή.
Επίσης, άλλη μια δυσκολία που συνάντησα μέσα στους πέντε μήνες που χρειάστηκαν προκειμένου να ολοκληρώσω το ομοίωμα της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ότι έπρεπε να της δώσω μια πόζα, γιατί εκείνη δεν υπήρξε ποτέ στατική. Πάντα, σε όλους τους ρόλους της κάτι έκανε. Υπήρξε ένας υπερκινητικός χαρακτήρας», δήλωσε στην Espresso ο δημιουργός του.
«Αλλάξαμε την οδοντοστοιχία δύο φορές, γιατί στην πρώτη τα δόντια ήταν μικρά και δεν ταίριαζαν στο όλο αποτέλεσμα. Ακόμη και στα ρούχα έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Το συγκεκριμένο ρούχο είναι ίδιο με αυτό που φορούσε η ηθοποιός στην αγαπημένη ταινία "H θεία μου η χίπισσα"».

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

O Τσάμπας ζεί στο Κέντρο της Αθήνας ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:
«Τρέξτε να προλάβετε». Αυτό είναι το «μότο» των καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι σε τιμές κάτω του κόστους, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεπουλήσουν τα αποθέματα που έμειναν στα ράφια τους.
Είναι χαρακτηριστικό της κρίσης που αντιμετωπίζει η αγορά ότι ένας καταναλωτής, μπορεί με 100 ευρώ, να αγοράσει ακόμη και 10 ζευγάρια παπούτσια ή να αποκτήσει τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σύνολα ρούχων. Βέβαια, επειδή, όπως λένε οι καταστηματάρχες, σπάνια διαθέτει το αγοραστικό κοινό τα χρήματα αυτά, προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο, να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να ξεπουλήσουν το εμπόρευμά τους

 http://papatzides.blogspot.com

Ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Εγκύκλιο με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές με δόσεις, εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Οι οφειλέτες που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στην ρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012, έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών εφάπαξ ή μέχρι έξι διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση κατά 100% των πρόσθετων τελών. Και μέχρι 10 διμηνιαίες δόσεις (δηλαδή εντός 20 μηνών) με έκπτωση 75% των πρόσθετων τελών.
Στη ρύθμιση - που προβλέπεται στο νόμο 4038/2012 - μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλόμενες εισφορές μέχρι 13.3.2012. Το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό να φθάνει τα 2.500 ευρώ, ενώ η κάθε δόση θα είναι - κατ΄ ελάχιστο - 250 ευρώ.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ξεπερνούν τις 2.000 οι ανθυγιεινές εστίες στο κέντρο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στα κτίρια όπου μένουν λαθρομετανάστες Κατά δεκάδες στοιβάζονται οι παράνομοι μετανάστες και χρήστες ουσιών σε διαμερίσματα και εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, δημιουργώντας κίνδυνο τόσο για την υγεία τους όσο και εκείνη των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής το 2011 (μέχρι τον Σεπτέμβριο) εντοπίστηκαν συνολικά 2.042 ανθυγιεινές εστίες από τις οποίες οι περισσότερες στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια, πολυκατοικίες, πρώην ξενοδοχεία, οικόπεδα, στα οποία μένουν ή συχνάζουν άτομα του περιθωρίου, τοξικομανείς ή και ολόκληρες οικογένειες μεταναστών. Οι συνθήκες που περιγράφονται στις εκθέσεις είναι τριτοκοσμικές, καθώς μέσα σε εκατοντάδες κτίρια όπου διαμένουν άνθρωποι έχουν εντοπιστεί τρωκτικά, βουνά...
Newsbeast.gr

Ανάλυση για τον νέο κύκλο της παγκόσμιας τρομοκρατίας δημοσίευσε το ινστιτούτο Stratfor

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Στο νέο «κύκλο της τρομοκρατίας» εντάσσει τις αναρχικές ομάδες που δρουν στην Αθήνα η αμερικανική εταιρεία πληροφοριών και αναλύσεων στρατηγικής Stratfor.
Το ινστιτούτο, που έχει βρεθεί στη δίνη σφοδρής επίθεσης από το WikiLeaks με τη δημοσίευση εκατομμυρίων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δημοσιεύει ανάλυση για το νέο κύκλο της παγκόσμιας τρομοκρατίας και τους τρόπους εντοπισμού των τρομοκρατών.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε συρμό του μετρό στο σταθμό «Αιγάλεω», την οποία χαρακτηρίζει «αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα».
Τους Έλληνες «αναρχικούς τρομοκράτες» το Stratfor συγκρίνει με τους ισλαμιστές τζιχαντιστές, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες όπως η Υεμένη, το Πακιστάν, η Νιγηρία και το Αφγανιστάν ή και με τον ακροδεξιό μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
Στη συνέχεια αναλύει τις φάσεις οργάνωσης μια τρομοκρατικής επίθεσης, για να υποδείξει πιθανά λάθη που θα γίνουν, ώστε αν οι τρομοκράτες παρακολουθούνται, να μπορούν να αναγνωριστούν

Κίνα: 160 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Οι εκπομπές ρύπων από τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ έχουν δηλητηριάσει 160 παιδιά, όπως μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Σε παιδιά από την πόλη Ντονγκτάνγκ στην περιοχή Ρενχούα ανιχνεύτηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, αφού εισέπνευσαν μολυσμένο με μόλυβδο αέρα και κατανάλωσαν μολυσμένες τροφές, διευκρινίζει το πρακτορείο.
Το επίπεδο μολύβδου στο περιβάλλον της Ντονγκτάνγκ είναι επίσης υψηλότερο από το κανονικό, καθώς η πόλη βρίσκεται στη ζώνη εξόρυξης μολύβδου και ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση μολύβδου στη γη.
Το πρακτορείο δεν κατονομάζει τα εργοστάσια που ευθύνονται και επισημαίνει πως τα στοιχεία

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Επ' αόριστον κατάληψη στον Οίκο Ναύτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε ένταξη του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι από Δευτέρα 05/3/2012, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, ενώ προαναγγέλλουν και δυναμικές κινητοποιήσεις και άλλης μορφής.

Καταδυτικό πάρκο στα Χανιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Έπειτα από συνεργασία με ψαράδες από το Κολυμπάρι, πραγματοποιήθηκαν αναγνωριστικές καταδύσεις στα Αφράτα, αφού εκεί έχουν εντοπιστεί κουφάρια συντριμμιών από τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Στόχος του Δήμου πλέον, σύμφωνα με το cretalive.gr, είναι να ποντίσει ένα ακόμα πολεμικό αεροσκάφος και ένα πλοίο της εποχής, με σκοπό τη δημιουργία υφάλων για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, ως πόλου έλξης επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον καταδυτικό τουρισμό.
Τώρα απομένει να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία ώστε να μπορέσουν να ποντιστούν τα αεροσκάφη και τα πλοία, προκειμένου να υπάρξει το ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον καταδυτικό τουρισμό.
Θα πρέπει ακόμα να βρεθούν σημεία με το κατάλληλο βάθος, προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες να βουτάνε χωρίς φόβο.

Στο «σφυρί» το διαμάντι της Μαρίας των Μεδίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το θρυλικό διαμάντι είναι ένα από τα διασημότερα κοσμήματα στον κόσμο, καθώς η Μαρία των Μεδίκων το φορούσε κατά τη στέψη της το 1610.
Για περισσότερα από 400 χρόνια, το ίδιο διαμάντι κατείχαν βασιλικές οικογένειες της Γαλλίας, Αγγλίας, Ρωσίας και Ολλανδίας.
Ο οίκος Σόθμπις αναφέρει ότι το διαμάντι «Beau Sancy » είναι ένα από τα πλέον συναρπαστικά και ρομαντικά που έχουν δημοπρατηθεί. Το όνομά του προέρχεται από συλλέκτη διαμαντιών που το βρήκε και το αγόρασε στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 16ου αιώνα.
Το Beau Sancy, που δεν είχε σχεδόν ποτέ φωτογραφηθεί μέχρι σήμερα, θα εκτεθεί πρώτα σε Χογκ Κογκ, Ρώμη, Παρίσι και Ζυρίχη, πριν καταλήξει στη Γενεύη, όπου και θα γίνει η δημοπρασία.
Το διαμάντι έχει ύψος 2,3 εκ., πλάτος 1,9 εκ. και βάθος 1,1 εκ. Η τιμή του υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αλαφούζος για Παναθηναικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σύµφωνα µε χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο επιχειρηµατίας Γιάννης Αλαφούζος είναι µεταξύ των προσώπων που έχει προσεγγίσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να βοηθήσει οικονοµικά τον Παναθηναϊκό, συµµετέχοντας στην αύξηση ΜΚ.
Ο ίδιος υπήρξε µέλος της ΠΕΚ, αλλά για δικούς του λόγους δεν συµµετείχε στην πολυµετοχικότητα το 2008. Εντούτοις, τώρα φέρεται διατεθειµένος να βοηθήσει σ' αυτή τη συνολική προσπάθεια µε ένα σηµαντικό ποσό (που κατά πληροφορίες µπορεί να πλησιάσει το 1 εκατ. ευρώ).
 
 Blog.gr

Διάλεξη των Ιωάννη Σαπουντζή και Παναγιώτη Αθανασόπουλου με θέμα: «Τα πολεμικά λιμάνια του Πειραιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και η Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων για τις αρχαίες τεχνολογίες, διοργανώνουν την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30 τη διάλεξη των Ιωάννη Σαπουντζή και Παναγιώτη Αθανασόπουλου με θέμα: «Τα πολεμικά λιμάνια του Πειραιά»....

Το «Zea Harbour Project» έχει ως σκοπό την μελέτη των δύο εκ των τριών αρχαίων λιμανιών του Πειραιά, της Ζέας (το γνωστό Πασαλιμάνι), και της Μουνιχίας (γνωστό ως Μικρολίμανο και αργότερα Τουρκολίμανο). Η έρευνα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, τη διεύθυνση του Δρ. Bjoern Loven, με την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, από το 2001 ως σήμερα. Οι μέθοδοι υποβρύχιας ανασκαφής και αποτύπωσης, που χρησιμοποιούνται, είναι αρκετά εξειδικευμένες ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στο δύσκολο περιβάλλον των δύο αρχαίων λιμανιών, που χρησιμοποιούνται και σήμερα . Πρόκειται για έναν συνδυασμό υποβρύχιας έρευνας και ανασκαφής με τη χρήση ειδικών απορροφητηρών . Η ψηφιακή αποτύπωση των αρχαιοτήτων επιτυγχάνεται με τη βοήθεια γεωδαιτικού σταθμού από την ξηρά. Με τον τρόπο αυτόν έχει επιτευχθεί λεπτομερέστατη τρισδιάστατη αποτύπωση αρχαίων καταλοίπων των δύο αρχαίων λιμανιών .Τα δύο λιμάνια Ζέας και Μουνιχίας αποτελούν ένα από τα λαμπρότερα επιτεύγματα της αρχαίας Αθήνας του 5ου π.Χ. αιώνα . Η Ζέα αποτέλεσε τον σημαντικότερο πολεμικό ναύσταθμο της Κλασικής Αθήνας. Λόγω της διαμόρφωσης της ακτογραμμής και τηςμορφής του , προστάτευε τους νεώσοικους που υπήρχαν στον μυχό του λιμανιού.
Οι πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στο ανατολικό τμήμα του
λιμανιού, στο οποίο εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Το λιμάνι της Μουνιχίας υπήρξε ο δεύτερος μεγαλύτερος πολεμικός ναύσταθμος της εποχής και είχε παρόμοια γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά με τη Ζέα. Κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας που πραγματοποιείται από το 2005 από στο πλαίσιο του «Zea Harbour Project», αποκαλύφθηκε και αποτυπώθηκε ένα νέο σύνολο νεωσοίκων στο βόρειο τμήμα του σύγχρονου λιμανιού. Στα νότια του σύγχρονου κυματοθραύστη πραγματοποιήθηκε επιφανειακός καθαρισμός και αποτύπωση των αποκαλυφθέντων .

Οι ομιλητές είναι οι αρχαιολόγοι :ο δρ. Γιάννης Σαπουντζής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος υπότροφος του ΙΚΥ με μεταπτυχιακό στο University of Southampton ειδικεύθηκε στην Υποβρύχια Αρχαιολογία «in Maritime Archaeology »

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 6.30 , στο Μουσείο της
Πόλεως των Αθηνών,Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

Η διανομή δελτίων προτεραιότητας εισόδου θα αρχίσει μία ώρα πριν από την έναρξη των
ομιλιών

Παπαρρηγοπούλου 5-7,
Πλατεία Κλαυθμώνος
GR - 105 61 Αθήνα
Τηλ. (+30) 210 3231397


 http://www.athinapoli.gr/2012/03/blog-post_1573.html

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το μπλακ άουτ στα φανάρια δημιουργεί χάος στους δρόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργεί το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες της λεωφόρου Κηφισίας και όχι μόνο.
Όπως λένε πληροφορίες που προέρχονται από την Τροχαία, αυτά έχουν χαλάσει και η αρμόδια υπηρεσία για την κατασκευή έργων συντήρησης Οδοποιίας δεν τα έχει επισκευάσει.
Η Περιφέρεια Αττικής πάντως υποστηρίζει ότι μπορεί να έχει τις αρμοδιότητες για την επισκευή τους αλλά δεν της έχουν δοθεί ακόμη τα κονδύλια.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της μάλιστα έκανε σαφές ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν έχει υπογράφει το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής εξαιτίας των οικονομικών εκκρεμοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν.
Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αυτή η βόμβα θα σκότωνε ανυποψίαστους πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Στη δημοσιότητα έδωσε φωτογραφίες από τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο τον τερματικό σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω η Ελληνική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία για τους μεταφορείς της βόμβας.
Οι πέντε φωτογραφίες δείχνουν το μηχανισμό, που οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στην πράσινη χάρτινη σακούλα και στη συνέχεια άφησαν στο τελευταίο βαγόνι του συρμού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Αιγάλεω και έφτασε στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στις 17:18 ώρα του περασμένου Σαββάτου.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αυτό που περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και την ολοκλήρωση της εξέτασης του υλικού από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του μετρό, για να έχουν στα χέρια τους τυχόν νέα στοιχεία. Βέβαια, σε αυτό που «ποντάρουν» είναι και στη βοήθεια των πολιτών που ενδεχομένως είδαν περίεργες κινήσεις ή ακόμη και τα πρόσωπα των δύο μεταφορέων

Ο δήμος Αθηναίων εκπέμπει SOS για την περιοχή γύρω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) κοντά σε Νομική και ΑΣΟΕΕ επισημαίνει ο δήμος Αθηναίων και καταγγέλλει κατάχρηση της προστασίας του ασύλου με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρο Λιβάνιο, περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, με επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας στους ελέγχους από οργανωμένες ομάδες, άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητές.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως ειδικότερα αναφέρεται, παρά τις εξειδικευμένες εξορμήσεις από τη δημοτική αστυνομία και από μικτές ομάδες ελέγχου με την Ελληνική Αστυνομία, το παράνομο εμπόριο περιορίστηκε μεν αισθητά στα Προπύλαια και στη Νομική Σχολή, αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Ιδίως στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας, που γειτνιάζουν με τη Νομική Σχολή, καθώς και στην οδό Πατησίων, που βρίσκεται το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, το πρόβλημα είναι έντονο και όπως χαρακτηριστικά

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ