Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΦΟΒΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...

Επιμέλεια : Δ. Χαραλάμπους
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)


Το πενθήμερο του τρόμου που έζησε η Αθήνα συγκλονίζει και τρομοκρατεί κάθε πολίτη: εκρήξεις, εν ψυχρώ δολοφονίες με κίνητρο τη ληστεία, εισβολές οπλισμένων κουκουλοφόρων σε σπίτια, συμπλοκές χούλιγκαν με αστυνομικούς. Συνολικός απολογισμός: τρεις νεκροί- οι δύο σε διάστημα 12 ωρών στα Κάτω Πατήσια - και αρκετοί τραυματίες. Ως πρόσφατα ο κόσμος φοβόταν να βγει έξω για να μην τον ληστέψουν. Σήμερα φοβάται πια και μέσα...
στο σπίτι του. Δεν είναι μόνο τα «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα που εντείνουν τους φόβους και την ανησυχία. Είναι και οι πρωτοφανούς αγριότητας ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια με την απειλή όπλων Καλάσνικοφ ή, πλέον, σε ταβέρνες(!) και κοσμικά εστιατόρια, με θύματα ανύποπτους πολίτες και ανυποψίαστους πελάτες, πλην των επαγγελματιών. Ηταν Φεβρουάριος του 2009 όταν ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Το φαινόμενο της μαζικής τρομοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας και της λογικής του αντάρτικου πόλεων συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Κολομβία,στη Βαγδάτη και ενδεχομένως στην Καμπούλ. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού και δεν υπερβάλλω». Εναν χρόνο και έναν μήνα αργότερα, δυστυχώς, τα λόγια του επιβεβαιώθηκαν, και μάλιστα επί δικής του θητείας. Ακόμη χειρότερα: με τραγικό συμβολισμό τον θάνατο ενός 15χρονου μετανάστη που έφυγε από την Καμπούλ προκειμένου να γλιτώσει τις βόμβες... Το σκηνικό της βίας και του τρόμου που απλώνεται πάνω από την πόλη προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιορίζονται στον ρόλο του καταγραφέα περιστατικών με πρωταγωνιστές κακοποιούς και θύματα πολίτες. Πονοκέφαλος που επεκτείνεται και στην κυβέρνηση, η οποία αναζητεί την επιστροφή στην περίφημη καθημερινότητα και αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξελίσσονται σε εφιάλτη.
Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αθ. Κοκκαλάκης, μιλώντας στον Βήμα FΜ, αναγνώρισε τη ραγδαία αύξηση της σκληρής μορφής της εγκληματικότητας. Και όλα αυτά τη στιγμή που από χθες το πρωί βγήκε στους δρόμους η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης με την ονομασία «ΔΙ.ΑΣ.» (Δίκυκλη Αστυνόμευση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ