Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Η Ώρα της Γης"

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην εκστρατεία "Η Ώρα της Γης", θα σβήσουν για μια ώρα, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30, τα φώτα στα κτίρια των υπηρεσιών τους.

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο λαμβάνει μέρος στην παγκόσμια προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο παγκόσμιο φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής...


"Η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη δράση είναι κάθε χρόνο και ισχυρότερη αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Συμβολικές κινήσεις όπως η "Ώρα της Γης" αποτελούν καθημερινές ενέργειες, που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια, θα σβήσει τα φώτα, στο λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, σε όλα τα δημοτικά κτίρια (γυμναστήρια του ΟΝΑ, Πολιτιστικά κέντρα, γραφεία των επτά δημοτικών διαμερισμάτων και λέσχες φιλίας) καθώς και στις καμινάδες της Τεχνόπολης.

Παράλληλα έχει ενημερώσει όλους τους φορείς με τους οποίους έχει συνυπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας, όλα τα σχολεία του Δήμου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις, καθώς και τις εθελοντικές οργανώσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτές στη μεγάλη προσπάθεια.

Και η ΔΕΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης», γνωστοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός. Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 20.30 το βράδυ και για μια ώρα θα κλείσουν τα φώτα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους εκτός από εκείνους που συνδέονται με την απρόσκοπτη λειτουργία κι ασφάλεια των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ www.ypeka.gr/ypeka διαδίδουμε το μήνυμα και καλούμε όλες τους πολίτες να ενδυναμώσουν την προσπάθειά μας δηλώνοντας συμμετοχή", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ