Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Athens Fringe Festival Η Αθήνα παραδίνεται στους νέους καλλιτέχνες

Εκδηλώσεις μουσικής, χορού, θεάτρου, εικαστικών, λογοτεχνίας και όπερας δρόμου στο εφετινό Αthens Fringe Festival

Βγαίνει στους χώρους όπου όλοι κινούμαστε, περπατά στις διαδρομές μας, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες «εκεί έξω»... Φτάνει μόνο να τους δοθεί ένας ενδιαφέρων χώρος έκφρασης. Με βασικό «ορμητήριο» την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και πολλούς άλλους συνεργαζόμενους χώρους, καθώς και δρόμους και πλατείες της πόλης, το Αthens Fringe Festival επιστρέφει δριμύτερο έπειτα από το περυσινό ντεμπούτο του. Από τις 16 ως τις 20 Ιουνίου η μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά, ο χορός και η λογοτεχνία θα έχουν την τιμητική τους μέσα από καλλιτέχνες αλλά και νευραλγικές ομάδες που πιστεύουν ακόμη στο ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». Οι δράσεις του φεστιβάλ χωρίζονται σε δύο άξονες: σε αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Αthens Fringe Festival σε συνεργασία με επιμελητές και σε εκείνες που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που θα ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ. Μουσική
Μια σειρά συναυλίες σε ένα κεντρικό stage στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης και μια σειρά dj settings στους στεγασμένους χώρους της θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό των μουσικών εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι Χaxakes, Μy Wet Calvin, Μarsheaux, Νατάσα Μποφίλιου, Κωνσταντίνος Βήτα, Ρους, Locomondo...


Οπερα δρόμου
Η ομάδα όπερας δρόμου Οper(Ο) συμμετέχει στο φεστιβάλ με «Κάρμεν» και «Τραβιάτα».

Θέατρο
Τeens on stage: Το φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεατρικών ομάδων από γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, όπως θα προκύπτουν από σχολικό διαγωνισμό.

Χορός
[Η Νατάσα Μποφίλιου θα εμφανιστεί σε κεντρικό stage στον υπαίθριο χώρο τής Τεχνόπολης στο Γκάζι ]
Η Νατάσα Μποφίλιου θα εμφανιστεί σε κεντρικό stage στον υπαίθριο χώρο τής Τεχνόπολης στο Γκάζι
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Dance Τhe Walk, μια προσπά θεια δημιουργίας ενός δικτύου σχολών με κύριο στόχο την ανάδειξη και προβολή διαφορετικών μορφών εκγύμνασης τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος. Προγράμματα γύρω από την τέχνη της σωματικότητας, την πνευματική αναζήτηση και τη σωματική ευεξία, κάποια άλλα που αφορούν μεγαλύτερες σε ηλικία ομάδες αλλά και ειδικά workshops φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι ο χορός... καλά κρατεί.

Εικαστικά
Galleries on stage: Επιλεγμένες παραστάσεις και συναυλίες του φεστιβάλ θα παρασταθούν σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας διάλογο με το εκθεσιακό τους πρόγραμμα.

Λογοτεχνία
Ρulp Stories: Η βασική ιδέα του Εloisa Cartonera περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία χειροποίητων βιβλίων με εξώφυλλα από χαρτόνι. Τα συγκεκριμένα χαρτόνια αγοράζονται αφού έχουν συγκεντρωθεί από συλλέκτες ανακυκλωμένων χαρτιών που τα μαζεύουν από τους δρόμους. Η ιδέα γεννήθηκε σε μια γειτονιά της Αργεντινής μέσα από την ανάγκη μιας ομάδας ανθρώπων να δημιουργήσουν εστίες συλλογικής δράσης και αυτοδιαχείρισης.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι η Από 16 ως 20 Ιουνίου η Πληροφορίες στο τηλ.210 3390.447

Πηγή:http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ