Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Ξενοδοχείο των Φτωχών»

Στέγη στους υπερήλικες άστεγους δίνει ο Δήμος Αθηναίων, τo «Ξενοδοχείο των Φτωχών», το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221, θα εγκαινιάσουν στις 18.00 ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης  και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, Ελευθέριος Σκιαδάς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, σε πολυώροφο κτίριο, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη, Λένας Παντελίδου και το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων. Eίναι δυναμικότητας 60 κλινών, με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό.

Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν και χώροι για την ψυχαγωγία τους.
Ασφαλιστικές εισφορές με δόσεις και εκπτώσεις από το ΙΚΑ και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, προκειμένου να περιορίσουν τη διαρροή πολύτιμων εσόδων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το ΙΚΑ ζητά διπλή προκαταβολή από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, έτσι ώστε να μην απολέσει και μέρος της περιουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ