Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στα θρανία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά σε 15 χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. "Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε για το εύρυθμο όλων των σχολικών μονάδων", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
"Τα κενά που υπάρχουν είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Θα συμπληρωθούν μέσα στη βδομάδα", δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τον αγιασμό στη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Real fm, επεσήμανε ότι τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με μετακινήσεις των υπεράριθμων, ενώ τόνισε πως ήδη έχει μοιραστεί στα σχολεία των 92% των βιβλίων.
Η κα Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως αποδεικνύεται ότι "με τη δουλειά που έγινε από πέρυσι το Νοέμβριο, ενώ όλοι περίμεναν 22.000 κενά, εγώ ανακοίνωσα τα 2.640, εκ των οποίων τα 1.100 είναι σε 70 ειδικότητες που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά λύκεια και τα υπόλοιπα είναι στα σχολεία. Αυτά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας".
Οπως εξήγησε, υπάρχει δυνατότητα αυτή την εβδομάδα να γίνουν μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά.
"Μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού.

Την ανάγκη κάθε σχολείο, γραφείο, επιχείρηση και γειτονιά, να μεταβληθούν σε κάστρα αντίστασης, για να αναπτυχθεί η λαϊκή αυτενέργεια, γιατί αναμένεται νέος χειρότερος κύκλος οικονομικής κρίσης, υπέδειξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπαιδευτικούς κατά την επίσκεψή της στο 5ο και 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου.
Αμφισβήτησε την εκτίμηση του πρωθυπουργού, ότι η χώρα θα βγει από την κρίση το 2013, και τόνισε ότι η όποια ανάκαμψη, θα είναι αναιμική, θα βρει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και με χαμένα δικαιώματα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει την Ελλάδα και δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, η Αλέκα Παπαρήγα, είπε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γράφει τον κόσμο στα παλιά του τα παπούτσια, και δεν υπολογίζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του.
Το πρώτο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία. Αλλά μία κοινωνία με χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καταδικασμένη να βουλιάξει", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη σήμερα Δευτέρα στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο 21ο και το 165ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην περιοχή των Πατησίων.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη και υγεία, και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ να ξέρετε πως είμαστε μία οικογένεια. Εσείς είστε τα παιδιά μας, και όλοι μαζί θα πάμε μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους, και ζήτησε από τα μεγαλύτερα παιδιά να προσέχουν τα «πρωτάκια» της φετινής χρονιάς.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, ο Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στον φτωχό και ανήμπορο συνάνθρωπό μας, και τόνισε τον σημαντικό κοινωνικό έργο, που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μοίρασαν στους μαθητές δώρα, προσφορά του Δήμου Αθηναίων για όλα τα παιδιά του σχολικού συγκροτήματος.

Στη τελετή αγιασμού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας Χρήστος Τεντόμας.

Περιοδεία σε σχολεία της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ με "Λαϊκή Συσπείρωση" Θανάσης Παφίλης, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του κόμματος Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε δημοτικά σχολεία της Κυψέλης.

Να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου απειθαρχίας απέναντι στην επιβολή των βάρβαρων, όπως χαρακτήρισε, μέτρων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάλεσε εκπαιδευτικούς και γονείς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Θανάσης Παφίλης στη διάρκεια της περιοδείας του σε σχολεία της Νέας Ιωνίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του κόμματος Νίκος Σοφιανός κατά την επίσκεψή του σε δημοτικά σχολεία της Κυψέλης υποστήριξε ότι, "κριτήριο ψήφου και καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής πρέπει να αποτελέσουν και τα προβλήματα των σχολείων σε συνάρτηση με την στάση που τήρησαν απέναντι σε αυτά οι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΠαΣοΚ και της ΝΔ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ