Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαίνια Κέντρου Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς

 

Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, που στεγάζεται στη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων Τόνια Κανελλοπούλου και η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών Παρασκευή Σακκά.

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα για ημερήσια παραμονή, απασχόληση και θεραπευτική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 09:00 το πρωί έως τις 03:00 το μεσημέρι και είναι στελεχωμένο από ομάδα επαγγελματιών υγείας.

Μετά την τελετή αγιασμού, η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων Τόνια Κανελλοπούλου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί εδώ και 9 μήνες, μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας από τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer. Ο Δήμος Αθηναίων είναι ο πρώτος δήμος που σε συνεργασία με την Εταιρεία, δημιούργησαν Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ασθενών με άνοια στην Ελλάδα.

Η  ευαισθησία που δείχνει ο Δήμαρχος Αθηναίων σε τέτοιες προσπάθειες είναι μεγάλη. Άλλωστε με δική του πρωτοβουλία, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 6 Λέσχες Φιλίας στην πόλη της Αθήνας".

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, νευρολόγος - ψυχίατρος, Παρασκευή Σακκά, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σημερινή ημέρα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την Τόνια Κανελλοπούλου για την υποστήριξη και τη συνεργασία. Πρόκειται για την πρώτη δομή στην Ελλάδα, και πιστεύω ότι παρόμοια κέντρα πρέπει  να υπάρχουν αποκεντρωμένα στις γειτονιές και στα διαμερίσματα, για να δίνεται φροντίδα στους ολοένα και περισσότερους ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Η προσέλευση στο Κέντρο Ημέρας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή την στιγμή 50 ασθενείς έρχονται καθημερινά και παρακολουθούνται, 200 άνθρωποι έχουν ήδη εξεταστεί, ο φυσικοθεραπευτής έχει κάνει θεραπείες σε 100 ασθενείς, ενώ η νοσοκόμα κάθε εβδομάδα ελέγχει την πίεση και πραγματοποιεί αιμοληψία σε 20 ανθρώπους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ