Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η «μάχη» της Αθήνας

Τα θέματα της Αθήνας αλλά και το μνημόνιο, απασχόλησαν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για τον δήμο Αθηναίων, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης  επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και τη ραγδαία αύξηση της  εγκληματικότητας. ενώ χαρακτήρισε καταστροφικό το μνημόνιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ανέφερε,  πως στο διάστημα 2010 - 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά, λόγω του μνημονίου, θα στερηθεί 6 δισ. ευρώ.
Επίσης,διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να γίνει πράξη ο Καλλικράτης όταν σχεδόν τρεις μήνες πριν από την  εφαρμογή του, δεν έχουν εκδοθεί δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και  προεδρικά διατάγματα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , επί κεφαλής του συνδυασμού "Δικαίωμα στην πόλη" , κ. Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε στην αφόρητη, όπως τόνισε, κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας  ότι η μικρή παραβατικότητα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την δημοτική   αστυνομία αλλά αυτή ,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απουσιάζει.
Επίσης , ο κ. Καμίνης έκανε εκ νέου λόγο για αδιαφάνεια και κακοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων, ενώ υπογράμμισε πως  με την υλοποίηση του προγράμματός του, δίνονται λύσεις για τη άνοδο της  ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναβάθμιση των γειτονιών και  βελτίωση της εικόνας της πόλης.
Ο υποψήφιος  δήμαρχος Αθηναιων , με το συνδυασμο "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Νίκος Σοφιανός άσκησε δριμύτατη κριτική στο μνημόνιο ζητώντας ταυτόχρονα την καταδίκη του μέσω της ψήφου των πολιτών.
Η  Ελένη Πορτάλιου από τον συνδυασμό της "ανοιχτής πόλης"ανέφερε .οτι  είναι συνολικά  κατά του μνημονίου και  μίλησε για την  ανάγκη ύπαρξης σφιχτού οικονομικού προγράμματος με το οποίο ,όπως είπε θα εξοικονομηθούν πόροι,και  θα γίνουν έργα υποδομής για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Ο υποψήφιος με το  συνδυασμό ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ κ.  Γιώργος Αμυράς είπε ότι  προτείνει τη δημιουργία  δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα , διαπλάτυνση των πεζοδρομίων -όπου είναι δυνατόν- δενδροφύτευση δενδρυλλίων  για να εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων   και επιβολή προστίμου στους αγοραστές προϊόντων μαϊμού από πλανόδιους πωλητές, ίσου με την τιμή του  γνήσιου προιόντος.
Τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος  της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα" δήλωσε ότι η πρόταση του είναι να διωχθούν όλοι οι παράνομοι  ξένοι από την Αθήνα.  

Δημοσκόπηση GPO

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, για το MEGA και την εκπομπή "Ανατροπή", στον Δήμο Αθηναίων, ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 36,2%, ο Γιώργος Καμίνης 27%, ο Νίκος Σοφιανός 10,6% και η Ελένη Πορτάλιου 3,8%.

Στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας προηγείται με 37,6% και ακολουθούν: Πέτρος Μαντούβαλος με 16,5%, Βασίλης Μιχαλολιάκος με 16%, Ελπίδα Παντελάκη με 7,5% και Νίκος Λεγάκης με 6%.

Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει 20%, ο Βασίλης Κικίλιας 15,1%, ο Γιάννης Δημαράς 14,8%, ο Αλέξης Μητρόπουλος 11,5%, ο Άδωνης Γεωργιάδης 8,5%, ο Θανάσης Παφίλης 8%, ο Αλέκος Αλαβάνος 5%, ο Γρηγόρης Ψαριανός 3,7% και ο Κώστας Διάκος 0,5%.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας συγκεντρώνει 37%, ο Γιάννης Μπουτάρης 36% και ακολουθούν: Στέλιος Παπαθεμελής (4,1%), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (3,2%) και Μάκης Στεργίου (3,1%).

Στην περιφέρεια Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 42% του Μάρκου Μπόλαρη που συγκεντρώνει 18,4%, ενώ ακολουθούν οι κ.κ. Βελόπουλος, Ξηροτύρη, Κωνσταντινίδης, Κουράκης και Τρεμόπουλος.

Η έρευνα έγινε 17-27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ