Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ξενύχτησαν έξω από την Βουλή οι φορτηγατζήδες - Φόβοι επεισοδίων σήμερα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Έξω από την Βουλή έμειναν όλο το βράδυ οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ενώ σήμερα αναμένονται να φτάσουν κι από άλλες πόλεις αρκετοί συνάδελφοι τους. Το μεσημέρι θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των... κλειστών επαγγελμάτων.
Χθες βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων...

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Μεταφορέων προσπαθεί να αποτρέψει τους συναδέλφους του ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Νωρίτερα, είχαν στήσει ολόκληρο σκηνικό με γιγαντοοθόνη μπροστά στη Βουλή, για να βλέπουν στην τηλεόραση ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, πολλοί από εκείνους άναψαν κεριά και τότε μόνο ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα.Χθες το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια την ώρα που έφτανε η πορεία των μεταφορέων στο Σύνταγμα μπροστά από το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να βρεθούν στο περιστύλιο.

Απωθήθηκαν όμως από τους αστυνομικούς και με την παρέμβαση των συνδικαλιστών τα πνεύματα ηρέμησαν.Και αφού ηρεμία επέστρεψε, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Τζωρτζάτο, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα, με το οποίο ο κλάδος ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις μεταφορές και την έναρξη διαλόγου άρθρο - άρθρο.

Νωρίτερα ξεκίνησαν την πορεία τους από την Ομόνοια όπου ηταν συγκεντρωμένοι.Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο το τί θα κάνουν με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο θα περάσει.
Μάλιστα στο πλευρό τους, βρίσκονται συνάδελφοί τους από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη που φτάνουν συνεχώς στην πρωτεύουσα με πλοία και λεωφορεία (διαβάστε το σχετικό άρθρο)
Σαφάρι της αστυνομίας ξεκίνησε και σήμερα το πρωί ώστε να μην δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στην κυκλοφορία από τις... βόλτες των φορτηγών. Σε όλες τις εισόδους της πόλης, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους κάθε φορτηγό που περνάει ελέγχεται.
Παράλληλα οι Εισαγγελικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν για την τήρηση του νόμου καθ' όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά τα μπλόκα, οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει τα οχήματά τους, χωρίς να κλείνουν το δρόμο, στα εξής σημεία του Λεκανοπεδίου:
-στα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα
-στη γέφυρα του Praktiker στη Μαγούλα
-στο 12χλμ στη στροφή Σκαραγκά προς Αθήνα
-στη Λεωφόρο Σχιστού από Λαμπράκη προς ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα προς Αθήνα
-στη Μεταμόρφωση στο ρεύμα στο Λαμία
-στα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα
-στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
-Βουλιαγμένης και Αλίμου στο ρεύμα προς Αθήνα
-στη Λεωφόρο Χασιάς στο ύψους του πάρκου Τρίτση.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ