Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ι. Δημαράς «Κατεβαίνω στις εκλογές απέναντι στο μνημόνιο»



Ο ανεξάρτητος βουλευτής προαναγγέλλει στο «Βήμα» την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής που θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα 

Αλλάζουν τα δεδομένα και για το ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής μετά την απόφαση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Ι. Δημαρά να διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος κ. Ι. Σγουρό. Ο κ. Δημαράς ο οποίος φιλοδοξεί να συσπειρώσει γύρω του στελέχη της «παλαιάς φρουράς» του ΠαΣοΚ και όσους αντιδρούν στην εφαρμογή του μνημονίου, μιλώντας στο «Βήμα» επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος χωρίς ετικέτες, όπως χαρακτηριστικά
τονίζει, με κεντρικό σύνθημα την ακύρωση του σχεδίου περιστολής πόρων από την Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν χθες ότι η υποψηφιότητα Δημαρά δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς στις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας 11,10% των ψήφων, έχοντας απέναντί του τον υποψήφιο του ΠαΣοΚ Χρ. Παπουτσή (25,8%).
- Θα είστε τελικώς υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής; «Ετοιμάζουμε μια πρόταση με φίλους για να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια Αττικής. Δεν με ενδιαφέρει κανένας κομματικός φορέας, αριστερός, κεντροαριστερός, ακροαριστερός, ή δεξιός. Είμαστε άνθρωποι που νοιαζόμαστε να κατέβουμε μαζί εναντίον θέσεων του μνημονίου, συνδυάζοντας τον “Καλλικράτη” με το μνημόνιο. Οταν ο “Καλλικράτης” κουτσουρεύεται από το μνημόνιο, με 1,5 δισ. λιγότερα για τους δήμους, συνδυάζεται. Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι δημότης του Δήμου Αθηναίων, έχω κάνει για μία οκταετία αυτοδιοικητικός και εδώ και χρόνια αγωνιώ για τα κοινά, ως αθλητής, ως πολιτικός, ως δημοσιογράφος. Εχω δικαίωμα να διατυπώσω την άποψή μου για την Αττική. Τόσο απλά».

- Σας στηρίζουν και στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠαΣοΚ;
«Δεν μου αρέσουν οι ετικέτες. Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. Αυτό υποστηρίζω, αυτό υπηρετώ, αυτό θα κάνω ώσπου να πεθάνω. Πώς μας κάνουν τη ζωή έτσι που να μη γίνεται κατανοητό αυτό; ». 
- Είχατε επικοινωνία με την κυρία Σακοράφα, η οποία αρνήθηκε την πρότασή σας για κοινή κάθοδο.
«Δεν υπάρχει κοινή αναφορά και κοινός τόπος δράσης με τη Σοφία Σακοράφα, ούτε όταν είπαμε “Οχι” στο μνημόνιο στη Βουλή ούτε τώρα. Είναι αλήθεια ότι της τηλεφώνησα και είπε ότι δεν την ενδιαφέρει οποιαδήποτε κάθοδος».

- Για τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο τι έχετε να πείτε μετά την ανακοίνωση της καθόδου του ως υποψηφίου στην Περιφέρεια Αττικής;
«Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μητρόπουλο. Ο,τι θέλει ας κάνει κι ας βάλει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Δικαίωμα έχει. Εχει και την ευθύνη. Ολοι θα δοκιμαστούμε».

- Πότε θα κάνετε επίσημες ανακοινώσεις;

«Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Θα ανακοινώσουμε τις θέσεις του συνδυασμού και τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν».

- Πείτε μας κάποια από τα πρόσωπα που θα μετέχουν.
«Δεν θα ήθελα να προτρέξω».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ