Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζει η προεκλογική μάχη των υποψηφίων


Τηλεοπτική αναμέτρηση με τον υποψήφιο για το Δήμο της Αθήνας Γ. Καμίνη πρότεινε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα του πρώην συνηγόρου του πολίτη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Οι πόρτες του δημαρχείου στην Αθήνα είναι ανοιχτές και όποιος υποψήφιος θέλει να ενημερωθεί μπορεί να το κάνει, δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμίνης, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη θέση ότι το ζήτημα του μνημονίου δεν πρέπει να κυριαρχήσει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Το μνημόνιο φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, φυσικά και έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ζήσουμε με το μνημόνιο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσον είναι ωφέλιμο ή όχι για τη χώρα, αλλά το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το μνημόνιο. Όποιος κάνει σημαία του το θέμα του μνημονίου στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της Αθήνας, βρίσκεται σε λάθος εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καμίνης.
Παράλληλα, σαφή πολιτικά μηνύματα εκτιμά ότι θα εξαχθούν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας.
«Εκείνο το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, σίγουρα ένα πολιτικό μήνυμα που θα βγει είναι αν ο χάρτης θα είναι πράσινος ή μπλε ή κατά πόσο θα είναι πράσινος κατά πόσο θα είναι μπλε. Πράγματι, θα μετρηθούν οι περιφέρειες κι αυτό θα δώσει ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει περιθώριο στους συμπολίτες μας να επιλέξουν συνθετικά, κρίνοντας και την προσωπικότητα, και τις προτάσεις αλλά βεβαίως κρίνοντας και το πολιτικό περιβάλλον. Ένα μέρος των ψηφοφόρων σίγουρα θα ψηφίσει και με πολιτικά κριτήρια».
«Προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη» χαρακτήρισε τη στήριξη του κ. Π. Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο συνυποψήφιός του Δ. Δράκος, και ανέφερε ότι «ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Απλά, υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Πελοποννησιακού Λαού». Ο κ. Δράκος προσέθεσε επίσης στη δήλωση του ότι «δεν θα μπούμε σε προσωπική αντιπαράθεση. Θα δώσουμε όμως πολιτική μάχη. Όπλα μας, η γνώση και η πείρα μας για την Αυτοδιοίκηση. Το όραμά μας για την Πελοπόννησο της Ανάπτυξης και η πίστη μας στην επιτυχία του. Δύναμή μας, η θέληση να ενώσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όχι να τον διαιρέσουμε».
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Π. Τατούλης, χαρακτήρισε την την υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ της υποψηφιότητας του για την περιφέρεια Πελοποννήσου ως «πολιτική υπέρβαση».
«Εξαρχής η πρωτοβουλία μας ήταν μια πρωτοβουλία, η οποία στηριζόταν σε μια πολιτική αντίληψη ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να ενεργοποιούν και να κινητοποιούν υγιείς δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους για να έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «άλλωστε, αυτός ο νέος θεσμός αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία και την τελευταία ίσως ευκαιρία που έχει αυτός ο τόπος για να ανασυγκροτηθεί και να επανιδρυθεί».
Σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, αυτό το διακύβευμα ουσιαστικά θέλει θαρραλέες αποφάσεις, θέλει προτάσεις και απόψεις έξω από αυτά που μέχρι τώρα αποτελούσαν το σημείο αναφοράς όλων αυτών των εξελίξεων και τελικά αποδείχτηκαν ολέθριες για τον τόπο, αλλά θέλει αυτήν τη γνωστή ελληνική λέξη «υπέρβαση».

Πηγή:Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ