Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας

Τη δική του έδρα αποκτά το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ψήφισε την παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου που πρόσφατα αγόρασε ο δήμος και βρίσκεται κοντά στην Μητρόπολη, για δέκα χρόνια.
Εξαίροντας την αξία του Μουσείου, ο πρόεδρός του Κ. Γεωργουσόπουλος είπε ότι «το επισκέπτονται τουλάχιστον 50.000 μαθητές το χρόνο ενώ τουλάχιστον 90 διδακτορικές εργασίες ολοκληρώνονται με την αξιοποίηση της βιβλιοθήκης και του υλικού του».
Το Μουσείο διαθέτει βιβλία με θέμα το θέατρο από το 1740, ενώ έχει σε ψηφιακή μορφή αποκόμματα για τις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις από το 1901 έως και σήμερα. Παράλληλα διαθέτει 30 καμαρίνια ηθοποιών (από το καμαρίνι του Βεάκη μέχρι εκείνο της Καρέζη) σε εξαιρετική μορφή, που είναι μικροί χώροι γεμάτοι από τη φιλοσοφία του θεάτρου.
«Αισθάνομαι ευτυχής» είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Μουσείου, «καθώς η πόλη αποκτά το Μουσείο που της ανήκει μιας και διαθέτει πληροφορίες για όλες σχεδόν τις αθηναϊκές παραστάσεις αλλά και πολλές άλλες που δόθηκαν στην Κύπρο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Λονδίνο κ.α.».
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και αφού ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κώστα Γεωργουσόπουλου το Δ.Σ. του Κέντρου για τη συνεργασία, ανέφερε ότι «η συνεργασία που θα ξεκινήσει θα είναι από πολλές απόψεις χρήσιμη. Μέσα σε αυτό το κτίριο θα γίνουν και άλλα πράγματα που πάντα θα έχουν σχέση με το Θέατρο κατά κύριο λόγο και με τον Κινηματογράφο λιγότερο».
«Θεωρώ ότι θα το αγκαλιάσει ολόκληρη η πόλη, γιατί το σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο είναι πέρασμα τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Έτσι, εκτός από εκπαιδευτική κυρίως, το Μουσείο θα έχει και άλλου είδους επισκεψιμότητα», είπε ακόμη ο κ. Κακλαμάνης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ