Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σε νέες επιχειρήσεις καθαρισμού και απολύμανσης  κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν σήμερα τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.  
Ο Δήμος Αθηναίων προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Υγειονομική Διεύθυνση της Νομαρχίας Αθηνών, την ΥΠΕΕ και παρουσία εισαγγελέα , πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι και παρεμβάσεις σε κτίρια των οδών Μενάνδρου, Σατωβριάνδου και Λιοσίων.  
Ειδικότερα, στο κτίριο της οδού Μενάνδρου διαπιστώθηκε ότι στον ακάλυπτο χώρο και τον φωταγωγό της πολυκατοικίας είχαν συσσωρευτεί απορρίμματα και βοθρολύματα, από σπασμένο αγωγό του αποχετευτικού συστήματος.
Την επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων συντόνισαν ο  Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας  της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος.
Όπως  επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης, οι παρεμβάσεις  του Δήμου Αθηναίων στα κτίρια της πόλης πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. «Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Προτεραιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».
Από την  πλευρά του ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα όσων ζουν στο κέντρο. «Για εμάς σημασία έχει πρωτίστως ο άνθρωπος και γι’ αυτό φροντίζουμε τόσο για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικονομικών μεταναστών, όσο και για την γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ