Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι τουρίστες ακυρώνουν Ελλάδα και προτιμούν Τουρκία

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ χάνουμε, καθώς 240 αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, με προορισμό τη χώρα μας, κάνουν στροφή και πάνε Αττάλεια και Αλικαρνασσό.

Την ώρα που ο Ερντογάν και η μισή τουρκική κυβέρνηση έχουν μετακομίσει στην Αθήνα αποσκοπώντας σε επιχειρηματικές..συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με πρώτο στόχο τον τουρισμό, στα παράλια της Τουρκίας -σε πλήρη αντίθεση με τουριστικό... μνημόσυνο που τελείται εδώ- έχουν στήσει το δικό τους τουριστικό πανηγύρι.
Στην Αττάλεια και στην Αλικαρνασσό που.....

.αποτελούν και τα πιο δημοφιλή θέρετρα για Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων αναγκάζονται να... διώχνουν πελάτες σε άλλες περιοχές λιγότερο τουριστικές, γιατί έχουν πλημμυρίσει από κόσμο!
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν κατά μόνας ή σε οργανωμένα γκρουπ στην Ελλάδα Απρίλιο και Μάιο -μήνες που θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί για ολιγοήμερες διακοπές στη γερμανική, βρετανική και ρώσικη αγορά- ακύρωσαν τις κρατήσεις τους για εδώ υπό τον φόβο ταραχών, αποσυντονισμού δρομολογίων και υπηρεσιών λόγω απεργιών και έστριψαν «αλά τούρκα» προς τα παράλια της γείτονος.
Πάνω από 240 αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, που είχαν ναυλωθεί για να μεταφέρουν ξένους τουρίστες στην Ελλάδα εκτιμάται ότι άλλαζαν κατεύθυνση για Τουρκία μέσα στο τελευταίο διάστημα, όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, και οι κοινωνικές αντιδράσεις άρχισαν να παίρνουν τερατώδεις διαστάσεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε, φυσικά, στο έπακρο η γειτονική μας χώρα, που τα τελευταία 15-20 χρόνια έχει πραγματοποιήσει θεαματικά άλματα στον τουρισμό της με υπόβαθρο τα τεράστια κονδύλια που διαθέτει για διαφήμιση του τουριστικού της προϊόντος στις μεγάλες εκθέσεις και τα λόμπις, στα οποία ειδικεύεται। Πατάει βεβαίως και στις σχεδόν εξευτελιστικές τιμές (συχνά ώς και 5-7 ευρώ το κρεβάτι!) που προσφέρουν οι Τούρκοι ξενοδόχοι στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του all inclusive, που έχτισαν μαζικά οι Γερμανοί στα παράλια της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ