Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του Ασφαλιστικού τα συνδικάτα προχωρούν την Πέμπτη σε 24ωρη γενική απεργία. Δύο χωριστές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα. Στις 10πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ μια ώρα αργότερα στην Ομόνοια συγκεντρώνεται το ΠΑΜΕ.
"Με την αυριανή 24ωρη γενική απεργία κάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο αισθητή την διαμαρτυρία μας για το άδικο, αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την αδιάλλακτη συμπεριφορά των εργοδοτών όσον αφορά στην υπογραφή της ΕΓΣΣΕ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος...

Ειδικότερα ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: "Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί θεμελιώδεις αρχές του δικαίου. Λέμε όχι στην βίαιη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Απαιτούμε μεταξύ άλλων ίση αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ πριν την 1/1/1983 με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Θα έχει συνέχεια και διάρκεια. Άλλωστε η τριετής παραμονή της χώρας μας υπό την επιθεώρηση της τρόϊκας δεν προμηνύει παρά μόνο αγώνα και προσπάθεια εξόδου από τα σκληρά μέτρα που πλήττουν για μια ακόμη φορά περισσότερο εκείνους που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη".
Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, την Πέμπτη από τις 6 το πρωί, μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή.
Έτσι δεν θα κινηθούν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, το Τραμ και ο Προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός ορισμένων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".
Δεν θα κινηθεί τελικά την Πέμπτη και το Μετρό, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, για τη στάση που θα τηρήσουν στην αυριανή απεργία. Οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Προβλήματα, όμως, θα αντιμετωπίσει και το επιβατικό κοινό που έχει επιλέξει να ταξιδέψει αεροπορικώς, καθώς δεκάδες πτήσεις ματαιώνονται και άλλες αλλάζουν ώρες αναχώρησης, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό θα παραμείνει κλειστός ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, καθώς και στις Τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΤΕ.

Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αστυνομικοί, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους συνεδριάζει εκτάκτως στις 14.30 το μεσημέρι, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Επίσης, παρατείνεται έως και την Πέμπτη η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.
24ωρη απεργία από τις έξι το πρωί και των δημοσιογράφων.

Τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ , ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι της βουλής , ο σύλλογος των οποίων τονίζει σε ανακοίνωση του ότι οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου υφίστανται τις μεγαλύτερες αναλογικά απώλειες σε σύγκριση με κάθε άλλη κατηγορία εργαζομένων. Παράλληλα, κάνουν λόγο για ταύτιση της διοίκησης της βουλής με συνταγματικά αμφιλεγόμενες και κοινωνικά απαράδεκτες πολιτικές πρωτοβουλίες του υπουργού οικονομικών που καταργεί την αυτονομία του κοινοβουλίου . Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης στη βουλή ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο , ενόψει της αυριανής κινητοποίησης , να υπάρξουν δυσλειτουργίες στις εργασίες της βουλής. 
Τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ