Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αδιαφορία για τους παιδικούς σταθμούς


Από το νέο έτος οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας, λόγω μειωμένης οικονομικής επιχορήγησης, και έλλειψης προσωπικού. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε συν/ξη τύπου που παραχώρησε, μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ήρα Βαλσαμάκη με θέμα " Το νέο 5ετές πρόγραμμα δημιουργίας βιοκλιματικών παιδικών σταθμών στο Δήμο Αθηναίων".
Το πρόγραμμα αναμένεται να στοιχίσει για την επόμενη πενταετία περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ενώ όπως είπε ο κ Κακλαμάνης είναι διατεθειμένος για το νέο προϋπολογισμό, παρά τα οικονομικά προβλήματα που πιθανόν παρουσιαστούν λόγω της μείωσης εσόδων  από τους κρατικούς πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να σηκώσει όπως είπε χαρακτηριστικά το βάρος των 8 εκατομμυρίων το χρόνο . Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, προτιμά να τα κόψει  από την κατασκευή π.χ. πεζοδρομιών και να τα διαθέσει  για την έναρξη του προγράμματος  των παιδικών σταθμών. ..

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στο  κτίριο του Φρουραρχείου στο Σταθμό Λαρίσης , που έχει περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου που θέλει να το αξιοποιήσει για το Δημοτικό Βρεφοκομείο, αλλά η υπόθεση  εκκρεμεί στο Υπουργείο Πολιτισμού . Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε μάλιστα τον Υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, άφαντο Υπουργό, καθώς  ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του από τον Σεπτέμβριο του 2009  και εκείνος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου.
Τέλος ,επανέλαβε ότι  η προτεραιότητα  της δημοτικής αρχής είναι οι δυο ακραίες κατά κάποιο τρόπο ηλικίες , τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, χαρακτηρίζοντας το έργο που έχει γίνει  στους δυο αυτούς τομείς εξαιρετικό.
Η κ. Βαλσαμάκη απηύθυνε έκκληση προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών  να κάνουν εξαίρεση  για το προσωπικό των παιδικών σταθμών (για περίπου 35 άτομα )ώστε να λειτουργήσουν  χωρίς προβλήματα, καθώς εκκρεμεί  στο  ΑΣΕΠ  η  έγκριση  για την πρόσληψη  278 υπαλλήλων.  Το παιδαγωγικό προσωπικό δεν μπορεί να αλλάζει, υπογράμμισε η κ. Βαλσαμάκη, και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα στρατιά συμβασιούχων υπαλλήλων.
Σχετικά με το κλείσιμο  αριθμού παιδικών σταθμών, η κ. Βαλσαμάκη τόνισε ότι κάποιοι κλείνουν για δικαστικούς λόγους, κάποιοι  γιατί στην προκήρυξη που έγινε δεν προσκομίσθηκαν  τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ κάποιοι άλλοι λόγω λειτουργικότητας των κτιρίων , όπως πχ της ύπαρξης πολλών σκαλοπατιών. Τα παιδιά που φοιτούσαν σε αυτούς τους παιδικούς σταθμούς, θα  εξυπηρετηθούν σε άλλους σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Οι σταθμοί που κλείνουν είναι  στο 1ο  διαμέρισμα  στην οδό Κρήτης, στο 3ο στην Πηλέως, στο 5ο  διαμέρισμα  στην Καμπούρογλου , στο 6ο στην Θήρας και στο 7ο στην Ποταμιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ