Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Εκδήλωση στο πάρκο ΦΙΞ για τη καθαριότητα των πάρκων της πόλης

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διατήρηση καθαρών πάρκων και άλλων κοινόχρηστων χώρων της πόλης από τα περιττώματα των κατοικίδιων ζώων, πραγματοποιήθηκε χθες στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τους τρόπους με τους οποίους ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου μπορεί να διατηρεί το πάρκο καθαρό, συλλέγοντας τα περιττώματα του δικού του κατοικίδιου ζώου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει ήδη μια σειρά έργων υποδομής όπως η σήμανση με ταμπέλες και η τοποθέτηση ειδικών κουτιών με σακούλες συλλογής περιττωμάτων των σκύλων, σε περισσότερα από 400 σημεία της πόλης, σε πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. ..


Το παρόν έδωσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευγένιος Κολλάτος, ο πρόεδρος του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Βασίλης Γελαδάκης, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της περιοχής. Απευθυνόμενος προς τους δημότες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από τα Πατήσια ξεκινά μια σημαντική προσπάθεια. Μια προσπάθεια που την έχει ανάγκη η πόλη μας. Να αφυπνίσουμε τη συνείδηση κάποιων φιλόζωων που τραυματίζουν αισθητικά την εικόνα της πόλης. Το ζήτημα είναι όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος και να πούμε όλοι «στοπ» σε αυτό που βλέπουμε πολλές φορές και καθημερινά σε δρόμους, γειτονιές και πάρκα της πόλης, να ρυπαίνουν κάποιοι με το κατοικίδιό τους. Έχω την πεποίθηση και συμφωνούμε όλοι, ότι ο φιλόζωος είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα περίσσευμα αισθημάτων και διοχετεύει αυτή την αγάπη που έχει στα ζώα. Είναι λοιπόν αδιανόητο αυτός ο άνθρωπος που είναι φιλόζωος, να μην έχει ένα περίσσευμα αισθημάτων και μια αγάπη για το αστικό περιβάλλον και πάνω απ’ όλα να μην έχει μια αγάπη για τα μικρά παιδιά, που ιδιαίτερα σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν έξω και να παίξουν στα πάρκα της πόλης. Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε από όλους εσάς να γίνετε πολλαπλασιαστές αυτού του μηνύματος και αυτής της κοινής προσπάθειας, ώστε το πρόβλημα που δημιουργούν αυτοί οι λίγοι στους πολλούς, να το ξεπεράσουμε. Ο Δήμος της Αθήνας έχει ξεκινήσει και δημιουργεί τις σχετικές υποδομές. Είναι πεποίθησή μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να διαφυλάξουμε τα πάρκα και την πόλη μας και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη, παρά τα όποια μεγάλα και σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε αυτή την εποχή».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία ποπ και ροκ μουσικής του συγκροτήματος DE STIJL των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ