Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στα ύψη ο πληθωρισμός

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, λόγω κυρίως της μεγάλης ανόδου των τιμών των καυσίμων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Συγκεκριμένα, η αύξηση του πληθωρισμού, σε ετήσια βάση, επιταχύνθηκε στο 1,7% από 1,4% τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο 4,8% προβλέπει το περιοδικό Εκόνομιστ. Στο άρθρο του περιοδικού γίνεται αναφορά στον παραπαίοντα κλάδο της οικοδομής, την διόγκωση της ανεργίας και τους κλυδωνισμούς του τουρισμού και χαρακτηρίζει αβέβαιη την εφαρμογή νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.
Ωστόσο επιβράδυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούλιο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το 3%, όπως αναμενόταν. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού μειώθηκε στο 3,1% από 3,2% που ήταν τον Ιούνιο.
Αν και πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτός ήταν ο όγδοος συνεχής μήνας που ο πληθωρισμός παρέμενε πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας.
Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία στην επιβράδυνση του δείκτη τον Ιούλιο συνέβαλαν κυρίως οι τιμές στον τομέα των μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ