Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σήμερα η κηδεία του άτυχου χειριστή στην Άρτα


Το απόγευμα στην Άρτα η κηδεία του άτυχου χειριστή της Πολεμικής ΑεροπορίαςΣτην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, κηδεύεται σήμερα, Σάββατο, ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση των δύο F-16, ανοιχτά της Ιεράπετρας Κρήτης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις...
... 5:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης, 35 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Κατά τη σύγκρουση, ο άτυχος πιλότος υπέστη διάτρηση πνεύμονα και τραύματα στο κεφάλι, ενώ παρουσίασε και ακατάσχετη αιμορραγία. Για το λόγο αυτό, χθες κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά αίματος από την Αθήνα με C130, ώστε να υποβληθεί σε μετάγγιση.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης, 25 ετών, που υπέστη κατάγματα στα κάτω άκρα και κάκωση στον αυχένα.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ειδικής επιτροπής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Τα δύο F-16, που μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά συμμετείχαν σε άσκηση, συγκρούστηκαν το μεσημέρι της 26ης Αυγούστου, ανοιχτά της νήσου Χρυσής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα αεροσκάφη που συγκρούστηκαν (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο) είχαν εξαπολύσει εικονικά πυρά κατά των «εχθρικών» F-16, με τα οποία είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, με ανεβοκατεβάσματα σε οριακές συνθήκες.

Η σύγκρουση έγινε «σώμα με σώμα», σε ύψος περίπου 700 μέτρων και σε απόσταση 15 μιλίων από την ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ