Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ο τζάμπας ζει; Σαφάρι ευκαιριών στα Ελληνικά νησιά κάνουν οι Γερμανοί...

Με την ελπίδα να βρουν το σπίτι των ονείρων τους σε ένα ελληνικό νησί αλλά σε πολύ χαμηλή τιμή εξαιτίας της κρίσης που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, επισκέπτονται τη χώρας μας τουρίστες από την Γερμανία....


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδα die Welt υπάρχει αύξηση των γερμανών τουριστών προς τη Ρόδο για να εξερευνήσουν δυνατότητες αγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές. «Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα»

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «πολλοί επίσης είναι σκεπτικιστές αναφορικά με το εάν η χώρα καταφέρει να βγει από την ύφεση και να παραμείνει στην ευρωζώνη. Πολλοί ενδιαφερόμενοι φοβούνται ότι για τα ευρώ που δαπανούν σήμερα για ένα ακίνητο μια μέρα θα λάβουν δραχμές».

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την ζοφερή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι ένας φαύλος κύκλος», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος Παπαδήμου και προσθέτει ότι «όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν ο πληθυσμός δει ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ