Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ο Γύρος της Αθήνας


Δέκα πέντε χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να χαρούν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία αυτό το κυριακάτικο πρωινό διασχίζοντας το κέντρο της πρωτεύουσας χωρίς αυτοκίνητα με τη συμμετοχή τους στον 27ο Γύρο της Αθήνας που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

Τόσο το Παναθηναϊκό Στάδιο που ήταν το σημείο συνάντησης για τους δρομείς των οκτώ και τριάμισι χιλιομέτρων όσο και το Σύνταγμα που ξεκίνησε η διαδρομή για τα άτομα με ειδικές ικανότητες πλημμύρισαν από πολύ νωρίς με άτομα όλων των ηλικιών που σκόρπισαν το κέφι και έδωσαν το σύνθημα για απόδραση από το άγχος της καθημερινότητας...



Συνεπής στο ραντεβού του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε την εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις δέκα το πρωί. Ο κ. Κακλαμάνης σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “Ο Γύρος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίοι όλων των ηλικιών πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μας. Φέτος ο Γύρος της Αθήνας αποκτά και μία ξεχωριστή σημασία, λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα.

Γι αυτό σήμερα εκτός όλων των άλλων μηνυμάτων, βγήκε και ένα άλλο μήνυμα ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με χαμόγελο, ελπίδα και πείσμα, θα νικήσουν και την κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εύχομαι - κατέληξε ο κύριος Κακλαμάνης- οι πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος που στέκεται ο κόσμος της Ελλάδας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ο.Ν.Α. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι “είναι μεγάλη η χαρά μας που μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων να δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους να ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας κόντρα στα φαινόμενα της εποχής.
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στους δημότες μας μικρούς και μεγάλους γυναίκες και άνδρες, παιδιά ή όσοι νιώθουν παιδιά στην ψυχή. Στο κλείσιμο της τετραετίας αυτής αισθανόμαστε υπερήφανοι που διοργανώσαμε τον πιο επιτυχημένο Γύρο της Αθήνας”.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δίεση 101.3 και τη στήριξη του Men’s Health. Μέγας χορηγός ήταν το Hellenic Post Bank, χορηγός της διοργάνωσης ήταν η 3Ε με το ΑΥΡΑ Active και το Nestle cookies, δωροθέτης το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και χορηγοί επικοινωνίας οι εφημερίδες Metro, Ελεύθερος Τύπος, Φίλαθλος, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί HAPPY FM 93,2 και Αθήνα 9.84 και η ιστοσελίδα Health view.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ