Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και η απάντηση δημοτικών αστυνομικών

Περίεργο δημοσίευμα για το Δήμο Αθηναίων από την Ελευθεροτυπία

Παραθέτουμε ένα περίεργο άρθρο από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που δημοσιεύθηκε σήμερα. Το δημοσίευμα αφορά σε διάφορα θέματα του Δήμου Αθηναίων και βάλλει προσωπικά κατά του αντιδημάρχου της δημοτικής αστυνομίας κ. Ανδρέα Παπαδάκη και της οικογενείας του, ο λόγος όμως που δημοσιεύεται είναι ότι εμπλέκει και τη δημοτική αστυνομία σε διάφορες καταστάσεις, πχ. σε σχέση με διάφορα περίεργα συμβάντα μεταξύ μικροπωλητών σε εμποροπανήγυρη. Το ιστολόγιο σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετεί τις κατηγορίες κατά του κ. αντιδημάρχου. Ακολουθεί όμως σχολιασμός για διάφορα σημεία του άρθρου. Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" θα το βρείτε εδώ.

Η κόρη και ο αντιδήμαρχος...

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων διεκδικεί «βασιλικό παράσημο οικογενειακής μέριμνας»... Αντιδήμαρχος πέτυχε να διορίσει μόνιμα την κόρη του, σε υπηρεσία της οποίας ο ίδιος προΐσταται και με μεγάλες πιθανότητες να υπηρετήσει σε κτίριο, για το οποίο η νεοδιορισθείσα εισπράττει μηνιαίο ενοίκιο 8.225,07 ευρώ από τον ίδιο δήμο!

Το περίπλοκο του... επιτεύγματος θα μπορούσε να απλοποιηθεί κάπως, εάν όλα τα παραπάνω δεν αφορούσαν μία από τις πιο κρίσιμες δραστηριότητες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας. Ενός σώματος ενστόλων που παίρνει συνεχώς (και όχι πάντα με την απαραίτητη υποδομή) πρόσθετες αρμοδιότητες από την ΕΛ.ΑΣ. και καλείται να βάλει τάξη στις «μαφίες της νύχτας και της μέρας» που οργιάζουν με ολοένα μεγαλύτερη ένταση. Ορισμένα πρόσφατα παραδείγματα:

- Πολίτης γρονθοκοπείται στο Γκάζι όταν διαμαρτύρεται για αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο. Νυχτερινά κέντρα χωρίς άδεια σφραγίζονται και συνεχίζουν να λειτουργούν.

- Διευθυντής του δήμου με αρμοδιότητα τα κοιμητήρια δέχεται επίθεση με γροθιές μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων, και τηλεφωνήματα απειλητικά για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

- Απειλές μηνύσεων εξακοντίζονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν δημοτικοί σύμβουλοι και μικροπωλητές που δουλεύουν στα πανηγύρια καταγγέλλουν κυκλώματα που πωλούν ανύπαρκτες άδειες-θέσεις.

Κρίση διασκέδασης


Η κατάσταση με τα μαγαζιά που ηχορυπαίνουν ασύστολα, γεμίζουν τα πεζοδρόμια τραπεζοκαθίσματα και τους γύρω δρόμους με παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα είναι ορατή, και μάλιστα όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Αδίκως διαμαρτύρονται κάτοικοι στο Γκάζι, την Ιερά Οδό, το Θησείο, του Ψυρρή, το Κολωνάκι, το Παγκράτι κ.α. Οταν προ διμήνου ετέθη το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Ανδρέας Παπαδάκης δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα προβλήματα του θορύβου θα αντιμετωπιστούν τώρα που οι δημοτικοί αστυνόμοι ανέλαβαν την αρμοδιότητα του ελέγχου και μόλις προμηθευτούν τα απαραίτητα ηχόμετρα. Οταν στις 19 Απριλίου ο ίδιος ρωτήθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τι απέγινε με τα ηχόμετρα, δεν έδωσε απάντηση. Επέλεξε να μιλήσει για νυχτερινό κέντρο μέσα σε νεόδμητο κτίριο-τέρας στον Κεραμεικό, λέγοντας ότι η δημοτική αστυνομία έκανε τη δουλειά της και σφράγισε το μαγαζί (που συνέχισε να λειτουργεί) πέντε φορές. Ο επιχειρηματίας του καταστήματος, που επικοινώνησε μαζί μας όταν γράψαμε τα παραπάνω, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει λάβει δάνειο 22 εκατ. ευρώ, ότι διαθέτει έγγραφα που τον νομιμοποιούν αλλά δέχεται επίθεση από ανταγωνιστές. Στην ίδια περιοχή, πολίτης που διαμαρτυρήθηκε, δέχτηκε επίθεση από θαμώνα που είχε παρκάρει στο πεζοδρόμιο έξω από γνωστό εστιατόριο. Στη συνέχεια δέχτηκε μήνυση και από τον εστιάτορα.

Τόπος «χλοερός»


Οι «μαφίες» των νεκροταφείων έχουν πολλές ιδιομορφίες και όχι μόνο λόγω του χώρου... δράσης τους. Ο πολίτης που ζει ένα πένθος αποδεικνύεται ένα από τα ευκολότερα θύματα, καθώς δύσκολα θα αρνηθεί να μοιράσει «χαρτζιλίκια» για να αποφύγει την ταλαιπωρία για τον εκλιπόντα και όσους τον συνοδεύουν στην τελευταία κατοικία. Κυκλώματα εργολάβων σε συνεργασία με ανθρώπους στον δήμο εξασφαλίζουν προνομιακή μεταχείριση στη διεκπεραίωση των εργασιών, στην επιλογή των καλύτερων θέσεων, στην εξασφάλιση πρόσβασης για υπηρεσίες καθαρισμού, ανάμματος καντηλιών κ.λπ. Το μεγαλύτερο «μπάχαλο» συμβαίνει στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών, έναν χώρο 650 στρεμμάτων με χιλιάδες τάφους και ημερήσιους επισκέπτες. Εδώ βρίσκεται και το γραφείο του διευθυντή Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων.

Ενα απόγευμα της περασμένης εβδομάδας, ο νέος διευθυντής (είχε αναλάβει έξι μέρες πριν), δέχτηκε επίθεση με γροθιές στο υπαίθριο πάρκινγκ κι ενώ σχολούσε. Ο άγνωστος μεγαλόσωμος του έσπασε μύτη και αυχένα και εξαφανίστηκε τρέχοντας 30 μέτρα μέχρι την έξοδο του νεκροταφείου που τον περίμενε συνεργός με μοτοσικλέτα. Εκτοτε, όπως μας είπε ο ίδιος, δέχεται χειρότερες επιθέσεις: Το τηλέφωνο χτυπά και κάποιοι του λένε ότι μια σφαίρα περιμένει εκείνον και την οικογένειά του. Το χτύπημα ήταν προφανώς προειδοποιητικού χαρακτήρα αλλά εκείνος επιμένει: «Αλίμονο εάν μια δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού»...

ΜΑΤ για τα πανηγύρια

Το επεισόδιο που περιγράφουμε παρακάτω συνέβη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της 19/4/2010. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Αναγνωστόπουλος κατήγγειλε ότι λίγες μέρες πριν του αγίου Θωμά, τον επισκέφθηκαν και του μίλησαν «με αισχρότατο τρόπο» δύο μικροπωλητές που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι εκείνων που δραστηριοποιούνται στα πανηγύρια. Στα πανηγύρια αυτά (εκατοντάδες ανά την Ελλάδα, πενήντα στον Δήμο Αθηναίων), είναι ο δήμος που χαράζει τις θέσεις όπου θα μπουν οι πάγκοι των μικροπωλητών και μετά επιλέγει με κλήρωση ποιοι θα τις καταλάβουν αφού πληρώσουν τίμημα. Στο πανηγύρι του αγίου Θωμά καταγγέλθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε «φουσκωτούς» που ξυλοκόπησαν άγρια με κλομπ μικροπωλητές. Τι είχε συμβεί; Ανένταχτοι μικροπωλητές είχαν καταγγείλει ότι κάποιοι γραμμογραφούσαν θέσεις-μαϊμού με τη συγκάλυψη του δήμου και τις πουλούσαν, ενώ λίγο πριν ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τους αρμόδιους αντιδημάρχους Α. Παπαδάκη και Ν. Βαφειάδη. Οι ίδιοι απάντησαν ότι δεν έχουν εμπλοκή. Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι απειλήθηκε από τα ίδια πρόσωπα και τους είπε ότι εάν μπουν μικροπωλητές χωρίς άδεια εκείνος «θα κατεβάσει τα ΜΑΤ»! Επειτα και αφού επανέλαβε διά ζώσης τις καταγγελίες ο μικροπωλητής Θ. Καρτσαγκούλης, ο Α. Παπαδάκης τον απείλησε με μηνύσεις. Η συνέχεια παίχτηκε εκτός αιθούσης συνεδριάσεων, αφού ο πρόεδρος απέβαλε τους φωνασκούντες. Εκεί είδαμε τον κ. Παπαδάκη να λέει στον μικροπωλητή: «Μπες πάλι, πες ότι δεν ήταν δημοτικοί αστυνομικοί αλλά δημοτικοί υπάλληλοι. Δεν, θέλω να έχουν πρόβλημα τα παιδιά μου...».

Υπάλληλος-ενοικιαστής

Αποκαλύπτεται όμως ότι ο κ. Παπαδάκης έχει πλέον έναν παραπάνω λόγο να ανησυχεί για τα «παιδιά του». Στη Δημοτική Αστυνομία προσελήφθη μέσω ΑΣΕΠ (ο διαγωνισμός ξεκίνησε την επομένη των πρόσφατων εκλογών πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και τις αιτήσεις διεκπεραίωσε η υπηρεσιακή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής) και η μία από τις δύο κόρες του. Ο ίδιος μάς το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα στο πλαίσιο της φροντίδας ενός γονιού για τα παιδιά του. Πριν εκλεγεί το 2006 δημοτικός σύμβουλος και του αναθέσει ο Ν. Κακλαμάνης τη Δημοτική Αστυνομία και τα κέντρα διασκέδασης, ο Α. Παπαδάκης ήταν αντιπρόεδρος στο 3ο Διαμέρισμα Αθηνών (περ. Θησείου). Το 2006, ο δήμος αποφάσισε να νοικιάσει ακίνητο ιδιοκτησίας Παπαδάκη με επείγουσες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει δεύτερη προσφορά και ενώ υπήρχαν ελλείψεις στο κτίριο. Η μίσθωση έγινε τον Απρίλιο, αλλά οι υπηρεσίες, δηλαδή το 3ο διαμέρισμα και το εκεί παράρτημα της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είχαν στεγαστεί έως τον Νοέμβριο. Τα παραπάνω κατήγγειλε στις 27/11/06 ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο Κ. Καψής (παράταξη Παπουτσή). Ο κ. Καψής διερωτήθη εάν ήταν τυχαίο που το κτίριο μισθώθηκε παρά τις ελλείψεις από διαμερισματικό σύμβουλο που είχε μόλις εκλεγεί και δημοτικός. Η πλειοψηφία υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδάκης είχε παραιτηθεί πριν από τη διαδικασία αλλά ο κ. Καψής επέμεινε ότι η παραίτηση υπεβλήθη τη στιγμή της δημοπρασίας «για να διευκολυνθεί η κατάσταση». Το ενοίκιο ήταν τότε 7.900 ευρώ μηνιαίως, τώρα έχει ανέβει στα 8.225,07 ευρώ και εισπράτετται από τη νεοδιορισθείσα δημοτική αστυνόμο και την αδελφή της. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι με την ίδια διαδικασία προσελήφθη πρόσφατα στη Δημοτική Αστυνομία και ο γιος του καταγγέλλοντος Κ. Καψή.

Το σχόλιο του ιστολογίου: Ας δούμε μερικά από τα θέματα που θίγονται.

α) Για το θέμα της ηχορύπανσης και των κέντρων διασκέδασης έχουμε σχολιάσει και παλιότερα, δεν υπάρχει χρόνος να επανέλθουμε αυτή την στιγμή. Σε ότι αφορά την επίθεση από καταστηματάρχη σε ιδιώτη που διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο έξω από γνωστό μαγαζί επικολλώντας αυτοκόλλητο, διαβάστε περισσότερα εδώ. Καθαρά ελληνικό φαινόμενο, στο οποίο ο μάγκας ιδιοκτήτης του οχήματος σταθμεύει στο πεζοδρόμιο δίπλα στο «ιν» μαγαζί για να κάνει τη «μόστρα» του και για να μην περπατήσει πάνω από 10 δευτερόλεπτα από το όχημα του στο μαγαζί. Και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βεβαίως να «συμπαραστέκεται» στον παραβάτη μηνύοντας το νεαρό που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, έστω με τον τρόπο αυτό που ακολουθεί η συγκεκριμένη ομάδα ακτιβιστών. Μάλιστα τον νεαρό τον γλύτωσε από τα χειρότερα περίπολο της δημοτικής αστυνομίας του τρίτου διαμερίσματος, που τυχαία περνούσε κοντά στο σημείο.

β) Περί εμποροπανηγύρεων: Είναι αλήθεια πως στον χώρο αυτό η δημοτική αστυνομία συνάντησε τεράστιες δυσκολίες (ειδικά στην αρχή), και βρέθηκε να τα βάζει με διάφορα κυκλώματα που με διάφορους τρόπους και ύποπτη υποστήριξη λυμαίνονταν τον χώρο. Δεν είναι λίγα τα πανηγύρια στα οποία η γραμμογράφηση του δήμου άλλαζε σε ένα βράδυ από αγνώστους, αλλά με ατομικούς ελέγχους όλων των πάγκων από το προσωπικό της υπηρεσίας μας απομακρύνονταν οι "παρεισφρούντες". Δεν ξεχνάμε τις παρεμβάσεις κάποιων που αυτοαποκαλούνταν "σωματείο μικροπωλητών" (ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται για το νόμιμο σωματείο του κλάδου) και προσπαθούσαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον θέσεις σε κάποια από τα πανηγύρια. Και δεν θέλουμε να μιλήσουμε για το ρόλο τον οποίο έπαιζαν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών. Η δημοτική αστυνομία βρέθηκε λοιπόν να τα βάζει με διάφορες "μαφίες" και στο βαθμό των δυνατοτήτων της έκανε πολύ καλή δουλειά. Το συμβάν που αναφέρεται στο ρεπορτάζ δεν το γνωρίζουμε, αλλά σε ορισμένες περιστάσεις πράγματι απαιτείται ακόμη και η επέμβαση των «ΜΑΤ» (στην ουσία με υπόκοσμο έχουμε να κάνουμε). Αν αληθεύουν όσα γράφονται για τη δήλωση του κ. Παπαδάκη «πες ότι δεν ήταν δημοτικοί αστυνομικοί αλλά δημοτικοί υπάλληλοι. Δεν, θέλω να έχουν πρόβλημα τα παιδιά μου...», δεν είναι επειδή η κόρη του κ. Παπαδάκη είναι επιτυχούσα στο διαγωνισμό (όπως υπονοεί μερικώς το ρεπορτάζ), αλλά επειδή τα λόγια του κ. Παπαδάκη αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

γ) Τα περί κοιμητηρίων του δήμου, και ειδικότερα περί του Γ' Νεκροταφείου. Αδιαμφισβήτητα είναι πολύ ανησυχητικά τα όσα γράφονται για επιθέσεις και απειλές κατά του νέου διευθυντή του κοιμητηρίου. Είναι γνωστό από δεκάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στην τηλεόραση ότι στον χώρο των κοιμητηρίων δρουν διάφορες μαφίες. Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να επισημάνουμε ότι όλα τα κοιμητήρια του Δήμου Αθηναίων "φυλάσσονται" από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Ναι, οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αθήνα κάνουν στα νεκροταφεία τον θυρωρό, ανεβοκατεβάζοντας μπάρες, τον φύλακα, ελέγχοντας τα οχήματα των επαγγελματιών που μπαινοβγαίνουν, τον τροχονόμο, διευκολύνοντας την κίνηση στις εισόδους-εξόδους, αφού δεν τηρήθηκαν κάποιες στοιχειώδες προδιαγραφές στις εγκαταστάσεις και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μέχρι σήμερα. Η φύλαξη των κοιμητηρίων γίνεται υποτίθεται κατά εφαρμογή της αρμοδιότητας περί φύλαξης δημοτικής περιουσίας. Η γνώμη, ή η ένσταση, αν θέλετε, του ιστολογίου είναι ότι η ερμηνεία αυτή είναι καταχρηστική, και ουδέποτε ήταν πρόθεση του νομοθέτη εκπαιδευμένοι υπάλληλοι -και μάλιστα ανακριτικοί - να εκτελούν καθήκοντα θυρωρού. Ας μην ξεχνάμε ότι με την ισχύ αυτής της αρμοδιότητας δεν καταργήθηκαν οι θέσεις των μόνιμων φυλάκων του δήμου (κατηγορίας ΥΕ;), κι εξάλλου με την ίδια ερμηνεία οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πρέπει να κάνουν τους σχολικούς φύλακες, τους σεκιουριτάδες των κτηρίων, τους θυρωρούς σε όλα τα οικήματα του δήμου, ακόμη και τους φύλακες του ΟΝΑ, κάτι προφανώς απαράδεκτο. Επιπλέον, ένα γεγονός που δεν θίγει κανένας είναι ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να εφαρμόσουν τον κανονισμό λειτουργίας άλλων διευθύνσεων! Το κάθε κοιμητήριο έχει το δικό του κανονισμό λειτουργίας για την εφαρμογή του οποίου υπεύθυνος είναι ο διευθυντής του. Πώς λοιπόν καλούνται υπάλληλοι άλλης διεύθυνσης να εφαρμόσουν τον κανονισμό τρίτων; Τα κοιμητήρια μέχρι πρόσφατα φυλάσσονταν από δικούς τους υπαλλήλους. Κάποιοι από αυτούς βγήκαν στην σύνταξη, κάποιοι άλλοι δρούσαν με τρόπο που δεν συνάδει με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου (αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που η δημοτική αστυνομία κλήθηκε να βάλει τάξη). Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο, οι περισσότεροι καταλαβαίνετε ήδη τι θέλουμε να πούμε. Το καλύτερο που είχαν να κάνουν λοιπόν οι διευθύνσεις των κοιμητηρίων ήταν να ζητήσουν νέες προσλήψεις φυλάκων από τον αντιδήμαρχο στον οποίο υπάγονται, και να εφαρμόσουν τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπει ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων για τους υπαλλήλους τους που υπέπιπταν σε παραπτώματα. Αντί αυτού προτίμησαν να χορηγήσουν ασυλία στους υπαλλήλους τους αυτούς και να καλέσουν υπαλλήλους άλλης υπηρεσίας να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και θα περίμενε κανείς αυτές οι θέσεις στην φύλαξη κτηρίων να μην είναι επιθυμητές από τους συναδέλφους. Αντίθετα παρατηρήθηκε το φαινόμενο συνάδελφοι να «παίρνουν τηλέφωνα» για να μετακινηθούν σε τέτοιες θέσεις. Καλή η λούφα, αλλά ας υπάρχει επίγνωση για το τι ακριβώς καλούμαστε να πράξουμε εκεί.

δ) Περί του διαγωνισμού για τη δημοτική αστυνομία. Το ιστολόγιό μας ήταν το πρώτο που επισήμανε τις παρατυπίες - κατ' άλλους παρανομίες -  που έγιναν. Θυμίζουμε εν τάχει -μεταξύ άλλων- την απόφαση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών να συνεχιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού την επόμενη των εκλογών, κατά παράβαση του άρθρου 28 του Νόμου 2190. Θυμίζουμε την απόφαση της Περιφέρειας  Αττικής να καλέσει τους επιτυχόντες για υψομέτρηση 3 ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ ο νόμος απαιτεί τουλάχιστον δέκα! Θυμίζουμε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έβγαλε αρχικά πίνακες κατάταξης όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά μόνο πίνακα επιτυχόντων και αποτυχόντων. Ανατρέξτε σε παλιότερες αναρτήσεις μας να δείτε τι γράφαμε τότε. Όμως την πλήρη ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις τις είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμος Αθηναίων δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία, και γνώμη του ιστολογίου είναι ότι είναι άδικο να αφήνεις υπαινιγμούς κατά των παιδιών στελεχών του δήμου, που το πιθανότερο είναι να είχαν τα απαιτούμενα προσόντα και να μπήκαν με την αξία τους.Το γεγονός ότι είσαι παιδί κάποιου στελέχους δεν σου δίνει περισσότερα δικαιώματα, αλλά ούτε σου δίνει και λιγότερα. Και είναι λάθος τα παιδιά αυτά να απολογούνται σήμερα επειδή οι γονείς τους κατέχουν αξιώματα. Βέβαια, για να προληφθούν τέτοια φαινόμενα θα μπορούσαν οι εμπλεκόμενοι να είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους, απλά για να μη δώσουν δικαίωμα. Όμως δεν θα το κρίνει αυτό το ιστολόγιο. (Το ιστολόγιο κρατάει μόνο μια επιφύλαξη σε σχέση με ένα ΦΕΚ που έχει στη διάθεσή του, το οποίο δημιουργεί διάφορα ερωτήματα, δεν θέλουμε όμως να επεκταθούμε περισσότερο).

ε) Τα υπόλοιπα που αναφέρονται σε κτήρια, ενοίκια, κλπ δεν αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν θα σχολιαστούν. Ενδεχόμενα σχόλια από αναγνώστες ας παραμείνουν στο πλαίσιο της δημοτικής αστυνομίας και μόνο.


Πάντως από το ρεπορτάζ βγαίνει μόνο ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ότι ζούμε στην χώρα όπου κουμάντο κάνουν οι διάφορες μαφίες. Και σε αυτό το τοπίο καλείται να αναλάβει δράση η υπηρεσία μας. Της οποίας το δύσκολο έργο δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, αντίθετα βάλλεται από παντού. Αλλά μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που βάλλεται: Στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουν μάθει να λειτουργούν με όρους μαφίας, όπως εύστοχα παρατήρησε αναγνώστης μας σε πρόσφατο σχόλιο. Θέλει κόπο και χρόνο για να αλλάξουν οι νοοτροπίες...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ