Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

2oς αγώνας Downhill στο Όρος Αιγάλεω


DOWNHILL 016Στις 5 και 6 Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Νομαρχία Πειραιά και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, συνδιοργανώνει με την ποδηλατική ομάδα “West Coast” αγώνα κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω.
Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι ο δεύτερος στην Αθήνα έπειτα από την πρώτη πετυχημένη προσπάθεια τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελεί την κορύφωση των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που συμπίπτει ημερολογιακά με το αθλητικό αυτό γεγονός. Με την διεξαγωγή του θα επιτευχθεί η ανάδειξη της ομορφιάς του Όρους Αιγάλεω, ενώ αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την προώθηση του αθλήματος, καθώς οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα, που συνδυάζει την δράση με την άμεση επαφή με το βουνό και αναγάγει τις δραστηριότητες στο δάσος ως στάση ζωής και ευθύνης.
Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του βουνού, καθώς και η βιώσιμη συμβολή στη λύση τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν στην δημιουργία, ανάδειξη και γνωριμία πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών.
Στην προετοιμασία και εποπτεία του αγώνα θα συμμετέχουν εθελοντές από τον Δήμο Κορυδαλλού, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή (οχήματα της οποίας έλεγχαν τους δασικούς δρόμους που διασταυρωνόταν η ποδηλατική διαδρομή για την αποφυγή ατυχήματος) την εθελοντική ομάδα Χοροωδή και την Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού. Άλλωστε, μόνο με τις συγκεκριμένες οριζόντιες δράσεις δύναται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσει κοινωνική και φιλοπεριβαλλοντική πολιτική και να επιτελέσει κοινωνικό έργο. Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αποτέλεσμα συλλογικής δουλείας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ


Ημερομηνία: 5-6 / 6 / 2010
Τόπος: Όρος Αιγάλεω (Σχιστό)
Αγώνισμα: Κατάβασης (downhill) την Κυριακή 6 / 6 / 2010
Διαδρομή: Πίστα DH, στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού – Πυροβολεία
Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:
Ο αγώνας Κατάβασης θα έχει μια κατηγορία Open όπου και θα αγωνίζονται όλοι ανεξάρτητα αν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Για τους ανηλίκους 16-18 χρονών, είναι απαραίτητη και η παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση
Ο αγώνας Κατάβασης θα πραγματοποιηθεί με έναν προκριματικό αγώνα κατάταξης (ατομική χρονομέτρηση), όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και έναν τελικό, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος και θα μετρά στην τελική του κατάταξη. Η σειρά εκκίνησης στον τελικό θα είναι η αντίστροφη της κατάταξης των προκριματικών. Ποδηλάτης-σες, που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δεν θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.
Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:
Η γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο του τερματισμού το Σάββατο 5 / 6 από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και την Κυριακή 6 / 6 από τις 09:00 μέχρι το πέρας του αγώνα.
Δηλώσεις Συμμετοχής:
Η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται στη γραμματεία, το Σάββατο 5 / 6 από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και την Κυριακή 6 / 6 από 09:00 ως τις 10:00. Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.
Πρόγραμμα Αγώνων:
Σάββατο 5 / 6 / 2010
10:00 – 12:00 Λειτουργία Γραμματείας
10:00 – 16:00 Δοκιμαστικά
Κυριακή 6 / 6 / 2010
09:00 – 10:00 Λειτουργία Γραμματείας
09:00 – 11:00 Εκκίνηση επίσημων δοκιμαστικών
12:00 – 13:00 Εκκίνηση προκριματικού αγώνα
13:30 – 14:30 Εκκίνηση αγώνα
15:00 Απονομές Επάθλων

http://kala-nea.gr/?p=4658#ixzz0pnaIfT4Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ