Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΝΤΟΠΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ακόμα ένα  κτύπημα κατά του παραεμπορίου κατάφεραν  οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  Αθηναίων. Σε επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, σε κτίριο επί της οδού Σαπφούς, εντοπίστηκε υπόγεια αποθήκη με μεγάλες ποσότητες προϊόντων που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά παράνομα.
Μεταξύ  των προϊόντων που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν πολλά είδη αντιγραφής γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης, ρολόγια χειρός αντίγραφα γνωστών εταιρειών, πλαστά dvd, παιχνίδια χωρίς καμία προδιαγραφή καταλληλότητας, άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά, ηλεκτρικοί λαμπτήρες. Εντοπίστηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών που φυλάσσονταν χώρο ακατάλληλο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, και κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).   
Όλες  οι ποσότητες των προϊόντων που  εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν αφού πρώτα  έγινε καταγραφή από το κλιμάκιο της ΥΠΕΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Για την μεταφορά τους χρειάστηκαν οκτώ ειδικά οχήματα (τύπου βαν) της Δημοτικής Αστυνομίας.   


Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει τις επιχειρήσεις καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίων με στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουμε καταφέρει σημαντικά κτυπήματα κατά του παραεμπορίου εντοπίζοντας παράνομες αποθήκες προϊόντων από τις οποίες προμηθεύονται οι παράνομοι μικροπωλητές το εμπόρευμά τους.
Αυτό  πετύχαμε και σήμερα, με τη βοήθεια  πάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΥΠΕΕ, της Νομαρχίας και  των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.  Στο υπόγειο αυτής της πολυκατοικίας επί της οδού Σαπφούς και μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες διάφορων προϊόντων, που κατά βάση βλέπουμε να πωλούνται στα πεζοδρόμια από τους παράνομους μικροπωλητές και μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, θα ήταν έγκλημα αν αυτά τα προϊόντα έφταναν στους καταναλωτές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όπως άλλωστε είναι και η εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ