Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ

Τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής του Νικήτα Κακλαμάνη για την προστασία των ελεύθερων χώρων στους Αμπελόκηπους δικαίωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με απόφασή του (3297/2010) απέρριψε αγωγή με την οποία επίδοξοι «διεκδικητές» προσπαθούσαν να ιδιοποιηθούν δημοτική γη στα Κουντουριώτικα επικαλούμενοι …τουρκικά πωλητήρια (χοτζέτια).

Το Δικαστήριο αναγνώρισε την κυριότητα και τους τίτλους ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων επί του ακινήτου τουλάχιστον από το έτος 1878, δεχόμενο περαιτέρω ότι οι διεκδικητές, σε αντίθεση με τον Δήμο Αθηναίων, ουδέποτε άσκησαν υλικές πράξεις νομής στο ακίνητο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Είχα υποσχεθεί ότι θα νοικοκυρέψω τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Αθηναίων και θα θέσω τέρμα σε πρακτικές του παρελθόντος που ήθελαν τη δημοτική περιουσία, δηλαδή την περιουσία των Αθηναίων, να παραδίδεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μετά από τρία χρόνια συστηματικής δουλειάς ήλθε η δικαστική δικαίωση για την περιβόητη πλέον υπόθεση των Αμπελοκήπων και ελπίζουμε ότι θα αποτρέψει τυχόν επίδοξους μιμητές από προσπάθειες σφετερισμού της δημόσιας γης. Έχοντας κοντά μας όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Συλλόγους και κατοίκους της περιοχής και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας βάζουμε τέρμα σε πρακτικές που ταλάνισαν την πόλη επί πολλές δεκαετίες».

Σημειωτέον ότι έχουν προηγηθεί πέντε δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, δύο εισαγγελείς εφετών και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσαν τις θέσεις του Δήμου Αθηναίων για την περιοχή των Κουντουριώτικων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ