Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη συσσώρευση παράνομων μεταναστών στην Αθήνα, έκρουσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε ομιλία του για τη μετανάστευση στην Ελλάδα.
Όπως είπε στην ημερίδα του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής πολιτικής το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν θέμα μόνο της Αθήνας, αλλά της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης.
Το 80% των παράνομων εισόδων στη χώρα, προέρχεται όπως επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης από την Τουρκία η οποία και τους προωθεί στη χώρα μας.  Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι  δεν νοείται  να συνεχίζεται  η συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ  χωρίς αυτή να σέβεται  τους ισχύοντες νόμους.  
Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις κοινωνικές υποδομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αθηναίων, ώστε να αμβλυνθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις από την πολυπληθή παρουσία των μεταναστών.
Μεταξύ αυτών τα 4.000 συσσίτια σε ημερήσια βάση, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η εκστρατεία ενημέρωσης για τις μολυσματικές ασθένειες, η λειτουργία του πολυπολιτισμικού ραδιοφωνικού προγράμματος από τον “Αθήνα 9,84”, η δημιουργία του Συμβουλίου των Μεταναστών όπως και η  υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης αλλοδαπών, όπως αυτά της εκμάθησης ελληνικών.
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος  στα συναρμόδια υπουργεία, κυρίως στο υπουργείο Υγείας, είπε χαρακτηριστικά ότι σε συνεχείς ερωτήσεις του, ουδείς έχει  απαντήσει ποια είναι η κεντρική πολιτική για τους άστεγους της πόλης, πόσους κοιμίζουν, σιτίζουν και περιθάλπουν σε καθημερινή βάση.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Γιάννος Παπαντωνίου, υπογράμμισε ότι οι χώρες της Ευρώπης δυσκολεύονται στη διαχείριση των μεταναστών λόγω έλλειψης συγκροτημένου μετώπου αντιμετώπισης και πρόσθεσε ότι πρέπει αρχικώς να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των κατοίκων των πόλεων, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, όπως και η ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ