Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, ερωτηθείς για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη της Αθήνας, απάντησε:

  "Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών σε κάθε πόλη, επομένως και στην Αθήνα, είναι ευθύνη της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης. Παράγοντας ανασφάλειας των πολιτών της Αθήνας είναι η υπερσυγκέντρωση σ' αυτή μη νομίμων μεταναστών. Ο Δήμος ξεπερνώντας τα όριά του, τις αρμοδιότητές του και τις οικονομικές δυνατότητές του, κάνει το καλύτερο δυνατό για την κοινωνική τους ένταξη στον ιστό της πόλης. Ουδεμία όμως δυνατότητα ή αρμοδιότητα έχει, είτε για τον περιορισμό εισόδου τους στην Ελλάδα, είτε για την πάταξη της εγκληματικότητας στο βαθμό που αυτή οφείλεται στην άκρατη μετανάστευση. Αντιθέτως, με τη χορήγηση μαζί με την Εκκλησία, δωρεάν γευμάτων σε 4.000 άτομα, Έλληνες και ξένους κάθε ημέρα, συμβάλλει στον περιορισμό της μικροεγκληματικότητας. Το θέμα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, με δεδομένη και την οικονομική κρίση, σύντομα θα γίνει εθνικό πρόβλημα και οφείλουν κυβέρνηση και κόμματα, να βρουν κοινό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά. Ενδεχομένως μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι σήμερα επιβεβλημένη. Τέλος, όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, η κυρίως πύλη εισόδου των μη νομίμων μεταναστών εξακολουθεί και είναι η Τουρκία.
 
Ζητώ από την κυβέρνηση να θέσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην Ε.Ε. ότι, ή η Τουρκία συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της για το θέμα αυτό, ή η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη σταματούν να υποστηρίζουν την πορεία ένταξης στην Ε.Ε. της γείτονος χώρας. Το πρόβλημα χρειάζεται ριζική αντιμετώπιση στην πηγή (παράνομη είσοδος) και όχι κατασταλτικά μέτρα με αμφίβολα αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ