Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις

Αναστολή της απεργίας την Παρασκευή αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που προανήγγειλε πάντως νέες κινητοποιήσεις.
Εμμένουν παρά την υπερψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού, στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο προβλέπει διαπραγμάτευση συνολικής περιόδου ενός μήνα, για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων. 
Την ίδια ώρα οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν τις 24ωρες κινητοποιήσεις τους.  Χωρίς τρένα και προαστιακό και την Τετάρτη, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο.
Εν τω μεταξύ, ο προαστιακός δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη στο τμήμα από το σταθμό των Λιοσίων έως τη Νερατζιώτισσα λόγω έργων .  Εξάλλου, σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ από την Τετάρτη σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού στον σταθμό ΚΑΤ θα επιβιβάζουν και θα αποβιβάζουν τους επιβάτες στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά.
Την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών θα έχει συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ Μπισερό αλλά και εκπρόσωπους των γαλλικών σιδηροδρόμων, μετά το ενδιαφέρον που φέρονται να έχουν εκδηλώσει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εν τω μεταξύ, σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, υπέγραψε η ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών με την εταιρεία συμβούλων Grant Thornton. Βάσει μνημονίου, το σχέδιο πρέπει να είναι έτοιμο έως τις 31 Δεκεμβρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ