Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια για τη Λέσχη Φιλίας Μεταξουργείου

 
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και η Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Τόνια Κανελλοπούλου εγκαινίασαν χθες τη Λέσχη Φιλίας Μεταξουργείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου & Γιατράκου - Μεταξουργείο).
 
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, που ζουν στην περιοχή του Μεταξουργείου, αποκτούν έναν δικό τους χώρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με συνομήλικούς τους και να αναζητούν ανθρώπινη ζεστασιά, κοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και ψυχαγωγία.
 
Απευθυνόμενος σε όσους παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
 
"Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Τόνιας Κανελλοπούλου, όλους τους συνεργάτες της, γιατί άλλη μία Λέσχη Φιλίας παραδίδεται στους ανθρώπους αυτής της όμορφης γειτονιάς, του Μεταξουργείου.
 
Απόψε, η σκέψη όλων μας στρέφεται στον άνθρωπο που δώρισε, όχι μόνο αυτό το κτίριο, αλλά και το διπλανό, όπου θα λειτουργεί η ωραιότερη Δημοτική Πινακοθήκη της Ελλάδας, τον αείμνηστο Γιάννη Δουρούτη, ο οποίος έχει περάσει στο πάνθεον των μεγάλων ευεργετών της πόλης μας.
 
Το μόνο που ζήτησε, είναι στη Λέσχη αυτή - βεβαίως θα το κάνουμε μόλις οι συγγενείς του μας δώσουνε φωτογραφία - να μπει, όχι η δική του φωτογραφία, αλλά της αγαπημένης του συντρόφου, της Μαρίας. Ούτε καν ζήτησε, όπως το δικαιούτο, να πάρει η πλατεία το όνομά του. Εμείς, όμως, ως Δημοτικό Συμβούλιο, το κομμάτι που είναι μπροστά στη Δημοτική Πινακοθήκη, το ονομάσαμε Πλατεία Γιάννη Δουρούτη".
 
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε τους ηλικιωμένους της περιοχής να αγαπήσουν και να φροντίζουν, όπως το σπίτι τους, τη Λέσχη Φιλίας, αλλά και να απολαμβάνουν την ζεστασιά που εκείνη θα τους προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ