Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Mε επιτυχία τελείωσε το 4youth Festival 2010

Το 4youth Festival 2010 έριξε την αυλαία σήμερα στην Αθήνα με εντυπωσιακή παρουσία νέων ανθρώπων που κατέκλυσαν από το πρωί όλους τους χώρους των εκδηλώσεων. Η Πλατεία Κλαυθμώνος υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμου όλο το Σαββατοκύριακο στέλνοντας ένα εντυπωσιακό μήνυμα ελπίδας και συμμετοχής.
Στο χώρο των εκδηλώσεων υπήρχαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η ΟΝΝΕΔ έχει την ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο κέρδισαν οι θέσεις της ΟΝΝΕΔ για την αναβάθμιση της Αττικής και του Δήμου της Αθήνας, όπως αντίστοιχα έγινε και στις υπόλοιπες πόλεις που φιλοξένησαν τα Φεστιβάλ...
Ειδικότερα, για την πρωτεύουσα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις προτάσεις για την ανάπλαση των ελεύθερων χώρων, την ανάδειξη του αστικού ιστού, τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας του Υμηττού αλλά και τη λήψη αυτοδιοικητικών κοινωνικών μέτρων για τη στήριξη πολιτών με χαμηλό εισόδημα.
Το χώρο του 4youth festival επισκέφθηκαν τις δύο ημέρες διεξαγωγής του, μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του στο onned web radio αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής νέων ανθρώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες προοπτικές που αυτή ανοίγει, εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να μπει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει κύτταρο έξυπνων και αποτελεσματικών δράσεων για τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο του Δήμου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε αυτά τα χρόνια δίνοντας το σύνθημα για τη νέα θητεία λέγοντας πως η Αθήνα έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους και σε αυτούς θα βασιστεί όπως μέχρι τώρα πράττει. Ο κ. Κακλαμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργεί η άνευ σχεδίου υποδοχή λαθρομεταναστών και σημείωσε πως ο Δήμος κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στον κοινωνικό ιστό.
Το 4youth festival 2010 τίμησε με την παρουσία του και μίλησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έδωσε το στίγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία προκειμένου να αλλάξει το σημερινό σκηνικό.
Βασικά σημεία ομιλιών:
Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας: «Εσείς είστε η Ελπίδα. Και βρίσκεστε στο κέντρο του κόσμου μας, στο κέντρο της Πολιτικής μας. […] αν καταψηφίσαμε το Μνημόνιο, αν προχωρήσαμε πιο πέρα και προσφέραμε ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για διέξοδο από την κρίση, αλλά και για νέο μοντέλο Ανάπτυξης. Το κάνουμε για να έχετε προοπτική εσείς. Για να μείνετε στο τόπο σας. Για να μην ακολουθήσετε το δρόμο που πήρε η νεολαία της Πατρίδας μας σε άλλες δύσκολες εποχές. Για να έχετε μέλλον εδώ. […] εμείς εμπιστευόμαστε τη νεολαία στην πράξη: - Το δείξαμε όταν ανοίξαμε την εκλογή Προέδρου της Νεολαίας μας από τη βάση. Κι ήμασταν το μόνο κόμμα που το τόλμησε αυτό στην Ελλάδα. Το αποδείξαμε και με την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια της Αθήνας. Τον επιλέξαμε για υποψήφιο περιφερειάρχη, όχι απλώς γιατί είναι νέος, αλλά γιατί είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε ολόκληρη την κοινωνία. […]
Το μήνυμά μας, το μήνυμα της Ελπίδας, κερδίζει έδαφος συνεχώς, παντού στην Ελλάδα. Προσπαθούν κυβέρνηση, παπαγάλοι και εξαπτέρυγα να φοβίσουν τον κόσμο. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα όσα λέμε. Το ‘χουν ήδη χάσει το στοίχημα! Σήμερα μεταφέρω εγώ παντού το μήνυμα της Ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Και ο κόσμος παίρνει κουράγιο… Το Νοέμβριο, θα είναι όμως ο κόσμος που θα στείλει το μήνυμα της Ελπίδας. Και θα είναι μήνυμα αποδοκιμασίας για την Κυβέρνηση του Μνημονίου. […] Μαζί θα νικήσουμε… Για την Ελλάδα θα νικήσουμε! Για το μέλλον της. Για σας θα νικήσουμε. Δεν σας ζητώ να το πιστέψετε μόνο. Σας ζητώ να το αποδείξετε! Να το αποδείξετε μια και καλή, σε όλους εκείνους που θέλουν τον Έλληνα φοβισμένο, που θέλουν τον πολίτη σκυμμένο, που θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο. Δείξτε τους πόσο άδικο έχουν. Δείξτε τους πόσο λάθος σας μετράνε. Δείξτε τους ότι η νεολαία είναι Φώς και ακτινοβολεί φως. Ότι η νεολαία είναι Ελπίδα και ακτινοβολεί Ελπίδα. […]»
Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Σήμερα, κλείνουμε τον κύκλο των φεστιβάλ, αλλά ανοίγουμε έναν νέο. Ένα νεανικό κύκλο στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ, ώστε να γίνει η ΟΝΝΕΔ η φωνή όλων των νέων, δίπλα στην προσπάθεια του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, που έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στους νέους στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και με τη συμμετοχή τόσων νέων στο ψηφοδέλτιο του σημερινού και αυριανού δημάρχου της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη. [...] Αλλάζουμε στάση, λοιπόν, για να αλλάξουμε την πολιτική. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανένας. Και αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν θα γίνει ποτέ. […]
Θα χρειαστεί να πάρουμε ρίσκα, να πούμε τα πράγματα με το ονομά τους, να ζητήσουμε τομές και ανατροπές, να συγκρουστούμε με κατεστημένες νοοτροπίες, να πάρουμε πρωτοβουλίες, που μέχρι χθες μπορεί να φοβόμασταν. Αυτός όμως είναι ο μόνος δρόμος, και εμείς πιστεύουμε στις ειρηνικές επαναστάσεις και τις δημιουργικές συγκρούσεις. […] Αυτοί που για 25 χρόνια φάνηκαν ανίκανοι να κερδίσουν τις ιδέες, το πάθος και τη φαντασία του κάθε Δαπίτη και της κάθε Δαπίτισσας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σήμερα προσπαθούν να καταργήσουν τη δράση μας. Μόνο εμείς όμως μπορούμε να φέρουμε την πραγματική αλλαγή…»
Το 4youth festival 2010 που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία που παρακολούθησε πλήθος κόσμου και μεταδίδονταν ζωντανά από τις τέσσερις πόλεις μέσω του 4youth.onned.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ