Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια για τη Λέσχη Φιλίας Μεταξουργείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
 
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και η Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Τόνια Κανελλοπούλου εγκαινίασαν χθες τη Λέσχη Φιλίας Μεταξουργείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου & Γιατράκου - Μεταξουργείο).
 
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, που ζουν στην περιοχή του Μεταξουργείου, αποκτούν έναν δικό τους χώρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με συνομήλικούς τους και να αναζητούν ανθρώπινη ζεστασιά, κοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και ψυχαγωγία.
 
Απευθυνόμενος σε όσους παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
 
"Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Τόνιας Κανελλοπούλου, όλους τους συνεργάτες της, γιατί άλλη μία Λέσχη Φιλίας παραδίδεται στους ανθρώπους αυτής της όμορφης γειτονιάς, του Μεταξουργείου.
 
Απόψε, η σκέψη όλων μας στρέφεται στον άνθρωπο που δώρισε, όχι μόνο αυτό το κτίριο, αλλά και το διπλανό, όπου θα λειτουργεί η ωραιότερη Δημοτική Πινακοθήκη της Ελλάδας, τον αείμνηστο Γιάννη Δουρούτη, ο οποίος έχει περάσει στο πάνθεον των μεγάλων ευεργετών της πόλης μας.
 
Το μόνο που ζήτησε, είναι στη Λέσχη αυτή - βεβαίως θα το κάνουμε μόλις οι συγγενείς του μας δώσουνε φωτογραφία - να μπει, όχι η δική του φωτογραφία, αλλά της αγαπημένης του συντρόφου, της Μαρίας. Ούτε καν ζήτησε, όπως το δικαιούτο, να πάρει η πλατεία το όνομά του. Εμείς, όμως, ως Δημοτικό Συμβούλιο, το κομμάτι που είναι μπροστά στη Δημοτική Πινακοθήκη, το ονομάσαμε Πλατεία Γιάννη Δουρούτη".
 
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε τους ηλικιωμένους της περιοχής να αγαπήσουν και να φροντίζουν, όπως το σπίτι τους, τη Λέσχη Φιλίας, αλλά και να απολαμβάνουν την ζεστασιά που εκείνη θα τους προσφέρει.

Διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τον ελληνικό λαό (28-10-1940)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Προς τον ελληνικόν λαόν, Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι επεδείξαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην, προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημας το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Έλληνες μου εζήτησεν σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της. θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες,
τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τα ιεράς μας παραδόσεις.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως
Ιωάννης Μεταξάς

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας



Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας,... αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
«ΟΧΙ»! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες..

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τη νύχτα της Τρίτης 26/10 στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρες την Τετάρτη 27/10/ θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νότια), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα της Τέταρτης (27/10/2010) τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα ασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και θα ασθενήσουν.
Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης.
2. Παράλληλα από το βράδυ της Τέταρτης στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/10/blog-post_5999.html#ixzz13ZCYgbew

Νέες κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αναστολή της απεργίας την Παρασκευή αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που προανήγγειλε πάντως νέες κινητοποιήσεις.
Εμμένουν παρά την υπερψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού, στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο προβλέπει διαπραγμάτευση συνολικής περιόδου ενός μήνα, για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων. 
Την ίδια ώρα οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν τις 24ωρες κινητοποιήσεις τους.  Χωρίς τρένα και προαστιακό και την Τετάρτη, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο.
Εν τω μεταξύ, ο προαστιακός δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη στο τμήμα από το σταθμό των Λιοσίων έως τη Νερατζιώτισσα λόγω έργων .  Εξάλλου, σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ από την Τετάρτη σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού στον σταθμό ΚΑΤ θα επιβιβάζουν και θα αποβιβάζουν τους επιβάτες στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά.
Την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών θα έχει συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ Μπισερό αλλά και εκπρόσωπους των γαλλικών σιδηροδρόμων, μετά το ενδιαφέρον που φέρονται να έχουν εκδηλώσει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εν τω μεταξύ, σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, υπέγραψε η ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών με την εταιρεία συμβούλων Grant Thornton. Βάσει μνημονίου, το σχέδιο πρέπει να είναι έτοιμο έως τις 31 Δεκεμβρίου.  

Εγκαίνια για το νέο κτίριο των ''Μουσικών Συνόλων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Κατσαρός θα εγκαινιάσουν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και ώρα 12:00, το καινούριο κτίριο των Μουσικών Συνόλων (πρώην Μουσείο Πασσά), στην οδό Ευελπίδων 1, Κυψέλη.

Προτάσεις για το 4ήμερο: Άγιος Παντελεήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Για όσους φίλους αποφασίσουν απόδραση της τελευταίας στιγμής για το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αφού δηλώσουν ασθένεια στη δουλειά , τους προτείνουμε την μαγευτική περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Θα περπατήσετε ανέμελα...
 στα δρομάκια γύρω από την οδό Φυλής, θα περιηγηθείτε μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, θα καθίσετε στα παγκάκια της Πλατείας Βάθης.

Στην κεντρική πλατεία, πιείτε και απολαύστε έναν κολομβιανό καφέ και φάτε ένα γιαουρτάκι που θα ξεφύγει από κάποιο υποψήφιο. Απαραίτητο το κλείσιμο ΧΧΧ ξενοδοχείου για πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ζήστε την εμπειρία μιας νυχτερινής βόλτας και συνδυάστε την με μια ληστεία.

http://pamelouketo.blogspot.com/2010/10/4.html

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Λίνα Νικολακοπούλου "...έχω πέσει δύο φορές θύμα ληστείας στη Σοφοκλέους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Η στιχουργός, κυρία Λίνα Νικολακοπούλου , μετακόμισε στον Κεραμεικό το 1998.
«Ενιωθα τόσο ασφαλής που έβγαζα βόλτα τον σκύλο μου στις δύο τα χαράματα!» θυμάται σήμερα για τα πρώτα χρόνια της στην περιοχή. «Σήμερα νιώθω διαρκώς ότι βρίσκομαι υπό απειλή. Εχω πέσει δύο φορές θύμα ληστείας στη Σοφοκλέους και από τον τρόμο που βίωσα έχω να περάσω έξι μήνες από εκεί. Μας αναγκάζουν να ζούμε σαν φυγάδες, να εφευρίσκουμε τρόπους να έχουμε κρυμμένα στα ρούχα μας τα λεφτά, το κινητό χωμένο στις τσέπες, να μη φοράμε ρούχα που προκαλούν» λέει εμφανώς τρομοκρατημένη.
«Και το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον Κεραμεικό. Το πατρικό μου βρίσκεται στον Αγιο Παντελεήμονα και όσο ζούσε η μητέρα μου έτρεμα στην ιδέα ότι δεν θα έχει επιστρέψει σπίτι πριν από τις... έξι το απόγευμα. Εκεί ληστές έσυραν στενή μου φίλη από τον λαιμό προσπαθώντας να της κλέψουν την τσάντα και παρά τρίχα γλίτωσε τη ζωή της».
ΤΟ ΒΗΜΑ 24/10/10
http://pisostapalia.blogspot.com/

Απόφαση ανάπτυξης Frontex στον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Διευκρινίσεις για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ικανοποιήσει το αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την ανάπτυξη δύναμης της Frontex στον Εβρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ο Μικέλε Τσερκόνε τόνισε ότι η απόδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης της ΕΕ στην Ελλάδα ήταν επιβεβλημένη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς πρόκειται για «μια χωρίς προηγούμενο κατάσταση η οποία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες κινδυνεύει να επιδεινωθεί»...

Προβλήματα από την βροχόπτωση σε Αττική και Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Η νυχτερινή βροχή στην Αττική αλλά και στην Πάτρα προκάλεσε πολλά προβλήματα σε δρόμους και σε σπίτια. Εξαιτίας των έντονων φαινομένων τρία αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε σημείο συγκέντρωσης υδάτων στο οδόστρωμα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Συνολικά έγιναν 4 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Πυροσβεστική από την Καλλιθέα, τη Νεάπολη Νίκαιας, το Παλαιό Φάληρο και τη Βάρκιζα. Η δυνατή βροχή ξερίζωσε και δέντρα στη Δραπετσώνα, την Κυψέλη και τα Σεπόλια.Από την έντονη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν προβλήματα στην περιοχή του Γέρακα.

Στην Πάτρα η πυροσβεστική δέχτηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα και δέντρα που είχαν πέσει στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει.

Επίσης, παρατηρήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Πάτρας, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στον δημοτικό φωτισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των καταιγίδων προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες στην δυτική Αχαΐα, καθώς και σε θερμοκήπια. 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Εδώ δεν είναι Ελλάδα. Εδώ είναι Οµόνοια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ακόµα κι όταν η Αστυνοµία έδιωχνε τους χρήστες από την Οµόνοια, η Στοά Λυκούργου είχε κόσµο. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον να τρυπηθεί µε τη βελόνα
Σαν πέσει η νύχτα, στο κέντρο της πόλης ξαγρυπνά µια άλλη Αθήνα. Τα στόρια κατεβαίνουν και οι δρόµοι γύρω από την Οµόνοια δεν µυρίζουν µπαχάρια, αλλά ούρα. Τα στέκια αλλάζουν και ο συνωστισµός του εθισµού, της απόγνωσης και του λευκού θανάτου µεταφέρεται στο ηµίφως των στοών...

Στην πλατεία µια µικρόσωµη γυναίκα ψάχνει για «αποφάγια». Μας συστήνεται ως Δήµητρα, 43 ετών, από την Κόρινθο. Συµµετείχε στο πρόγραµµα του ΟΚΑΝΑ, αλλά αποβλήθηκε για έναν χρόνο επειδή συνέχιζε να παίρνει ναρκωτικά. Κοιτάει χάµω για κάποιο ξεχασµένο σκονάκι. «Είµαι 23 χρόνια στους δρόµους. Πιο παλιά δεν ήταν έτσι η Οµόνοια.

Εχουµε περάσει πολύ καλές εποχές. Τώρα τα χάλια τα βλέπετε. Εχουν έρθει όλοι αυτοί οι ξένοι και είναι φρίκη. Τους λέµε, εδώ είναι Ελλάδα και µας απαντούν, “εδώ είναι Οµόνοια”», λέει.

Τα ρούχα τους έχουν µουσκέψει. Εδώ και δέκα λεπτά η βροχή ραπίζει την Οµόνοια. Οι δύο άντρες όµως παραµένουν στην άδεια πλατεία. Αµίλητοι. Ασάλευτοι. Με το βλέµµα καρφωµένο στη βελόνα. Τίποτα δεν τους αποσπά. Ούτε η παρουσία µας. Στέκουν εκεί, παγωµένοι, αναζητώντας στο χέρι και την κοιλιά τους µια παρθένα φλέβα.


Λίγα λεπτά πριν η πλατεία ήταν γεµάτη.

Κυριακή, 8.30 το βράδυ, ένα µελίσσι 40 ατόµων αγόραζε ναρκωτικά από τέσσερις διακινητές. Πιο πέρα, περίπου δέκα άτοµα έπαιρναν τη δόση τους. Στον καρπό, στη γάµπα, στον λαιµό. Οταν δυνάµωσε η βροχή, η φωνή ενός τοξικοµανούς ξύπνησε τον όχλο. Το µελίσσι διαλύθηκε και ένας ένας έτρεχαν να κρυφτούν.

Διέσχισαν τον δρόµο αδιαφορώντας για τα αµάξια, ένας από αυτούς µε τη σύριγγα στο στόµα.


Χώθηκαν στις στοές και στα υπόστεγα. Μέχρι να τους βρει εκεί το ξηµέρωµα.

Κάτοικοι και καταστηµατάρχες λένε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση στο κέντρο έχει ξεφύγει. Διακίνηση ναρκωτικών, µικροεγκληµατικότητα και πορνεία είχαν µετατρέψει δρόµους σε άβατα. Τους τελευταίους µήνες όµως αυτά τα φαινόµενα δεν περιορίζονται στο ιστορικό κέντρο.

Μετακινούνται σε οµόκεντρους κύκλους. Και εµφανίζονται σε πιο πυκνοκατοικηµένες γειτονιές.

«Για κόκα, στο υπόστεγο»

Ο Φασούλας "σνομπάρει" τον Μίχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
fasoulasΑναβλήθηκε η συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα με τον Παναγιώτη Φασούλα, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας και αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τον αποκλεισμό του δημάρχου Πειραιά από το συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ.Σγουρού, απόφαση που από ορισμένους αποδίδεται σε παρέμβαση του νομάρχη Πειραιά.

Η συνάντηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Πειραιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μίχα.

Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει καταγγείλει τον αποκλεισμό του από το συνδυασμό του Γ.Σγουρού και έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Δημαρά. Έχει, δε, κάνει λόγο προσπάθεια να οδηγηθεί στην έξοδο από το ΠΑΣΟΚ.


«Νέα πλατεία μετά 150 χρόνια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ένα όνειρο ζωής όλων των Αθηναίων έγινε πραγματικότητα, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, με την κατεδάφιση του κτιρίου του (πρώην)  ΝΑΤ, για τη δημιουργία της πρώτης πλατείας στην καρδιά της Αθήνας μετά από 150 χρόνια.   
Για να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο, χρειάστηκαν 3 χρόνια άοκνης προσπάθειας από τη Δημοτική Αρχή για την αγορά του κτιρίου και τη διευθέτηση όλων των τεχνικών λεπτομερειών, και μόλις 14 δευτερόλεπτα για την κατεδάφισή του, με ελεγχόμενη έκρηξη.  
Η εικόνα που θα αντικρίσουν αύριο το πρωί οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου, Βερανζέρου και Ξούθου, είναι η αρχή για την πολεοδομική αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Το όλο εγχείρημα  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση κτιρίου με ελεγχόμενη έκρηξη εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής.
«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για την Αθήνα μας» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, αμέσως μετά την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος, για να προσθέσει:
«Γιορτάζουμε το εξαιρετικά ουσιαστικό και ιστορικό γεγονός, ότι δημιουργείται η πρώτη πλατεία μετά από 150 χρόνια στο πυκνοδομημένο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Γιορτάζουμε, όμως, και την έναρξη μιας μεγάλης «τομής» με την  «Ομόνοια στο κέντρο». Η σημερινή κατεδάφιση του κτιρίου του ΝΑΤ έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί τον «πυροκροτητή» για την πολεοδομική αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Κι επειδή η πολιτική γίνεται και με συμβολισμούς, θέλουμε σήμερα να κάνουμε «κρότο», για να πείσουμε επιτέλους το κράτος να δράσει αποτελεσματικά, ακολουθώντας το παράδειγμα μας. Σήμερα είναι σημαντική στιγμή για μένα και για έναν επιπλέον λόγο. Υλοποιώ το όραμα ενός μεγάλου πολιτικού, του Αντώνη Τρίτση, ο οποίος είχε πει ότι : «η πόλη θα αναγεννηθεί όταν βρεθεί ένας Δήμαρχος που θα γκρεμίζει κτίρια και θα δημιουργεί ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης»  ..

Καμίνης: Μπέρδεψε την Αθήνα με τη... Βαστίλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Πηγή: statesmen.gr
Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Καμίνη την Τρίτη, και άκουσαν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν. Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, εμφανώς αλλαγμένος σε σχέση με το παρελθόν, εκφώνησε μια ομιλία που απευθυνόταν στο κομματικό ακροατήριο το οποίο είχε μπροστά του, εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση...

στον Νικήτα Κακλαμάνη για τα πεπραγμένα του στον πρώτο δήμο της χώρας, και προανήγγειλε ότι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν.
Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του όμως, παρασυρμένος και από την πανηγυρική ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί, προχώρησε σε προσωπικές αναφορές, που προκάλεσαν απορίες μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο: «Από εδώ θα αρχίσουμε να την οργανώνουμε την πόλη. Θα την καταλάβουμε τη Βαστίλη. Εγώ γεννήθηκα στις 15 Ιουλίου, μια μέρα μετά την κατάληψη της Βαστίλης», ήταν η αποστροφή της ομιλίας του Γιώργου Καμίνη, που ανάγκασε πολλούς… να κοιτάζονται μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλό για τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη, κάτι που αποτυπώνεται και στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όπου διαφαίνεται η αδυναμία του Γιώργου Καμίνη να συσπειρώσει την κομματική βάση του κυβερνώντος κόμματος στην πρωτεύουσα.

ΠαΣοΚ και ΝΔ ελπίζουν σε νίκη στα... σημεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις γραμμές άμυνας που θα ακολουθήσουν τη βραδιά των εκλογών μελετούν ήδη τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων καθώς όσο πλησιζουν οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου τόσο επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους ότι τα αποτελέσματα θα τους προκαλέσουν μια στυφή γεύση αλλά όχι και τον πανικό
της εκλογικής πανωλεθρίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έχουν εγκατασταθεί στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καταστροφικά για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και θα δώσουν την ευκαιρία στους αρχηγούς τους να υποστηρίξουν ότι είναι οι νικητές, έστω κι αν ορισμένες από τις κρίσιμες εκλογικές μάχες θα χαθούν.

Στον πόλεμο των περιφερειών όπου κρίνονται και οι πολιτικές εντυπώσεις η κυβέρνηση φαίνεται ότι διασφαλίζει οριστικά πέντε και είναι πιθανόν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά χαρίζοντας στο ΠαΣοΚ την κυριαρχία στον εκλογικό χάρτη. Αλλά, από την
άλλη πλευρά, αν δεν τερματίσει πρώτος στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Ι.Σγουρός και κινδυνεύσει η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τότε η νίκη θα επισκιαστεί και θα δοθεί η ευκαιρία στους πολιτικούς αντιπάλους του να αμφισβητήσουν την επικράτησή του.

Αντιστοίχως στη ΝΔ ελπίζουν ότι η αποτυχία του κ. Β. Κικίλια να περάσει στον δεύτερο γύρο (όπως προβλέπουν ως και σήμερα οι δημοσκοπήσεις), αλλά και η απώλεια της Πελοποννήσου, ιδιαιτέρας πατρίδος του κ. Αντ. Σαμαρά, είναι πιθανόν να εξισορροπηθούν από την κατάκτηση τριών ως έξι περιφερειών που διεκδικεί με αξιώσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από την επικράτηση του υποψηφίου της ΝΔ στην Κρήτη έναντι του υποψηφίου που υποστηρίζει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο εύκολα δείχνουν τα πράγματα για το ΚΚΕ, που διεκδικεί απλώς την επιβεβαίωση των ποσοστών που πέτυχε στις εθνικές εκλογές και τον ρόλο του ρυθμιστή για τον δεύτερο γύρο, και πιο δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η υποψηφιότητα του κ. Αλ. Αλαβάνου τού στερεί τη δυνατότητα μιας δυναμικής παρουσίας τουλάχιστον στην Περιφέρεια Αττικής. Ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρ΄ ότι οι υποψήφιοί του στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται προς το παρόν να φτάνουν στα ποσοστά των εθνικών εκλογών.

Αγκάθι η Αττική

Η προσοχή της προεκλογικής εκστρατείας του ΠαΣοΚ έχει την τελευταία εβδομάδα εστιαστεί στην υποψηφιότητα του κ. Ι. Σγουρού καθώς η κυβέρνηση θεωρεί κομβικό σημείο για τις πολιτικές εντυπώσεις την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Γ.Παπανδρέου ξεκίνησε ήδη περιοδείες σε μεγάλους δήμους της Αθήνας έχοντας δίπλα του τον κ. Σγουρό, ενώ επιτελείς του κόμματος βεβαιώνουν ότι προς το παρόν αντέχει η δημοτικότητά του στην επίθεση που εξαπολύει ο κ. Ι. Δημαράς.
Ταυτόχρονα ελπίζουν ότι τις δύο εβδομάδες που παραδοσιακά αυξάνεται η συσπείρωση των οπαδών των μεγάλων κομμάτων ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠαΣοΚ θα αυξήσει τη διαφορά του από τους υπολοίπους και θα τερματίσει με ένα καθαρό προβάδισμα κατακτώντας και την ψυχολογία του νικητή. Αντιθέτως, στο ΠαΣοΚ υποστηρίζουν ότι, αν οι κκ. Σγουρός και Δημαράς συγκεντρώσουν περίπου τα ίδια ποσοστά, τότε η μάχη της Περιφέρειας Αττικής θα πρέπει να θεωρηθεί χαμένη.

Κατά τα άλλα, η αγωνία του εκλογικού επιτελείου του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς οι δημοσκοπήσεις που έχει στην κατοχή του βεβαιώνουν ότι έχει ήδη διασφαλίσει τις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Πελοποννήσου (παρ΄ ότι την τελευταία εβδομάδα τα κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ κρατούν μεγαλύτερες αποστάσεις από την υποψηφιότητα Τατούλη), ενώ μπορεί ακόμη να ελπίζει σε νίκη για τις περιφέρειες Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας. Αντιθέτως, για το ΠαΣοΚ θεωρούνται ήδη χαμένες οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου ο υποψήφιός του κ. Η. Μπεριάτος δεν μπορεί να επικρατήσει του «αντάρτη» υποψηφίου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Καλούδη...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ
ΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΠΟΤΕ


Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσουν οι Ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις ομογενειακές οργανώσεις, για τον εορτασμό των δυόμιση χιλιάδων χρόνων από την διεξαγωγή της Μάχης του Μαραθώνα. Την ίδια στιγμή ο Ελληνο-αμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης και ο Αμερικανός βουλευτής Τζέιμς Μαγκάβερν κατέθεσαν ψήφισμα στο Κογκρέσο για την σπουδαιότητα της Μάχης του Μαραθώνα στην εξέλιξη του Δυτικού Πολιτισμού.
Με αφορμή την φετινή επέτειο η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με την Ελληνο-αμερικανική κοινότητα αλλά και οργανισμούς των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για τον μήνα Οκτώβριο με αποκορύφωμα την διεξαγωγή «Μαραθώνιου» αγώνα δρόμου στις 31 του μηνός, την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιείται και ο κλασσικός μαραθώνιος στην Αθήνα.
Η ιδέα του Μαραθώνιου, και πιο συγκεκριμένα η ιδέα της «ευγενούς άμιλλας» που αντιπροσωπεύει ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός, ενέπνευσε και εμπνέει τους Αμερικανούς και τους Ελληνο-αμερικανούς σε διάφορα επίπεδα και με πολλές εκφάνσεις για αυτό κάθε χρόνο η επέτειος του Μαραθωνίου τιμάται με πληθώρα εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.
Στο «Μαραθώνιο» της Ουάσινγκτον πρωτεύοντα ρόλο θα έχει το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών από όπου θα προέρχονται κυρίως οι αθλητές που θα λάβουν μέρος. Το έπαθλο για τους νικητές και εδώ όπως και στην Αθήνα θα είναι ένα κλαδί ελιάς.
Παράλληλα, μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση, η ΑΧΕΠΑ, έχει διοργανώσει ταξίδι στην Ελλάδα για την αποστολή ενός μεγάλου αριθμού Ελληνο-αμερικανών που θα συμμετέχουν στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις στην Ουάσινγκτον, στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Georgetown διάλεξη με θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα από τον καθηγητή Πίτερ Κρεντζ. Στην συγκεκριμένη διάλεξη συζητήθηκε η ιστορική υπόσταση του Αθηναίου στρατιώτη Φειδιππίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο μπήκε τρέχοντας στο χώρο που διεξαγόταν η Συνέλευση της Βουλής των Αθηναίων και αφού φώναξε "Νενικήκαμεν" έπεσε νεκρός από την εξάντληση.
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, σε συνεργασία με εκπαιδευτικές οργανώσεις της Ουάσινγκτον, έχει προγραμματίσει για τις 22 Οκτωβρίου εκδήλωση για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την σπουδαιότητα της ιστορικής αυτής μάχης. Ο Θ. Σπυρόπουλος συντονιστής του ΣΑΕ για την περιφέρεια των ΗΠΑ αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα του οργανισμού «Η νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα ήταν καθοριστική για τη διάσωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την λαμπρή εξέλιξη του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού κρίνοντας την τύχη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας».
Από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Euro Kids Festival όπου για τέσσερις ημέρες η Ορχήστρα των Χρωμάτων της Μουσικής με την συμμετοχή της υψιφώνου Μαρίας Διαμαντή και του τενόρου Δημήτρη Ηλία θα παρουσιάζουν την ιστορία της Μάχης του Μαραθώνα μέσα από τραγούδια, ιστορίες και φωτογραφικό υλικό.
Σε ειδική τελετή στο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον παρουσία του Πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη και άλλων ομογενών, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, θα τιμηθεί η άφιξη της Φλόγας του Μαραθωνίου στην Αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ θα γίνει και η παρουσίαση των στεφάνων που θα δοθούν στους νικητές του Μαραθωνίου της Ουάσινγκτον.
Διάλεξη με θέμα «Μαραθώνας: πως μια νίκη άλλαξε τον Δυτικό Πολιτισμό» με ομιλητή των καθηγητή Ρίτσαρντ Μπίλιους θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα αλλά και την επόμενη η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα σε έκθεση για την ευεξία και την καλή φυσική κατάσταση (Fitness EXPO) που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον. Την συγκεκριμένη έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δημήτρης Κυριακίδης, επίσημος αντιπρόσωπος της κοινότητας του Μαραθώνα και γιός του Στυλιανού Κυριακίδη που ήταν νικητής του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 1946.
Η ελληνική υπηρεσία της ΦτΑ θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και θα παρουσιάσει στην συνέχεια ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό, βίντεο και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ζαμάν: Η Αθήνα συζητά υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα περί μυστικής διπλωματίας Αθήνας-Άγκυρας που γράφουμε προηγουμένως: Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου.

Βιάστηκε όμως επειδή την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη “διπλωματικές πηγές” αναφέρει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ’ ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας”.
Με άλλα λόγια η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι γίνεται διάλογος και ότι “εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα (!!!).
Μήπως συζητάνε και τα σύνορα στην Λάρισα; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε
Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς τον πρώην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις τουρκικές προτάσεις για κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο, απάντησε:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζων. Ειδικά εν όψη της επίσκεψης του κ. Ερντογάν θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα και πλήρως. Όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές τί και από ποιούς συζητείται εδώ και ένα χρόνο στο διάλογο με την Άγκυρα».

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα 21/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:
1805: Ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον, επικεφαλής του αγγλικού ναυτικού,καταναυμαχεί τους ηνωμένους στόλους Ισπανίας και Γαλλίας στο Τραφάλγκαρ, αλλά πίπτει επί του πεδίου της μάχης!
1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά... στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.
1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του «Βασιλικού Θεάτρου» στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ. Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Ηλ. Δελαζάνο, Ε. Μαχαίρα.
1931: Οι Κύπριοι εξεγείρονται κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και ζητούν την ένωση με την Ελλάδα. (Οκτωβριανή Εξέγερση)
1948: Στην Ουάσιγκτον γίνεται η πρώτη επίδειξη αποστολής τηλεομοιοτυπίας, γνωστότερης ως φαξ.
1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του παράνομου τότε ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!».

Γεννήσεις

1833: Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νόμπελ, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία. [θαν. 10/12/1896]
1907: Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας. [θαν. 31/10/1985]
1917: Ντίζι Γκιλέσπι, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ, από τους δημιουργούς του επαναστατικού μουσικού ρυθμού της δεκαετίας του '50 «be-bοp». [θαν. 6/1/1993]

Θάνατοι

1931: Άρθουρ Σνίτζλερ, αυστριακός θεατρικός συγγραφέας. («Το γαϊτανάκι του έρωτα») [γεν. 15/5/1862]
1969: Τζακ Κέρουακ, αμερικανός συγγραφέας, εμβληματική μορφή του κινήματος των «μπίτνικς». [γεν. 12/3/1922]
1984: Φρανσουά Τριφό, γάλλος σκηνοθέτης. [γεν. 6/2/1932]

Συνάντηση Δημαρά-Κακλαμάνη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη θα έχει σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών», Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Χρήστο Κουρούση. Κάποιοι βλέπουν συμμαχία πίσω απο αυτή τη συνάντηση ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως γίνεται στα πλαίσια της στενής φιλίας που συνδέει τους...

υποψηφίους.. Όπως και να έχει, είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για τις εκλογές..

Μετα την συνάντηση ο κ. Γιάννης Δημαράς θα μεταβεί στη Βαρβάκειο Αγορά ενώ έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Δημαρχείο Αθηνών επί της οδού Λιοσίων, για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του Δήμου.

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_4401.html

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αραβικό «όχι» στον Αστακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Κραδασμούς στην Κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί η ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό. Οι δύο κρατικές εταιρίες του Κατάρ αποσύρθηκαν από την κοινοπραξία που επρόκειτο να υλοποιήσει την επένδυση κρίνοντας αρνητική την βιωσιμότητά της. Απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρηματίες από το Κατάρ από την επένδυση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό.
Σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εξωτερικών επικαλούνται λόγους βιωσιμότητας του εγχειρήματος.
Η ματαίωση της επένδυσης δεν επηρεάζει το μνημόνιο συνεργασίας ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που υπεγράφη με το Κατάρ, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση...

Ν. Κακλαμάνης: «Δε θα γίνω φοροεισπράκτορας της κυβέρνησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σε ομιλία του, στους κατοίκους του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, τόνισε ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι απλώς αυτοδιοικητικές και παρότρυνε τους πολίτες να μην αμελήσουν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Παράλληλα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δε θα γίνει φοροεισπράκτορας της Τρόϊκα και της κυβέρνησης», απαντώντας στην προτροπή του Γ. Ραγκούση προς τους δήμους ν΄ αυξήσουν κατά 100% τα δημοτικά τέλη.
Εκθειάζοντας, επίσης, το έργο που συντελέστηκε επί των ημερών της διοίκησης του, όπως π.χ. Ελαιώνας, διπλή ανάπλαση, Σεράφειο κολυμβητήριο, διάνοιξη της Μαρκόνι κτλ, επεσήμανε ταυτόχρονα πως κατανοεί και συμμερίζεται απόλυτα τις επιπτώσεις που επέφερε το Μνημόνιο και η οικονομική κρίση στη ζωή των πολιτών καταγγέλοντας, όμως, την απουσία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.
Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε τα εξής:
"Eγώ ξέρω ότι και με αγαπάτε και με εμπιστεύεστε, δεν έχω καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι και για μια δεύτερη τετραετία δήμαρχός σας στις 7 Νοεμβρίου".

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8589

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αποξήλωση αυθαιρέτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την επιχείρηση απομάκρυνσης αυθαιρέτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, η Διεύθυνση Πολεοδομίας θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των παράνομα εγκατεστημένων κεραιών στα ακόλουθα σημεία:

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
(3ο Δημοτικό Διαμέρισμα)
• 08:00 Μία κεραία επί της οδού Τριών Ιεραρχών 84
• 10:00 Δύο κεραίες στο Σταθμό Πετραλώνων

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
(5ο Δημοτικό Διαμέρισμα)
• 08:00 Μία κεραία επί της οδού Λεωφόρος Ιωνίας 273
• 10:00 Μία κεραία επί της οδού Ευγενίου Καραβία 62Α..

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ανησυχία για Σγουρό-Καμίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σε κόκκινο συναγερμό  έχει τεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Ιπποκράτους, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν στο ΠΑΣΟΚ για  την αναμέτρηση στην περιφέρεια της Αττικής, αλλά και στο δήμο της  Αθήνας είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα. Οι υποψήφιοι του κόμματος Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Καμίνης αντίστοιχα, δεν συσπειρώνουν την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ με ορατό τον κίνδυνο, ο μεν υποψήφιος περιφερειάρχης να χάσει στο δεύτερο γύρο από τον Γιάννη Δημαρά, ο δε υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας να συντριβεί από τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Το επιτελείο της  Ιπποκράτους με επικεφαλής τον γραμματέα  Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν κινήσεις για τη στήριξη των δύο υποψηφίων, καθώς εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το κλίμα, που θα διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή και στην κοινωνία, από τόσο επώδυνες εκλογικές ήττες στις δύο σημαντικότερες αναμετρήσεις της 7ης Νοεμβρίου.
Προς τούτο ο  πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σηκώνει  τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης  με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να κάνει πολιτική τοποθέτηση και  στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας, που έχει ως κύριο αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=86142

Το τελευταίο αντίο στον Γ. Δαλιανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, το Σάββατο το πρωί.
Η πολιτική κηδεία θα γίνει στις 15.00 από το πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών.
«Η ελληνική μουσική κωμωδία, έχασε τον πατέρα της. Ο ουράνιος θίασος έχει πια τον σκηνοθέτη του κι εμείς έχουμε τις ταινίες του, που θα μας θυμίζουν πάντα το μπρίο, το χιούμορ και την αμεσότητα του μεγάλου αυτού δημιουργού», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εκδηλώσεις για το βουνό και τη φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων για το βουνό και τη φύση, διοργανώνεται από το Σάββατο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τα μέλη του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, με θέματα από συναρπαστικά ορειβατικά ταξίδια στα βουνά του κόσμου.
Παράλληλα θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναρρίχησης, και όσοι πιστοί και τολμηροί προσέλθετε.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βοτανικός... πάλι από την αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Βοτανικός... πάλι από την αρχή! Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως εξετάζει το θέμα του γηπέδου από μηδενική βάση!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα η εξώδικη δήλωση καταγγελία προς τον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλλοντας το μεταξύ μας από 26-02-2008 ιδιωτικό συμφωνητικό.

Προς αποφυγή εντυπώσεων και επειδή δεν επιθυμούμε την ανάμειξή μας στο διεξαγόμενο προεκλογικό αγώνα, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε καμία προσωπική αιτίαση κατά του Δημάρχου, κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος παρέλαβε ένα σχεδιασμό που δεν είχε ο ίδιος αποφασίσει και προσπάθησε ειλικρινά να υλοποιήσει.

Θα εξετάσουμε πλέον το θέμα του νέου μας γηπέδου από μηδενική βάση. Σύντομα θα θέσουμε όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ενώπιον των ευθυνών τους με τρόπο δίκαιο και σαφή που δεν θα δίνει λαβή για παρερμηνείες και πολιτικές σκοπιμότητες».
Πηγή: gazzetta.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Υπομονή μέχρι πότε για την ολυμπιακή κληρονομιά της Αθήνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι προέβλεπε η μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Κι όσοι δεν το πιστεύετε αυτό, μπορείτε να κάνετε μία βόλτα από το… απομονωμένο, όχι από άποψης τοποθεσίας «κόσμημα» αλλά από πλευράς καθαριότητας, για να δείτε την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το ΟΑΚΑ. Κι όμως, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα εφημερίδων, υπάρχουν ακόμη ελπίδες…

Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Το ΟΑΚΑ είναι απομονωμένο 4 χρόνια μετά» αναφέρει σε σημείο του ότι ο τότε γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μας ζητάει να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Όμως, ο χρόνος αυτός πέρασε και το ΟΑΚΑ παραμένει στην ίδια – και χειρότερη κατά πολλούς- κατάσταση.

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

«Ο κ. Γιαννόπουλος μας ζητάει να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2009, όταν ελπίζει πως θα έχει εφαρμοστεί η μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα βασικά της σημεία προβλέπει τη λειτουργία παιδότοπων, κινηματογράφων και θεάτρων, χώρων εστίασης, εκθεσιακού χώρου και καταστημάτων αναμνηστικών. Όσο για τα δύο Μουσεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νωρίτερα από το 2010, σύμφωνα με το ευνοϊκότερο σενάριο. Αλλά ακόμα και σήμερα, υπάρχουν περιθώρια με απλές κινήσεις από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, να υποστηριχθεί η αρχιτεκτονική και τουριστική υπεραξία του ΟΑΚΑ»

newsbeast

Κόντρα και στην Βουλή για την Ακρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:




Και στη βουλή μεταφέρθηκε η ένταση για το λουκέτο στην Ακρόπολη και τα επεισόδια έξω από τον Ιερό Βράχο. «Κάποιοι δυσφημούν τη χώρα» είπε ο Φ. Σαχινίδης. «Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι» ζήτησε ο Σπ. Χαλβατζής.
 
Στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του για τους απολυμένους της Ολυμπιακής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως σήμερα πήγαν οι εισαγγελείς κι ένας χωροφύλακας με ένα σιδεροπρίονο κι έκοβε τα κάγκελα της Ακρόπολης κι έλεγαν τα κανάλια κι οι ραδιοσταθμοί «τι κατάσταση είναι αυτή, αυτοί οι εργαζόμενοι προσβάλλουν τη χώρα».
 
«Οι κυβερνήσεις που τους έχουν συμβασιούχους 22 χρόνια και κάθε χρόνο τους αλλάζουν τη σύμβαση δεν έχουν ευθύνη [και] έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι οι οποίοι καταδικάζουν τη χώρα και οι τουρίστες δεν μπορούν να δουν την Ακρόπολη; Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι» ζήτησε ο κ. Χαλβατζής.
 
Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης τόνισε πως «κάποιοι δυσφημούν τη χώρα», μίλησε για «απαράδεκτες σκηνές στην Ακρόπολη» και σημείωσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση». Αυτή τη στιγμή, ελέγχεται η κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει να βάλει ξανά τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και συμφωνούμε όλοι πως η ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να έρθει και μέσα από την συνεισφορά που έχει ο Τουρισμός.
 
«Τι ακριβώς ανάπτυξη θα έχουμε και ποια συνεισφορά θα έχει ο Τουρισμός όταν η εικόνα αυτή τη στιγμή που μεταδίδεται σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι η εικόνα των σκηνών που διαδραματίζονται στην Ακρόπολη» είπε ο κ. Σαχινίδης.

Έξι σύμβουλοι του Φασούλα με το Δημαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Με δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους αλλά και στενούς συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά στελεχώνει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το ψηφοδέλτιο του στην αντιπεριφέρεια Πειραιά ο Γιάννης Δημαράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Γαλανός έχει ήδη κλείσει το ένα τρίτο των θέσεων (6 από τις 18) στενούς συνεργάτες του Π. Φασούλα.

Συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» για την αντιπεριφέρεια Πειραιά θα συμμετάσχουν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάκης Αβραμίδης, η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Αναγνώστου, η πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ (Κανάλι 1) Σταυρούλα Καρύδη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος του Β΄ Διαμερίσματος Ζωή Κεχαγιά και ο πρόεδρος του Δ΄ Διαμερίσματος Δημήτρης Βενέρης...

Νέο χτύπημα κατά του παραεμπορίου σε αποθήκη στο Βοτανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Νέο "χτύπημα" κατά του παραεμπορίου πέτυχαν σήμερα το πρωί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με τον εντοπισμό μεγάλης αποθήκης με χιλιάδες προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών.

 
Η Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΥΠΕΕ και παρουσία εισαγγελέα, λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη της αποθήκης στην οδό Κολωνού, εντόπισαν νέα αποθήκη, στην οδό Δημαράκη, στην περιοχή του Βοτανικού, με διπλάσια ποσότητα προϊόντων "μαϊμού".
 
Τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, ρούχα, καπέλα, ρολόγια, όλα απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών, φυλάσσονταν σε χάρτινες κούτες, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της αποθήκης...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Α. Μητρόπουλος: Αν δεν περάσω, στηρίζω Δημαρά στο β΄γύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τη στήριξή του στον Γιάννη Δημαρά, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς , ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος κατά τη σημερινή παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών του.

Όπως είπε, «στην απίθανη περίπτωση που δε θα είμαστε στο β'  γύρο, θα αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν ποιον θα ψηφίσουν αν και βεβαίως εμείς θα τους κατευθύνουμε σε εκείνες τις επιλογές που θα δείχνουν, την κατεύθυνση της αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Παράλληλα  ο κ. Μητρόπουλος επέκρινε το σημερινό ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα. λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη από το 1985 οπότε και διαγράφηκα. Η μετάλαξη αυτή στα χρόνια του Σημίτη και η απόλυτη νεοφιλεύλευθερη πολιτική, έγινε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ». ..

Εργασίες στην Αθηνών-Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Από τις 14:30 έως τις 17:00 σήμερα θα διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μεταξύ των κόμβων Μεγάρων και Κινέττας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική.

Μέσα σε αυτές τις 2,5 ώρες η ράμπα εισόδου του κόμβου Πανοράματος με κατεύθυνση προς Αθήνα θα παραμείνει κλειστή.

Από την ώρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέχρι και τις 7 το πρωί της Πέμπτης που θα ολοκληρωθούν η κάθετη οδός Πάχης - Μεγάρων, που διέρχεται από τη νέα γέφυρα του κόμβου Πάχης, θα είναι κλειστή για την τοπική κυκλοφορία, η οποία θα εξυπηρετείται από τοπικές παρακαμπτήριες οδούς.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία θα γίνουν προκειμένου να κατεδαφιστεί η παλιά γέφυρα της Πάχης.
 

Τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά σε μονάδα της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τέσσερις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Θριάσιο νοσοκομείο, από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε μονάδα της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Οι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

http://www.antinews.gr/?p=66201

Αφιέρωμα στο Μακεδονικό Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρα μνήμης: 66 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Εξηνταέξι χρόνια κλείνουν σήμερα από την απελευθέρωση της πόλης των Αθηνών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Νωρίτερα στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκε η τελετή Έπαρσης της σημαίας, παρουσία, του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη, του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Για απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν άνιση μάχη και αγωνίστηκαν , έκανε λόγο ο κ. Χυτήρης προσθέτοντας ότι όλους μαζί μας έχει ανάγκη η Ελλάδα.Ενωμένοι- πρόσθεσε- κερδίζουμε το μέλλον που ανήκει στη χώρα μας.
«Μέρες σαν και τη σημερινή μας κάνουν να θυμόμαστε οτι υπάρχουν ιδανικά τα οποία καλούμαστε να υπερασπιζόμαστε συνεχώς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Μας υπενθυμίζουν το αδούλωτο της ψυχής ενός λαού ο οποίος απέδειξε οτι η πιστή στο δίκαιο και στην ελευθερία είναι τα πιο δυνατά όπλα ενάντια στην ομηρεία και το δίκαιο του ισχυροτέρου», σημείωσε ο κ Κακλαμάνης επισημαίνοντας οτι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πλατεία Ομονοίας; Η λάθος συζήτηση για μια μεγάλη παρξήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δεν είναι πρώτη φορά που στην Ελλάδα θέματα ουσίας υποβαθμίζονται και αναλώνεται η πολιτική συζήτηση σε μια ατέλειωτη συζήτηση περί αισθητικής και στυλ!
Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς και με τη διαμόρφωση της πλατείας ομονοίας. Η πλατεία αυτή έχει περάσει διάφορες φάσεις ενώ φαίνεται πως το καθοριστικό κάθε φορά γεγονός στην ιστορία της έχει να κάνει με τη συγκοινωνιακή της υπόσταση, την εξυπηρέτηση δηλαδή των περαστικών που περνούν όλο το εικοσιτετράωρο από το σταθμό της. ΗΣΑΠ και Μετρό διέρχονται της πλατείας και μεταφέρουν χιλιάδες αθηναίους καθημερινά.
Παραθέτοντας μια σειρά εικόνων, από τις προπολεμικές καμινάδες δωρικού ρυθμού, στο σιντριβάνι του Ζογγολόπουλου, μετά στο δρομέα του Έβερτ και σήμερα πάλι, μετά τη διέλευση του μετρό, στο τσιχλο-πλακόστρωτο (=πλάκες πεζοδρομίου στολισμένες με χιλιάδες τσίχλες) της Μπακογιάννη, καταλαβαίνουμε βεβαίως πως δεν είναι ούτε το πράσινο που μας λείπει, ούτε ο περίπατος, ούτε η κακή μας και η ψυχρή μας μέρα! Εκείνο που μας λείπει είναι επιστημονική τεκμηρίωση. Κάτω από την πλατεία, υπάρχει ένας χαμηλοτάβανος χώρος (που με το ζόρι αναπνέεις) στον οποίο καθημερινά, σε όλες τις ώρες της μέρας, περπατά ή και τρέχει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ακριβώς από πάνω λιάζονται εν μέσω τροχοφόρων, τις μέρες που έχει καλό καιρό…

Άρα προς τι το μίσος; Το πρώτιστο θέμα που θα είχε να λύσει κάθε αρχιτέκτονας που σέβεται τον εαυτό του θα ήταν να βρεθεί ικανός χώρος με ικανό ύψος και αερισμό για τους ταλαίπωρους αρουραίους του υπογείου! Μήπως λοιπόν εδώ βρίσκεται και η λύση του προβλήματος; Μήπως δηλαδή παρά να ασχολούμαστε με την αισθητική της πλατείας εν μέσω τροχοφόρων δεν έχουμε παρά να ανατινάξουμε την πλατεία και να αφήσουμε τους χιλιάδες κατάκοπους «αρουραίους» να πάρουν αέρα; Και εν μέσω βιοκλιματικής εφορείας να κατασκευάσουμε μία πρωτοποριακή καθ’ όλα πράσινη αλλά και διάτρητη στέγη για τον μεγαλύτερο σταθμό τρένου της χώρας;

Υποψιάζομαι πως ο Δήμαρχος ή ο πολιτικός που θα υποσχεθεί και θα δρομολογήσει ένα τέτοιο ρηξικέλευθο έργο, θα τον ευγνωμονούν εκατομμύρια εργαζομένων πολιτών αυτής της χώρας… Ε, ας βρεθεί και κάποιος να τον κατηγορήσει γιατί δεν θα μπορεί να λιάζεται εν μέσω τροχοφόρων!
 

Συνάντηση Παπουτσή - Κακλαμάνη για την ασφάλεια στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Τα προβλήματα της Αθήνας και η ασφάλεια των πολιτών της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε το γεγονός ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν σχέση με την πίεση των μεταναστευτικών ροών και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας κυβέρνησης, δήμου αλλά και πολιτών για την επίλυσή τους. Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο και το Δήμο για το θέμα της ασφάλειας και ζήτησε από τον κ. Παπουτσή την απομάκρυνση των υπολοίπων μονάδων ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το δραστικό περιορισμό εισδοχής ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα του μεταναστευτικού κύματος ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε πως πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να το χειρίζεται η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. «Εάν αυτό δεν σταματήσει όση καλή διάθεση κι αν έχει ο κάθε Παπουτσής κι ο κάθε Δήμαρχος, όσες προσπάθειες και να καταβάλουμε, φοβάμαι ότι δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Ν. Κακλαμάνης.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

3ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
15-17 Οκτωβρίου, από 18.30

Η Αθήνα σε πρώτο πλάνο στο 3o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Πουλίδη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι μέσα από το ευαίσθητο βλέμμα των παλαιότερων και νεότερων κινηματογραφιστών να αναδειχθεί το προφίλ μιας σύγχρονης μεγαλούπολης σαν την ΑΘΗΝΑ. Επίσης, να αναδειχθούν πρόσωπα που σηματοδότησαν με το έργο, το ταλέντο και την προσφορά τους τη διαδρομή και το σήμερα της πόλης. Να αναδειχθούν ήχοι, μουσικές και τραγούδια που είναι συνυφασμένα με τη διαδρομή της, αλλά και έχουν σφραγίσει ιδιαίτερες στιγμές των κατοίκων της, αλλά και να αναδείξει μικρές καθημερινές ιστορίες απλών ανθρώπων της πόλης, που συνθέτουν όμως το μωσαϊκό της καθημερινής ζωής των κατοίκων της σημερινής Αθήνας.

Το φεστιβάλ είναι χωρισμένο σε τρείς θεματικές ενότητες: «Πρόσωπα της πόλης», «Ένα τραγούδι για την πόλη», «Αθήνα η πόλη μου» και θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Ακαδημίας Πλάτωνος Ντοκ» της Ομάδας Ντοκιμαντέρ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προβολή, μετά από πολλά χρόνια, της ταινίας ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη «Μεγάλος Ερωτικός», που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τις ερμηνείες της Φλέρης Νταντωνάκη και του Δημήτρη Ψαριανού της ομώνυμης συλλογής τραγουδιών, αλλά και η ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Κάρολος Κουν», που ζωντανεύει την παρουσία του μεγάλου δασκάλου. Το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος Ντοκ» της Κινηματογραφικής Ομάδας Ντοκιμαντέρ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων...

Επικίνδυνη βόλτα στην Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν πάει κανείς μια βόλτα στην Αθήνα από Άγιο Νικόλαο ως τη πλατεία Βάθης ,ειδικά τις βραδινές ώρες θα νομίσει ότι είναι σε άλλη χώρα. Πακιστανοί, άραβες, νιγηριανοί, κούρδοι, ιρανοί , ιρακινοί και ότι άλλο βάλλει ο νους σου. Έλληνα θα βρεις αν ψάξεις με το κερί. Η εγκληματικότητα όπως λένε τα ΜΜΕ και η ανέχεια θερίζουν. Οι περιουσίες των ελλήνων έχουν μηδενιστεί διότι στα διαμερίσματα μένουν αλλοδαποί μιας άλλης κουλτούρας

ξένη προς...
την ΕΕ όπου ανήκει η χώρα μας. Μα που καταντήσαμε!
Όποιος φωνάζει ότι είμαστε ρατσιστές ας πάει να μείνει στη περιοχή αυτή για να δει τι εστί βερίκοκο! Ρε που κατάντησε η Αθήνα μας. Στο Σόχο ή στο Χάρλεμ είναι πιο ασφαλή μέρη να μένει κανείς! Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τι λένε για αυτά τα χάλια;
Διονύσης Στ.

press.gr

Πάνω από 6.000 συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Πάνω από 6.000 συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

 

Δυναμικό παρών έδωσαν οι Αθηναίοι στον 19ο Ποδηλατικό Γύρο της πόλης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 6.000.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον Πρόεδρο του ΟΝΑ Άγγελο Μοσχονά, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε και ο αγώνας για τα Α.με.Α. Την εκκίνηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης και το μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Γιώργος Κούζας.

«Ο κόσμος ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο στο ποδήλατο, που είναι ένα οικολογικό μέσο για να κινηθούμε. Είναι επίσης οικονομικό, και μας διασκεδάζει ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι ο κόσμος το έχει αντιληφθεί, γι' αυτό και η συμμετοχή του ήταν σήμερα πρωτοφανής. Το μήνυμα της σημερινής διοργάνωσης είναι ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να ζούμε και αυτός είναι το ποδήλατο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΝΑ, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

Με τον 19ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων «Athens City Games 2010».

naftemporiki.gr

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Νικητής ο Κακλαμάνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ξεκάθαρα φαίνονται τα πράγματα και για την πρωτεύουσα της χώρας.. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στο Δήμο της Αθήνας ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Καμίνη με ποσοστό 38,5%, έναντι...

26,3% του Γ. Καμίνη και 8,1% του Ν. Σοφιανού. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Κακλαμάνης συγκεντρώνει 41,5% και ο κ. Καμίνης 33,6.

trelo kouneli

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στα πρόθυρα κατάθλιψης ο Σγουρός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σε κατάσταση μελαγχολίας έχει περιέλθει ο Γιάννης Σγουρός, όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του. Λίγο τα αρνητικά γκάλοπ, λίγο η δυστοκία και τα πολλά προβλήματα στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του, τον έχουν αποσταθεροποιηθήσει ψυχολογικά και τον οδηγούν στα πρόθυρα κατάθλιψης.
Κι ενώ αρχικά νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο στις εκλογές, τώρα διαπιστώνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και ότι...
η ηττοπάθεια απλώνεται στο στρατόπεδό του - ένα στοιχείο που δύσκολα αναστρέφεται...

Ο Αυτοδιοικητικός

απο το press.gr

Έκκληση Κακλαμάνη προς την κυβέρνηση για αντικειμενικές αξίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκκληση στην κυβέρνηση να μην αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά να εξετάσει και το ενδεχόμενο μείωσης τους στα καταστήματα και γραφεία του κέντρου που διαρκώς απαξιώνονται, απηύθυνε με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και η φορολόγησή του με νέες τιμές "α λα καρτ" που θα αλλάζουν συνεχώς με αδιαφανή τρόπο θα μεταβάλει το σύστημα σε πραγματική κινούμενη άμμο, υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση υψηλών φορολογικών αξιών, ενώ οι πραγματικές κατρακυλούν λόγω κρίσης, θα δυσχεράνει την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Πηγή: www.athina984.gr

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Μετά τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινουπόλεως, η ομαδική έκθεση των 101 Ελλήνων καλλιτεχνών, με τίτλο «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» φιλοξενείται από χθες το βράδυ, και για ένα μήνα, (6/10 - 7/11) στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (αίθουσες Κωστή Παλαμά & Άγγελου Σικελιανού).

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε εκδήλωση στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Mehmet Hasan Gogus και του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου, επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ της «Τεχνόπολις» Φώτης Ιγνατίου, η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού, η οποία επιμελήθηκε την Έκθεση και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας White Fox A.E. Αναστασία Μάνου, η οποία είχε την ιδέα και την οργάνωση της Έκθεσης...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ BIG ARCHITECTS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

μια προκλητική παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη


 EXPO Sanghai 2010, Περίπτερο Δανίας


 Μέιναμε άφωνοι χθες το βράδυ, εν μέσω κρίσης παρακολουθώντας τον  Andreas Klok Pedersen του γραφείου BIG (Bjarke Ingels Group) από την Δανία να μας παρουσιάζει τα επιτεύγματα του γραφείου του σε όλο τον πλανήτη, στα πλαίσια των διαλέξεων που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με την επιμέλεια του Ανδρέα Γιακουμακάτου.  Κάτι ανάμεσα σε ζήλια, αμηχανία και απογοήτευση ήταν διάχυτη σε όλη την αίθουσα, ιδιαίτερα από τους νέους αρχιτέκτονες που παρακολουθούσαν..Οι παλιότεροι κάτι ήξεραν και δεν προσήλθαν... Τι να δεις όταν καθημερινά περαπαίεις στην απραξία και το αδιέξοδο αυτού του τόπου, που αντιπαρατίθεται με την κοσμογονία που πραγματοποιείται στην άλλη άκρη της Ευρώπης. ..

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, του εισαγγελέα, αρμόδιου για θέματα εγκληματικότητας κ. Καραφλού, του συνηγόρου του Πολίτη, εκπροσώπων του δήμου και Κίνησης Πολιτών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και κυρίως μέτρα που πρέπει να ...
ληφθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, καθώς και η διαχείριση αλλοδαπών οι οποίοι συλλαμβάνονται αλλά στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Επίσης συζητήθηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αστυνομίας και των μικτών συνεργείων Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο κέντρο αλλά και πέριξ αυτού όπου παρατηρείται μετακίνηση των αλλοδαπών μετά από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό από την Αστυνομία. Από πλευράς ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους ...
αστυνομικούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει βελτιωθεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αρχών σημαντικά η κατάσταση στο κέντρο αλλά παρατηρείται αύξηση παραβατικότητας σε περιοχές όπως στα Πετράλωνα, η Καλλιθέα, η Κυψέλη, ο Κολωνός, ο Άγιος Παντελεήμονας και το Περιστέρι.

Η πρώτη δάδα των Special Olympics 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Την πρώτη δάδα των Special Olympics Αθήνα 2011 παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ως πρώτος εθελοντής των Αγώνων. Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου, η οποία συνοδευόταν από τον υφυπουργό υγείας Χρήστο Αηδόνη.
Ο αθλητής της ποδηλασίας των Special Olympics Κώστας Τζουμέρκας προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη δάδα. Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη την κ. Δεσποτοπούλου για την προσπάθεια που έχει καταβάλει και εκείνη τον ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εγγραφεί 14.500 εθελοντές, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός να ανέρθει σε 19.000.
"Με εσάς κ. Πρόεδρο ως πρώτο εθελοντή είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος των 19.000" είπε η κ. Δεσποτοπούλου στον κ. Παπούλια.
Απαντώντας ο κ. Κάρολος Παπούλιας, είπε: "Χαίρομαι που συμβάλλω κι εγώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους γι' αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που κάνετε και σίγουρα θα πάμε καλά".
Νωρίτερα, κατά την παρουσίαση της δάδας, η κα Δεσποτοπούλου στην ομιλία της τόνισε: "Βρισκόμαστε 263 ημέρες πριν από τους Αγώνες, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Η συγκυρία δύσκολη. Εμείς με πείσμα προχωρούμε στη διοργάνωση με την συμπαράσταση τόσο της Πολιτείας όσο και των επιχειρηματιών Ελλήνων και Ξένων. Είναι μια δάδα που θα μεταφέρει μηνύματα συνύπαρξης, αγάπης και αλληλεγγύης. Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 απ΄όπου και θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη".

athensgr

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΙΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες παραεμπορίου με χιλιάδες απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων εντόπισαν σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Η αποθήκη, που εντοπίστηκε επί της οδού Κολωνού, ήταν άριστα οργανωμένη με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εντός και εκτός του κτιρίου, ειδικές κατασκευές, κρύπτες και μυστικά περάσματα που οδηγούσαν σε τεράστιους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους
διπλανού κτιρίου. Η συνολική έκταση της παράνομης αποθήκης ξεπερνά τα 2000 τ.μ. ενώ ο όγκος των προϊόντων απομίμησης που εντοπίστηκε, θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις ημέρες για να καταγραφεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και του Δήμου Αθηναίων.

Η σημερινή επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, με τη συνεργασία της ΕΛΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, κλιμακίου της ΥΠΕΕ και της υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών.

Επικεφαλής της επιχείρησης από πλευράς Δήμου Αθηναίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα εντοπίσαμε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διώροφου κτιρίου πραγματικά βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη. Είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια θητείας μου ως Αντιδήμαρχος που συναντώ μια τέτοια κατάσταση, με τόσο μεγάλες ποσότητες προϊόντων ‘’μαϊμού’,’ τα οποία θα πωλούντο στους δρόμους της Αθήνας. Βρέθηκαν ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και είδη ένδυσης. Όλα σε τεράστιες ποσότητες».

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη ότι η πάταξη του παραεμπορίου, πρέπει να γίνεται στην πηγή του, εκεί απ’ όπου διοχετεύονται όλα αυτά τα προϊόντα στους δρόμους, κάτι που και ο ίδιος ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει συνεχώς. Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα και για την ίδια μας την πόλη αλλά και για την οικονομία, αφού μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής. Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, πρέπει να πω ότι παρά τις τεράστιες αποθήκες που διαθέτουμε ως Δήμος, δεν είναι δυνατόν να χωρέσει όλος αυτός ο όγκος. Για το λόγο αυτό, αφού γίνει η καταγραφή με την ΥΠΕΕ, θα προτείνουμε η αποθήκη να σφραγιστεί, και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για
την καταστροφή των προϊόντων ‘’μαϊμού’’».

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σγουρός: Παίρνουμε από 20% και οι τρεις για την Αττική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκνευρισμός και ηττοπάθεια στο επιτελείο του
Εκνευρισμός -μαζί με ηττοπάθεια- αρχίζει να επικρατεί στο στρατόπεδο του Γιάννη Σγουρού μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής που δείχνουν ότι χάνει τη δυναμική του ενώ ήδη η χθεσινή αποκάλυψη του Press-gr προκάλεσε αίσθηση.
Ο ίδιος όταν ερωτάται προσπαθεί να δώσει μια καθησυχαστική εικόνα και λέει ότι "αυτή τη στιγμή είμαστε 20-20-20", εννοώντας ότι συγκεντρώνουν από 20% η δική του υποψηφιότητα, του Γ. Δημαρά και του Β. Κικίλια.
Έστω κι έτσι, όμως, αναγνωρίζει, πρώτον, ότι...
το ποσοστό του είναι πολύ χαμηλό και δεύτερον ότι πράγματι ο Γ. Δημαράς μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο. Οπότε...

Ο Αυτοδιοικητικός

press.gr

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η Πλατεία Κολιάτσου και η ευθύνη του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ακουσα την Τετάρτη το πρωί στην τηλεόραση του ΣκάιΙ τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη να λέει ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα έχει φτάσει στο απροχώρητο και προσδιόρισε την καθαριότητα, την ρύπανση και την ηχορύπανση ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα.


Δημήτρης Κραουνάκης
Παραγωγός Πολιτιστικών εκδηλώσεων


3 e1285981111349 Η Πλατεία Κολιάτσου και η ευθύνη του ΔήμουΕπεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να πεί σήμερα ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι ήταν πρίν τέσσερα χρόνια, θέλοντας με αυτό να κατηγορήσει τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης…
Εκεί νομίζω ότι ήταν το λάθος του…
Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Εγώ θέλωντας να απαντήσω στον κ.Καμίνη θα μιλήσω για την περιοχή που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζώ,την Πλατεία Κολιάτσου…
Ναι δεν είναι καλύτερη εδώ η κατάσταση από ότι ήταν πρίν τέσσερα χρόνια…Πρίν τέσσερα χρόνια εδώ ζούσαν άνθρωποι από την Αλβανία με τις οικογένειες τους..
Σήμερα μαζί με τους Ελληνες έφυγαν και αυτοί..
Σήμερα εδώ ζούν παράνομοι μετανάστες από την Αφρική που διακινούν μπροστά στα μάτια μας ναρκωτικά, που εκμεταλεύονται αφρικανές κοπέλες που κάθε νύχτα γεμίζουν την Πατησίων και τα γύρω στενά ψάχνοντας πελάτη.. Από κοντά και οι προστάτες τους και ξύλο και φωνές και βρισιές μέχρι το ξημέρωμα…
Σήμερα εδώ ζούν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από χώρες της Ασίας – κυρίως Αφγανοί – που όλη μέρα τους βλέπεις στο δρόμο με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι. Πώς ζούν ;;
Ποία είναι η ευθύνη του Δήμου για όλα αυτά ;; Τι μπορεί να κάνει ένας Δήμος όταν το ίδιο το κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτα ;;

Λέει για καθαριότητα ο κ. Καμίνης..
2 e1285981144114 Η Πλατεία Κολιάτσου και η ευθύνη του ΔήμουΕγώ βλέπω κάθε μέρα 8.30 – 9 το πρωί έξω από το σπίτι μου – που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλατεία και έχω εικόνα μέχρι την Πατησίων –μία κοπέλα καθαρίστρια του Δήμου Αθηναίων να καθαρίζει όλο τον δρόμο και τον χώρο γύρω από τους κάδους. Δεν έχει προλάβει να απομακρυνθεί και ένας αφρικανός από τον τέταρτο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας ρίχνει – καθημερινά – μια σακούλα με τα σκουπίδια του στο δρόμο.. Κρίμα το σκούπισμα !.. Από εκείνη την ώρα και σε όλη την διάρκεια της ημέρας, τους κάδους θα.. «επισκευτούν» διάφοροι άνθρωποι που μέσα στην δυστυχία τους ψάχνουν τα σκουπίδια απλώνοντας τα γύρω από τους κάδους…
Και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο από αυτούς που όλη μέρα ζούν μεθυσμένοι στα σκαλιά των σπιτιών μας, εκεί τρώνε ότι βρούν, εκεί κάνουν την..ανάγκη τους…
Αλλοι εδώ ζούν σε υπόγεια εγκαταλελειμένων σπιτιών. Κάποιοι από αυτούς πριν λίγο καιρό κόντευαν να καούν όταν με το τσιγάρο τους έβαλαν φωτιά σε παλιά στρώματα στο υπόγειο της διπλανής μονοκατοικίας και όλη νύχτα προσπαθούσε η πυροσβεστική να μην επεκταθεί η φωτιά και στο δικό μου σπίτι…

Περιοδεία Σοφιανού στον Κολωνό

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την αντιλαϊκή θύελλα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα , κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, του εκλογικού συνδυασμού, Νίκος Σοφιανός, περιοδεύοντας σε συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στον Κολωνό.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη "Λαϊκή Σεισπύρωση", Νίκος Σοφιανός, στις 18.00, θα περιοδεύσει στο κατάστημα «Hondos Center», στην Ομόνοια.  

Καμίνης εναντίον σκύλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
http://farm3.static.flickr.com/2198/1804140650_8ffa1932e6.jpgΤελικά είχα δίκιο, όσο λιγότερες εμφανίσεις κάνει ο Καμίνης τόσο καλύτερο ποσοστό θα πάρει. Επιβεβαιώνομαι καθημερινώς. Τελευταίο μαργαριτάρι του στην συνέντευξη που έδωσε στον flash.
Απόρησε γιατί επιτρέπεται στο κέντρο της Αθήνας να κυκλοφορούν σκυλιά!
(Απόσπασμα απο την συνέντευξη – την μεταφέρω από μνήμης)
Να υπενθυμίσω ότι η Αθήνα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Είναι μια πόλη βρώμικη χωρίς φωτισμό χωρίς πεζοδρόμια. Η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφοράνε σκυλιά. Αυτή είναι η κατάσταση της πόλης, της οποίας είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι.
τι θέλει να πει ο ποιητής;
Δηλαδή τι να κάνουμε τα αδέσποτα; να τα διώξουμε; να τα σκοτώσουμε;
Καταρχάς τα σκυλιά δεν γίνονται από μόνα τους αδέσποτα. Πάντα κάποιος κοπρίτης (άνθρωπος) θα τα παρατήσει και θα καταλήξουν αδέσποτα. Αυτά τα σκυλιά αν τα μαζεύει ο δήμος, τα εμβολιάζει, τα στειρώνει, τα καταγράφει με ειδική σήμανση, τότε τι ενοχλούν τον Καμίνη; Γιατί να μην κυκλοφορούν στην Αθήνα; τι θα έπρεπε να τα κάνουμε; να τα εξοστρακίζουμε;
Βρε Καμίνη, το καταλαβαίνω πως σε διαλέξανε τελευταία στιγμή και πως θα πρέπει να γεμίσεις τον λόγο σου επιχειρήματα για πράγματα που μέχρι εχθές δεν ήξερες, αλλά δεν κάνεις τον κόπο να βρεις κάτι πιο σοβαρό και να αφήσεις τα σκυλιά στην ησυχία τους.

πηγή

Mε επιτυχία τελείωσε το 4youth Festival 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το 4youth Festival 2010 έριξε την αυλαία σήμερα στην Αθήνα με εντυπωσιακή παρουσία νέων ανθρώπων που κατέκλυσαν από το πρωί όλους τους χώρους των εκδηλώσεων. Η Πλατεία Κλαυθμώνος υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμου όλο το Σαββατοκύριακο στέλνοντας ένα εντυπωσιακό μήνυμα ελπίδας και συμμετοχής.
Στο χώρο των εκδηλώσεων υπήρχαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η ΟΝΝΕΔ έχει την ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο κέρδισαν οι θέσεις της ΟΝΝΕΔ για την αναβάθμιση της Αττικής και του Δήμου της Αθήνας, όπως αντίστοιχα έγινε και στις υπόλοιπες πόλεις που φιλοξένησαν τα Φεστιβάλ...

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ