Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το Άρμα Πολιτών καταγγέλλει το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο συνδυασμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τον Υπουργό Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, για αντιδημοκρατικές πρακτικές και αποκλεισμό του συγκεκριμένου ανεξάρτητου συνδυασμού από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Περιφερειακές Εκλογές, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικής ισοτιμίας.

Ο ασφυκτικός κομματικός έλεγχος σε ένα θεσμό - που πρέπει να αποτελέσει στο ξεκίνημά του, την κυριότερη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας - δεν συνάδει με την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Εν προκειμένω, οι ως τώρα «άτυπες» συγκλήσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τις Περιφερειακές Εκλογές δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ισότιμες», καθώς με τις ως τώρα ενέργειες των κρατικών οργάνων, διαπιστώνεται προσπάθεια αποκλειστικού ελέγχου από τους υφιστάμενους κομματικούς θεσμούς.

Παρότι ο συνδυασμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» επανειλημμένα αιτήθηκε ισότιμης, πλήρους και ουσιαστικής συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε μία περιφέρεια που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό του εκλογικού πληθυσμού, η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς ήταν σταθερά αρνητική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ