Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΚΕΔΚΕ

Τη βούληση του να παραιτηθεί από τις αρχές του έτους από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νικήτας Κακλαμάνης στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των μελών του διοικητικού συμβουλίου , οι οποίοι χαρακτήρισαν πολιτικό λάθος την απόφαση του κ. Κακλαμάνη και του ζήτησαν να παραμείνει εως την Άνοιξη οπότε και θα εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές  
Μια πρώτη συζήτηση που θα απασχολήσει και το επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, με θέματα τα οικονομικά των Δήμων, το πρόγραμμα «Ελλάδα» και το «Βοήθεια στο Σπίτι», έγινε σήμερα χωρίς όμως να καταλήξουν τα μέλη της σε συγκεκριμένες αποφάσεις, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Προβληματισμός υπήρξε για τις μετατάξεις και τις προσλήψεις στους Δήμους αφού αναμένεται σήμερα η τελική απόφαση της κυβέρνησης για το αν οι μετατάξεις που υπολογίζονται σε 1.500 εθελούσιες και περίπου 2.000 αναγκαστικές θα θεωρηθούν ως νέες προσλήψεις και μάλιστα με τον υπολογισμό της μίας πρόσληψης ανά πέντα αποχωρήσεις.
Οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν κατ' αρχήν πάνω στα σημαντικότερα κατά την άποψή τους θέματα, όπως ο έγκαιρος προσδιορισμός των ΚΑΠ για το 2011 και τα θεματα του προσωπικού των Δήμων, ενώ αρκετά μέλη της ΚΕΔΚΕ αντέδρασαν στη απόφαση του προέδρου της, Νικήτα Κακλαμάνη, να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του, την 1-1-2011, με το σκεπτικό πως θα δοθεί η εικόνα ότι η ΚΕΔΚΕ παροπλίζεται ως την εκλογή του νέου συμβουλίου της, τον προσεχή Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ