Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το CNN ενδιαφέρεται για την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Στην ιστοσελίδα του CNN έχει αναρτηθεί βίντεο-ανταπόκριση της Elinda Labropoulou από τον Πειραιά, αφιερωμένο στις αυξανόμενες και μεγάλης έκτασης κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναφορά γίνεται στην κινεζική εταιρεία Cosco, η οποία έχει αναλάβει το λιμάνι του Πειραιά και στην πρόθεση των Κινέζων να κατασκευάσουν νέες σιδηροδρομικές γραμμές, πράγμα που θα διευκολύνει τη μεταφορά κινεζικών προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ έτσι θα καταστήσει την Ελλάδα το μεγαλύτερο διακομετακομιστικό κέντρο κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη. Παρουσιάζονται διάφορες απόψεις σχετικά με την αύξηση της κινεζικής παρουσίας στην Ελλάδα, όπως οι αντιδράσεις λιμενεργατών που βλέπουν το κόστος εργασίας να συμπιέζεται, οι αμφιβολίες για το όφελος που θα αποκομίσει η Ελλάδα, αλλά και η ανάσα που δίνει στην χώρα η ύπαρξη ξένων άμεσων επενδύσεων σε μια εποχή που παλεύει να αντεπεξέλθει στα δημοσιονομικά της προβλήματα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

http://www.zoomnews.gr/?p=52454

Παρουσιάζει την παράταξή του ο Γ. Δημαράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, ο Γιάννης Δημαράς παρουσιάζει την παράταξη με την οποία διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής.

press.gr

Επεισόδια τη νύχτα στoν Άγιο Παντελεήμονα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συμπλοκές σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην παρουσία των αλλοδαπών και ζητούν να αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησαν πορεία στην ευρύτερη περιοχή προς την πλατεία Αττικής. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς τη "βίλα Αμαλία", που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν.
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν.
Κατά τις συμπλοκές, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν χωρίς να έχουν κάνει κάτι που να προκαλέσει την επίθεση.
Η ένταση όμως συνεχίστηκε όταν οι αναρχικοί που βρίσκονται στη "βίλα Αμαλία" κινήθηκαν προς την πλευρά των κατοίκων, αλλά και πάλι επενέβη η αστυνομία και δεν συνεπλάκησαν μεταξύ τους.
Η κατάσταση άρχισε να ηρεμεί τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά ακόμα υπάρχει αναβρασμός στην περιοχή.

ΠΕΡΑΙ - ΩΧ - ΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_7867.html

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διάκριση στη γνώση: Το χάλκινο κέρδισε η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Στο βάθρο της 4ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ανέβηκαν δύο Έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα. Ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση. Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα.

Στη διοργάνωση αναμετρήθηκαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής. Το χρυσό κέρδισε ένας Πολωνός, ο οποίος απάντησε σωστά στο 90% των θεμάτων που τέθηκαν στους μαθητές.Στην καθιέρωση της Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής είχε συμβάλει ο καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα το 2006 στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ο κ. Σειραδάκης ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής στους φετινούς αγώνες μαζί με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα.Η 5η θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

Στην Αθήνα φτάνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για νέες επενδύσεις, κυρίως ναυτιλιακού, ναυπηγοεπισκευαστικού και εμπορικού χαρακτήρα.

Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μια επένδυση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για τη μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακή πύλη, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Μαζί με τον κινέζο πρωθυπουργό θα βρεθεί στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιανφού (πέμπτος στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ο οποίος θα συζητήσει τη συμμετοχή του κινεζικού αυτού κολοσσού σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον ΟΛΠ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο...

«Αθήνα Πόλη της Ζωής μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Το βορειότερο άκρο της πόλης, το Αλσος Προμπονά, επέλεξε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για να παρουσιάσει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

183 άτομα συμμετέχουν στο συνδυασμό “ Αθήνα Πόλη της Ζωής μας”, εκ των οποίων 75 είναι υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο και 108 είναι υποψήφιοι για τα δημοτικά διαμερίσματα.

Δύσκολη χαρακτήρισε ο κύριος Κακλαμάνης την επιλογή των υποψηφίων, οι οποίοι καλύπτουν όλο το κοινωνικό φάσμα και προέρχονται – όπως είπε χαρακτηριστικά - από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Το 34% των υποψηφίων είναι  εν ενέργεια Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, όπως ο Πρόεδρος του ΔΣ του Αθήνα 9,84 Θανάσης Καφέζας, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολις, Φώτης Ιγνατίου, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νικήτας στο Άλσος Προμπονά με Ψινάκη, Ψαρρά και Ζήκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στο Άλσος Προμπονά, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοινώνει το ψηφοδέλτιό του για το δήμο της Αθήνας. Η ζωντανή σύνδεση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή Καραμέρου – Χαριτάτου δείχνει ότι ο Κακλαμάνης κατάφερε αν μη τι άλλο να τραβήξει τις κάμερες. Τα zoom ήταν πάνω στον Ηλία Ψινάκη, τον παλαίμαχο ΑΕΚτζή ποδοσφαιριστή Άκη Ζήκο και το νεαρό ηθοποιό Νίκο Ψαρρά. Τα επόμενα γκάλοπ θα δείξουν τί επιρροή έχουν αυτά τα πρόσωπα στο εκλογικό σώμα.

Συνέβη στην Αθήνα‏...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κάνε του κι εσύ μήνυση για να σ΄ αφήσουμε ελεύθερο...

Γράφει το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας

Συνέβη σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας... Δυό Αλβανοί είχαν επιτεθεί σε κάποιον για να τον ληστέψουν, εκείνος αντιστάθηκε και περαστικοί έσπευσαν σε βοήθεια και έπιασαν τον ένα, ενώ ο άλλος το έσκασε...

Σε λίγο το θύμα βρέθηκε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλε μήνυση στον συλληφθέντα, που οδηγήθηκε στο κρατητήριο κλαψουρίζοντας ότι το έκανε γιατί δεν είχε να φάει... Και τότε έγινε το καταπληκτικό...

Ένστολος πλησίασε τον κρατούμενο, κάτι του ψιθύρισε και εκείνος φώναξε "κάνω κι΄εγώ μήνυση στο κύριο"!..

Το αποτέλεσμα ήταν να αποσύρει το θύμα τη μήνυση (για να μη τρέχει στα δικαστήρια) προς...
ανακούφιση του μοναδικού αστυφύλακα που θα έμενε τη νύχτα στο τμήμα και θα ήταν υποχρεωμένος να φροντίσει όχι μόνο τη φύλαξη του κακοποιού αλλά και τη σίτισή του...

PRESS.GR

Η «μάχη» της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα θέματα της Αθήνας αλλά και το μνημόνιο, απασχόλησαν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για τον δήμο Αθηναίων, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης  επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και τη ραγδαία αύξηση της  εγκληματικότητας. ενώ χαρακτήρισε καταστροφικό το μνημόνιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ανέφερε,  πως στο διάστημα 2010 - 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά, λόγω του μνημονίου, θα στερηθεί 6 δισ. ευρώ.
Επίσης,διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να γίνει πράξη ο Καλλικράτης όταν σχεδόν τρεις μήνες πριν από την  εφαρμογή του, δεν έχουν εκδοθεί δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και  προεδρικά διατάγματα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , επί κεφαλής του συνδυασμού "Δικαίωμα στην πόλη" , κ. Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε στην αφόρητη, όπως τόνισε, κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας  ότι η μικρή παραβατικότητα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την δημοτική   αστυνομία αλλά αυτή ,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απουσιάζει.
Επίσης , ο κ. Καμίνης έκανε εκ νέου λόγο για αδιαφάνεια και κακοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων, ενώ υπογράμμισε πως  με την υλοποίηση του προγράμματός του, δίνονται λύσεις για τη άνοδο της  ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναβάθμιση των γειτονιών και  βελτίωση της εικόνας της πόλης.
Ο υποψήφιος  δήμαρχος Αθηναιων , με το συνδυασμο "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Νίκος Σοφιανός άσκησε δριμύτατη κριτική στο μνημόνιο ζητώντας ταυτόχρονα την καταδίκη του μέσω της ψήφου των πολιτών.
Η  Ελένη Πορτάλιου από τον συνδυασμό της "ανοιχτής πόλης"ανέφερε .οτι  είναι συνολικά  κατά του μνημονίου και  μίλησε για την  ανάγκη ύπαρξης σφιχτού οικονομικού προγράμματος με το οποίο ,όπως είπε θα εξοικονομηθούν πόροι,και  θα γίνουν έργα υποδομής για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Ο υποψήφιος με το  συνδυασμό ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ κ.  Γιώργος Αμυράς είπε ότι  προτείνει τη δημιουργία  δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα , διαπλάτυνση των πεζοδρομίων -όπου είναι δυνατόν- δενδροφύτευση δενδρυλλίων  για να εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων   και επιβολή προστίμου στους αγοραστές προϊόντων μαϊμού από πλανόδιους πωλητές, ίσου με την τιμή του  γνήσιου προιόντος.
Τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος  της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα" δήλωσε ότι η πρόταση του είναι να διωχθούν όλοι οι παράνομοι  ξένοι από την Αθήνα.  

Δημοσκόπηση GPO

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, για το MEGA και την εκπομπή "Ανατροπή", στον Δήμο Αθηναίων, ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 36,2%, ο Γιώργος Καμίνης 27%, ο Νίκος Σοφιανός 10,6% και η Ελένη Πορτάλιου 3,8%.

Στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας προηγείται με 37,6% και ακολουθούν: Πέτρος Μαντούβαλος με 16,5%, Βασίλης Μιχαλολιάκος με 16%, Ελπίδα Παντελάκη με 7,5% και Νίκος Λεγάκης με 6%.

Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει 20%, ο Βασίλης Κικίλιας 15,1%, ο Γιάννης Δημαράς 14,8%, ο Αλέξης Μητρόπουλος 11,5%, ο Άδωνης Γεωργιάδης 8,5%, ο Θανάσης Παφίλης 8%, ο Αλέκος Αλαβάνος 5%, ο Γρηγόρης Ψαριανός 3,7% και ο Κώστας Διάκος 0,5%.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας συγκεντρώνει 37%, ο Γιάννης Μπουτάρης 36% και ακολουθούν: Στέλιος Παπαθεμελής (4,1%), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (3,2%) και Μάκης Στεργίου (3,1%).

Στην περιφέρεια Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 42% του Μάρκου Μπόλαρη που συγκεντρώνει 18,4%, ενώ ακολουθούν οι κ.κ. Βελόπουλος, Ξηροτύρη, Κωνσταντινίδης, Κουράκης και Τρεμόπουλος.

Η έρευνα έγινε 17-27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων πανελλαδικά.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Ξενοδοχείο των Φτωχών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέγη στους υπερήλικες άστεγους δίνει ο Δήμος Αθηναίων, τo «Ξενοδοχείο των Φτωχών», το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221, θα εγκαινιάσουν στις 18.00 ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης  και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, Ελευθέριος Σκιαδάς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, σε πολυώροφο κτίριο, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη, Λένας Παντελίδου και το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων. Eίναι δυναμικότητας 60 κλινών, με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό.

Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν και χώροι για την ψυχαγωγία τους.
Ασφαλιστικές εισφορές με δόσεις και εκπτώσεις από το ΙΚΑ και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, προκειμένου να περιορίσουν τη διαρροή πολύτιμων εσόδων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το ΙΚΑ ζητά διπλή προκαταβολή από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, έτσι ώστε να μην απολέσει και μέρος της περιουσίας του.

Δεκατετράχρονος «χάθηκε» στο internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σε απόγνωση βρέθηκε ένα δεκατετράχρονο αγόρι που έχασε 17.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι με εικονικά χρήματα.

Ο δεκατετράχρονος, που ζει σε νησί, έμπλεξε την πραγματικότητα με τον κόσμο του διαδικτυακού παιχνιδιού, όπου έπαιζε. Δεν είχε καταλάβει τους κανόνες του παιχνιδιού, όπου πόνταρε εικονικά, και πίστεψε ότι τα χρήματα που έχασε θα έπρεπε να τα καταβάλουν οι γονείς του.

Αποφάσισε έτσι να φύγει από το σπίτι του αφήνοντας δύο σημειώματα στους γονείς του, με τα οποία τους ανακοίνωνε την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η μητέρα του παιδιού βρήκε τα σημειώματα, όταν επέστρεψε από την δουλειά της και πανικόβλητη ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αθήνα.

Αμέσως ψυχολόγοι μίλησαν με το αγόρι στο κινητό του τηλέφωνο και το έπεισαν να επιστρέψει στο σπίτι του, χωρίς να κάνει κακό στον εαυτό του. Του εξήγησαν βέβαια ότι όλο αυτό που έζησε ήταν εικονικό και τον προσγείωσαν στην πραγματικότητα.

πηγη:star.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πέφτουν διαρκώς τα ποσοστά του Γ. Σγουρού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Από το http://www.aftodioikisi.gr/


Με «κομμένα φτερά» βαδίζει προς τις κάλπες της 7ης Νοέμβρη ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Γιάννη Δημαρά και του Αλέξη Μητρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, όπως προκύπτει από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και οι δύο υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κόβουν σημαντικά ποσοστά από το νομάρχη Αθηνών, καθώς φαίνεται ότι...
οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος μετακινούνται μάλλον εύκολα και χωρίς πολλές ενοχές από την επίσημη άχρωμη υποψηφιότητα του κόμματός τους προς μία ψήφο διαμαρτυρίας που εκφράζουν τα συγκεκριμένα οικεία σ' αυτούς πρόσωπα.
Μάλιστα, όπως λένε οι ερευνητές της κοινής γνώμης, ζημιά στον κ. Σγουρό έκαναν και τα πρόσφατα ήξεις αφήξεις σχετικά με το Μνημόνιο (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8144), καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι έχουν εκπεφρασμένες σταθερές θέσεις.
Για το λόγο αυτό, βασικός στόχος του νομάρχη Αθηνών είναι πλέον να μπει στο β΄ γύρο με τον Βασίλη Κικίλια, τον οποίο, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις κερδίζει με άνεση. Σε αντίθετη περίπτωση (αν, δηλαδή, μπει στο β΄ γύρο ο Γ. Δημαράς που φαίνεται να κατοχυρώνει την τρίτη θέση, πολύ κοντά στα ποσοστά του υποψήφιου της ΝΔ ή Α. Μητρόπουλος, που είναι τέταρτος) όλα τα προγνωστικά για τον κ. Σγουρό είναι δυσοίωνα.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Να σημειωθεί ότι σε δύο δημοσκοπήσεις την προπερασμένη Κυριακή πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Δημαρά και Μητρόπουλου ο κ. Σγουρός κατέγραφε 17,4% (MRB) και 28% (Μαrc) στον α΄ γύρο (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7993).
Στην πρώτη δημοσκόπηση ο Γ. Δημαράς λαμβανε 13%, ο Β. Κικίλιας: 11,2%, ο Α. Μητρόπουλος: 6% , ο Α. Γεωργιάδης: 5,8%, ο Α. Αλαβάνος: 4,3 %, ο Γρ. Ψαριανός: 3 %, ο Θ. Παφίλης: 2,6%, ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 30,3%.
Μάλιστα, όσον αφορά τα σενάρια του β΄ γύρου, η δημοσκόπηση καταδείκνυε ότι το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιάννης Δημαράς. Συγκεκριμένα, ανεξάρτητος βουλευτής συγκέντρωνε 40,6% έναντι 30,2% του Γιάννη Σγουρού. Ανάμεσα δε σε όσους δήλωναν ότι θα υπερψήφιζαν τον ανεξάρτητο βουλευτή ήταν και το 30,44% των πράσινων οπαδών...

"Όχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι": Απάντηση στον Πάγκαλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
"Όχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι": Απάντηση στον ΠάγκαλοΑμηχανία προκάλεσε στο κυβερνών κόμμα η απάντηση του κ. Α. Κακλαμάνη στην αμίμητη ατάκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, «όλοι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά».
«Όχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι», ήταν η απάντηση του πρώην προέδρου της Βουλής, που έκανε τον κ. Πάγκαλο να ξανασκεφτεί τι… ξεστόμισε.
Η χθεσινή δήλωση του κ. Πάγκαλου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα πηγαδάκια του ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι σε τόσο δύσκολους καιρούς, μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιες «ατάκες».

Star.gr

Για 6η φορά Η "ΝΕ.Β" στα Ελληνικά Σχολεία της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η φάση της Εκστρατείας Ενίσχυσης των Ελληνικών σχολείων της Βορείου Ηπείρου, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νε.Β και πλέον έχει γίνει θεσμός.

Αντιπροσωπευτική ομάδα της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών" σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων αυτή τη φορά επισκέφτηκε τα σχολεία

της ιδιαίτερής μας πατρίδος μοιράζοντας το υλικό που είχε συγκεντρωθεί (αποτελούμενο από ποδήλατα είδη ένδυσης και υπόδησης) στους νεαρούς μαθητές .

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε είχε ως εξής :

Την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, η αποστολή της Νε.Β με το κλιμάκιο του Δήμου επισκέφτηκε τα χωριά Βουλιαράτες,

Δερβιτσιάνη και Πωγώνι - Ζαγοριά.

Την Τρίτη 22/09 σειρά είχαν τα σχολεία στα χωριά Φοινίκη, Βρυώνι, Χιμάρα και Αγ.Σαράντα.

Και τέλος, την Τετάρτη 23/09 η αποστολή έλειξε με τα χωριά Δίβρη και Λιβαδειά.

Η υποδοχή που επέδειξαν οι συμπατριώτες μας στην ανιδιοτελούς φύσεως αποστολή μας καθώς και τα χαμόγελα των παιδιών αποτέλεσαν την καλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσε να υπάρξει έπειτα από την εν λόγω κίνηση. Οι μαθητές, με τους οποίους συνομίλησαν μέλη της αντιπροσωπείας μας, έθεσαν αρκετούς προβληματισμούς τους οι οποίοι θα λειτουργήσουνως κινητήριως δύναμη στη δράση της Νεολαίας μας από δω και πέρα.

Η παραπάνω ενέργεια της Νε.Β. αποτελεί συμβολική, κυρίως, κίνηση και όχι μόνο υλική υποστήριξη.Η Νε.Β είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των νέων Βορειοηπειρωτών βοηθώντας τους, με όποιον τρόπο αυτό καθίσταται εφικτό.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αθηνών και τον Δήμαρχο, κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την αμέριστη υποστήριξή του,χάρη στην οποία συγκεντρώθηκε όλο το παραπάνω υλικό και μπόρεσε με τα 5 οχήματα που μας διέθεσε και μια δυνατή ομάδα να μεταφερθεί στα σχολεία.

Ειδικές ευχαριστίες εκφράζουμε στον Αντιδήμαρχο, κ. Αντρέα Παπαδάκη, τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Στέλιο Κρασσά καθώς και τον Τμηματάρχη Ελέγχου και Εμπορίου, κ. Μιχάλη Μαγκλή, για την πολύτιμη βοήθειά τουςκαι την άψογη συνεργασία που είχαμε. Η όλη αποστολή του Δήμου με την πολυμελή ομάδα που μας ακολούθησε,υπήρξε σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη βοήθειά τους.

Αναδημοσίευση από:www.neb.gr

«Ενίσχυση της συνοχής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας θα είναι ο πρώτος και βασικός άξονας της πολιτικής μου στην καινούργια μου θητεία", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1, ο κ. Κακλαμάνης για το ζήτημα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας επανέλαβε ότι "είναι 100% δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης" και πρόσθεσε ότι, "δεν πρόκειται να λυθεί κανένα θέμα αν δεν πάψουν τα σύνορα να είναι ξέφραγο αμπέλι".
Για το μνημόνιο, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι τοποθετείται πολιτικά επ' αυτού μόνο στο σκέλος που αφορά τις μεγάλες επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Ως δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να λέω στους συμπολίτες μου τι επίπτωση θα έχει στη ζωή τους το συγκεκριμένο Μνημόνιο".
Αναφορικά με τα όσα προβλέπονται για τις περικοπές στα κονδύλια των ΟΤΑ, ο κ. Κακλαμάνης είπε πως όταν τέθηκε το ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό εκείνος προέτρεψε τους δημάρχους να αυξήσουν 100% τα δημοτικά τέλη για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ο δήμος Αθηναίων απαγόρευσε τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο δήμος της Αθήνας «με αιφνιδιαστική και ατεκμηρίωτη απόφαση» ανακάλεσε την άδεια που είχε εκδώσει για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, στις 25 και 26 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη».

«Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη προξενεί σοβαρά ερωτήματα. Σε ποιες -ανώνυμες- πιέσεις ακραίων κύκλων ενέδωσε η δημοτική αρχή Κακλαμάνη; Αποτελεί η απαγόρευση διεξαγωγής πολυπολιτισμικών εκδηλώσεων συμφιλίωσης και συνύπαρξης τρόπο να λυθούν τα όποια πραγματικά προβλήματα στις γειτονιές της πόλης;», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Άραγε αυτή η απαγόρευση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη (που στηρίζεται από ΝΔ και ΛΑΟΣ) να μην διαταράξει τις «εκλεκτικές συγγένειές» της με υπερσυντηρητικούς και ακραίους κύκλους, στην υποστήριξη των οποίων επενδύει ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών;».

tvxs.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαίνια Κέντρου Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, που στεγάζεται στη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων Τόνια Κανελλοπούλου και η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών Παρασκευή Σακκά.

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα για ημερήσια παραμονή, απασχόληση και θεραπευτική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 09:00 το πρωί έως τις 03:00 το μεσημέρι και είναι στελεχωμένο από ομάδα επαγγελματιών υγείας.

Μετά την τελετή αγιασμού, η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων Τόνια Κανελλοπούλου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί εδώ και 9 μήνες, μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας από τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer. Ο Δήμος Αθηναίων είναι ο πρώτος δήμος που σε συνεργασία με την Εταιρεία, δημιούργησαν Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ασθενών με άνοια στην Ελλάδα.

Η  ευαισθησία που δείχνει ο Δήμαρχος Αθηναίων σε τέτοιες προσπάθειες είναι μεγάλη. Άλλωστε με δική του πρωτοβουλία, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 6 Λέσχες Φιλίας στην πόλη της Αθήνας".

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, νευρολόγος - ψυχίατρος, Παρασκευή Σακκά, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σημερινή ημέρα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την Τόνια Κανελλοπούλου για την υποστήριξη και τη συνεργασία. Πρόκειται για την πρώτη δομή στην Ελλάδα, και πιστεύω ότι παρόμοια κέντρα πρέπει  να υπάρχουν αποκεντρωμένα στις γειτονιές και στα διαμερίσματα, για να δίνεται φροντίδα στους ολοένα και περισσότερους ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Η προσέλευση στο Κέντρο Ημέρας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή την στιγμή 50 ασθενείς έρχονται καθημερινά και παρακολουθούνται, 200 άνθρωποι έχουν ήδη εξεταστεί, ο φυσικοθεραπευτής έχει κάνει θεραπείες σε 100 ασθενείς, ενώ η νοσοκόμα κάθε εβδομάδα ελέγχει την πίεση και πραγματοποιεί αιμοληψία σε 20 ανθρώπους".

Αθήνα, ένα Πολιτισμικό και Οικολογικό Απόθεμα Σπάνιο στον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Αθήνα ήταν και μπορεί να ξαναγίνει ένα σπάνιο πολιτιστικό και οικολογικό απόθεμα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Ο πολιτιστικός χώρος της Αθήνας, που τον συνθέτουν οι αρχαιολογικοί της χώροι τα βυζαντινά μνημεία τα νεοκλασικά και νεώτερα μνημεία, μαζί με τη φύση και το τοπίο της αποτελούν μια μοναδική κληρονομιά, έναν ανεξάντλητο πλούτο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξή της.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και δυνατότητες και να χαράξουμε μεγάλους ορίζοντες για μια σύγχρονη Αθήνα, μια πόλη με ξεχωριστή ταυτότητα και φυσιογνωμία, μια ανθρώπινη πόλη με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η Αθήνα μπορεί να έχει υποστεί κακοποιήσεις και καταστροφές, τίποτε όμως δεν έχει χαθεί οριστικά, πολλοί μπορεί και πρέπει να κερδηθούν. Αν πιστέψουμε όλοι μας σ' αυτή την υπόθεση, ένα μεγάλο όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (Ν. 1515/85) του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, τις κατευθύνσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ., ΦΕΚ 80/Δ/88), το Σχέδιο Δράσης ΑΘΗΝΑ SOS το 1994 και το Πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων, προβλέπονται για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας:
  • (Η προστασία και ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας της, καθώς και η αναβάθμιση της κεντρικής και της ευρύτερης περιοχής της.
  • (Η ισόρροπη κατανομή των κεντρικών λειτουργιών με έλεγχο στις χρήσεις γης. Ο επαναπροσδιορισμός της κεντρικής περιοχής με στόχο τη γενικότερη ποιοτική αναβάθμισή της, με περιορισμό των κεντρικών λειτουργιών, απομάκρυνση του χονδρεμπορίου και των οχλουσών βιομηχανιών και επαναφορά της κατοικίας για την ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής και του ρόλου της ως Μητροπολιτικού Κέντρου διεθνούς ακτινοβολίας.
  • Η διαμόρφωση του οδικού δικτύου, έτσι ώστε, να αποφεύγεται η διαμπερής διέλευση των οχημάτων. Η δημιουργία ενιαίου δικτύου ροής πεζών, που βασίζεται πρωταρχικά στην ενοποίηση των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων, των Βυζαντινών μνημείων, της παλιάς πόλης, των νεώτερων μνημείων καθώς και των χώρων και δρόμων μνημειακού χαρακτήρα, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα σύνολο αναφορών στον πυρήνα της πόλης. Άμεσες παρεμβάσεις στον πολεοδομικό ιστό για τη βελτίωση και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του Ιστορικού Κέντρου...

Εγκαίνια για την 3η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εγκαίνια της 3ης Φθινοπωρινής Ανθοκομικής Έκθεσης θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην Πλατεία Κοτζιά.

O Δήμος Αθηναίων και ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής συνδιοργανώνουν την 3η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση στην Πλατεία Κοτζιά από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2010.

Στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και φυτών, που παράγονται στην Ελλάδα, σε προσιτές τιμές, αλλά και να ενημερωθούν από τους Έλληνες παραγωγούς για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που αφορούν τη φύτευση και τη συντήρηση των φυτών.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ξενύχτησαν έξω από την Βουλή οι φορτηγατζήδες - Φόβοι επεισοδίων σήμερα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Έξω από την Βουλή έμειναν όλο το βράδυ οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ενώ σήμερα αναμένονται να φτάσουν κι από άλλες πόλεις αρκετοί συνάδελφοι τους. Το μεσημέρι θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των... κλειστών επαγγελμάτων.
Χθες βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων...

Από χθες το βράδυ στην Αθήνα η Πάμελα Άντερσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Χθες το βράδυ έφτασε στη χώρα μας η Πάμελα Άντερσον με αφορμή την ανάληψη της παρουσίασης του διεθνούς διαγωνισμού Eurovoice που θα γίνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε νωρίτερα στη χώρα μας προκειμένου να κάνει κάποιες πρόβες ώστε να είναι άψογη τη μεγάλη βραδιά. Μένει στο κέντρο της Αθήνας, εμφανίστηκε μόνη της κατά την άφιξή της και σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις της, αυτές δεν είναι τίποτα το τρελό ή το απίθανο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Λόγω του πρώην συζύγου της άλλωστε, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή, έχει πολύ καλές σχέσεις με τη χώρα μας και λατρεύει τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

πηγή

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τη δική του έδρα αποκτά το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ψήφισε την παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου που πρόσφατα αγόρασε ο δήμος και βρίσκεται κοντά στην Μητρόπολη, για δέκα χρόνια.
Εξαίροντας την αξία του Μουσείου, ο πρόεδρός του Κ. Γεωργουσόπουλος είπε ότι «το επισκέπτονται τουλάχιστον 50.000 μαθητές το χρόνο ενώ τουλάχιστον 90 διδακτορικές εργασίες ολοκληρώνονται με την αξιοποίηση της βιβλιοθήκης και του υλικού του».
Το Μουσείο διαθέτει βιβλία με θέμα το θέατρο από το 1740, ενώ έχει σε ψηφιακή μορφή αποκόμματα για τις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις από το 1901 έως και σήμερα. Παράλληλα διαθέτει 30 καμαρίνια ηθοποιών (από το καμαρίνι του Βεάκη μέχρι εκείνο της Καρέζη) σε εξαιρετική μορφή, που είναι μικροί χώροι γεμάτοι από τη φιλοσοφία του θεάτρου.
«Αισθάνομαι ευτυχής» είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Μουσείου, «καθώς η πόλη αποκτά το Μουσείο που της ανήκει μιας και διαθέτει πληροφορίες για όλες σχεδόν τις αθηναϊκές παραστάσεις αλλά και πολλές άλλες που δόθηκαν στην Κύπρο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Λονδίνο κ.α.».
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και αφού ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κώστα Γεωργουσόπουλου το Δ.Σ. του Κέντρου για τη συνεργασία, ανέφερε ότι «η συνεργασία που θα ξεκινήσει θα είναι από πολλές απόψεις χρήσιμη. Μέσα σε αυτό το κτίριο θα γίνουν και άλλα πράγματα που πάντα θα έχουν σχέση με το Θέατρο κατά κύριο λόγο και με τον Κινηματογράφο λιγότερο».
«Θεωρώ ότι θα το αγκαλιάσει ολόκληρη η πόλη, γιατί το σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο είναι πέρασμα τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Έτσι, εκτός από εκπαιδευτική κυρίως, το Μουσείο θα έχει και άλλου είδους επισκεψιμότητα», είπε ακόμη ο κ. Κακλαμάνης.

πηγή

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με τα πόδια από τον Σκαραμαγκά στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στο σημείο των μπλόκων και κατευθύνονται στον προορισμό τους με τα πόδια!
Η ουρά χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί από νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, κρατά εγκλωβισμένους τους οδηγούς, μερικοί από τους οποίους προτιμούν να συνεχίσουν την πορεία τους με τα πόδια.
Στο μεταξύ, μέσω της λεωφόρου Σχιστού, εκτρέπονται τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου, λόγω του μπλόκου των ιδιοκτητών φορτηγών, βαρέων οχημάτων και βυτιοφόρων.

πηγή

Πόθεν Εσχες: Μια από τα ίδια και φέτος - Ποιοί είναι οι πιο πλούσιοι πολιτικοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για ακόμα μια χρονιά δόθηκε στη δημοσιότητα το Πόθεν Εσχες των πολιτικών το οποίο στην ουσία όμως μόνο Εσχες είναι αφού το πόθεν δεν διευκρινίζεται και πάλι. Πρόκειται για τα πόθεν έσχες (χρήση 2008) των «300» της Βουλής και των Ευρωβουλευτών...
Από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς ο πιο «πλούσιος» είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης – ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τους πρώην αρχηγούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Καραμανλή και Αλέκο Αλαβάνο, οι οποίοι συναγωνίζονταν σε… περιουσίες - και η λιγότερο εύπορη πολιτική αρχηγός παραμένει η Αλέκα Παπαρήγα.

Από τους υπουργούς η υφυπουργός Μετανάστευσης κα Αννα Νταλάρα φαίνεται να είναι η πιο πλούσια.

Αναλυτικά:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εισόδημα Γ. Παπανδρέου: 126.756,84

Εισόδημα Αντας Παπανδρέου : 10.165

Συνολικά: 136.921

Ακίνητα (καμία μεταβολή)

Γ. Παπανδρέου : 50% από 1 σπίτι, Ν Ερυθραία, 365 τμ

Αντα Παπανδρέου : 3 ακίνητα. Τα δύο σπίτια και το ένα διαμέρισμα

ΜΕΤΟΧΕΣ

Άντα Παπανδρέου: Ομόλογα με κυμαινόμενο επιτόκιο 228.000 ευρώ

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Γ. Παπανδρέου: 35.114,47

Γιώργος και Άντα Παπανδρέου: 11.874,06

Αντα Παπανδρέου: 19.508,3

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Γ. Παπανδρέου: 1 αυτοκίνητο 1985 κ.ε.

Αντα Παπανδρέου : Πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε., μοντέλο 1992, έναντι 100 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εισόδημα

Αντώνης Σαμαράς: 107.232,74

Γεωργία Σαμαρά: 48.445,55

Ακίνητα

Αντ. Σαμαράς: 1 αγροτεμάχιο στην Ευβοία, οικόπεδο και σπίτι στην Κηφισιά (2.335 τμ το οικόπεδο και 447 τμ το σπίτι), 1 διαμέρισμα και μία αποθήκη στο Κολωνάκι και αγόρασε2 αγροτεμάχια στο Λαύριο

Γ. Σαμαρά: 1 οικόπεδο 2.265 τμ στην Εκάλη, 1 σπίτι στην Εκάλη, 1 οικόπεδο στην Καλλιθέα, 1 γραφείο στην Πανεπιστημίου, 1 διαμέρισμα στην Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, 1 κατάστημα και 1 διαμέρισμα στο Ναύπλιο

ΜΕΤΟΧΕΣ

Αντ. Σαμαράς: 3.500 Μετοχές στην Αnen Lines

Γ. Σαμαρά: Συμμετοχή σε ομόρρυθμη εταιρεία smartstore αε

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Αντ. Σαμαράς: 391.302,77

Γ. Σαμαρά: 28.923,4

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αντ. Σαμαράς: 2 επιβατικά αυτοκίνητα. Το ένα 2000 κυβικά και το άλλο 1.500 κυβικά. Και για τα 2 έχει καταθέσει τις πινακίδες

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Εισόδημα : Από βουλευτική αποζημίωση 90.328

Εισέπραξε από ταμεία : 46.193

Ακίνητα : Ένα διαμέρισμα 90τμ στην Αθήνα

Καταθέσεις : 400 ευρώ

Δεν έχει αυτοκίνητο

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:

Εισόδημα :

Γ. Καρατζαφέρης: 111.047,23

Β. Καρατζαφέρη (σύζυγος): 5.400 ευρώ

Ακίνητα :

Γ. Καρατζαφέρης : υπό ανέγερση ακίνητο στο Π. Φάληρο, 2 διαμερίσματα στην Αθήνα, 1 σπίτι στην Κερατέα, 1 βοσκότοπος στη Αρκαδία, 1 σπίτι στις Λιβανάτες με πισίνα, 3 διαμερίσματα στην Καλλιθέα, 1 διαμέρισμα και 4 θέσεις πάρκιγκ στην Καλλιθέα, 1 οικόπεδο στην Αρκαδία, 1 βοσκότοπος στην Κόρινθο και 1 βοσκότοπος στις Αδάμες

Β. Καρατζαφέρη (σύζυγος) : 1 διαμέρισμα στο Μάτι, 1 σπίτι στο Λιτόχωρο(το 1/6), 1 βοσκότοπος στο Λιτόχωρο(το 1/6). 1 διαμέρισμα στην Καλλιθέα, , 2 καταστήματα στην Καλλιθέα, 1 διαμέρισμα στην Αθήνα

Μετοχές : Δεν έχουν

Καταθέσεις :

116.000 ευρώ από κοινού με τη σύζυγό του

Γ. Καρατζαφέρης : 40.771 ευρώ

Αυτοκίνητα :

Γιώργος Καρατζαφέρης πούλησε 1 αυτοκίνητο 4.600 κυβικά, ενώ έχει 1 αυτοκίνητο 3.700 κυβικά. Αγόρασε 1 αυτοκίνητο 3.700 κυβικά και μία βάρκα χωρητικότητας 6 ατόμων αξίας 14.399 ευρώ

Συμμετοχές σε επιχείρηση : Η σύζυγός του είναι μέτοχος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών.

Κεφάλαιο εισφοράς 17.608 ευρώ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:

Εισοδήματα : (2008) : 21.588

Ακίνητα : 1 διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα

Μετοχές : δεν έχει

Καταθέσεις : 2.949 ευρώ

Μηχανή : 1 μηχανή 650 κυβικά αξία 7.300 ευρώ

Συμμετοχές : Συμμετείχε ως ομόρρυθμος εταίρος σε κατασκευαστική εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ (πλέον έχει αποχωρήσει).

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τοποτηρητές τοποθετεί η τρόικα στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μόνιμη στέγη στην Αθήνα αποκτούν οι ελεγκτές της τρόικας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του Μνημονίου. Η λειτουργία του γραφείου των ελεγκτών ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, με την αναχώρηση των επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα.

Επικεφαλής του νέου γραφείου θα είναι το στέλεχος του ΔΝΤ Ολλανδός Μπομπ Τράα, ο οποίος θα υποστηρίζεται από ακόμη έναν τεχνοκράτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και στελέχη από την Ελλάδα, με γνώση των εξειδικευμένων οικονομικών. Ο κ. Τράα είναι ειδικευμένος σε θέματα δημοσίων δαπανών, ενώ το δεύτερο στέλεχος είναι γνώστης θεμάτων φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα έχει παρουσία στην Αθήνα και μέσω στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία όμως θα ασκούν καθήκοντα από τα γραφεία της Κομισιόν στο Σύνταγμα.

Τα γραφεία της τρόικας -ουσιαστικά του ΔΝΤ- θα στεγασθούν σε κτίριο που δεν σχετίζεται με το υπουργείο Οικονομικών ή την Τράπεζα της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα εξεταζόταν αυτό το ενδεχόμενο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν θετική την μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα και τονίζουν πως θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή του Μνημονίου και θα διευκολύνει την επικοινωνία Κυβέρνησης και ξένων ελεγκτών. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η δημιουργία τοπικού γραφείου συνηθίζεται σε κάθε περίπτωση που το ΔΝΤ προσφέρει δανειακή διευκόλυνση.

Το μόνιμο κλιμάκιο θα εποπτεύει τον αυστηρό έλεγχο των δεσμεύσεων έναντι των δαπανών της κυβέρνησης, την πορεία των εσόδων, την εξέλιξη του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης και την πορεία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

9η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
«Η Ευρώπη και η Ελληνική της Κληρονομιά» είναι το θέμα της 9ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου, που διοργανώνει στην Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία
Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων,
στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 25 ετών από την θεσμοθέτηση
της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Συνόδου - που θα πραγματοποιηθεί απόψε στη «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων - η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, ο Γενικός Γραμματέας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου (ΕΠΚ), πρέσβης Καρλ – Έρικ Νόρμαν και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων σε πολιτιστικά θέματα Ροδόλφος Μασλίας παραχώρησαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, και μελών της Συνόδου.

«Το θέμα της 9ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου είναι γεγονός μεγάλης σημασίας, καθώς η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου. «Η Ελλάδα εξακολουθεί και σήμερα να παράγει πολιτισμό, να δημιουργεί ιδέες που προάγουν την ενότητα, την εξέλιξη και μας κάνουν καλύτερους. Μια τέτοια ιδέα είναι και ο θεσμός των Πολιτιστικών Πρωτευουσών – μια Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πολιτισμού θα έλεγε κανείς – που ξεκίνησε στην Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία ώστε ο πολιτιστικός και πολιτισμικός πλούτος της Ευρώπης να εμπνεύσει και να ανοίξει νέους ορίζοντες στη δημιουργία. 25 χρόνια Πολιτιστικών πρωτευουσών, 42 Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, 12 Ευρωπαϊκοί Πολιτιστικοί Μήνες, χιλιάδες καλλιτέχνες, χιλιάδες εθελοντές που στηρίζουν αυτές τις δραστηριότητες, αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη συσπειρώνεται και οι Ευρωπαϊκές πόλεις με τους κατοίκους τους παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».

Ο σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων σε πολιτιστικά θέματα Ροδόλφος Μασλίας υπογράμμισε πως η Σύνοδος εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, για πολιτιστικές δραστηριότητες με διεθνείς συνεργασίες για την αύξηση της διεθνούς προβολής της Αθήνας. «Στις εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολουθήσατε τα τελευταία χρόνια, όπως τα μεγάλα Συνέδρια για τη στήριξη των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συνεργασία και των τριών αρμοδίων Υπουργείων (Παιδείας, Πολιτισμού και Εξωτερικών), όπως η περιοδεύουσα έκθεση για τα 25 χρόνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που εγκαινιάστηκε το Μάρτιο από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Επίτροπο Πολιτισμού κα Βασιλείου. Όπως επίσης η ίδρυση ενός θεσμού, του Κέντρου Τεκμηρίωσης
των Πολιτιστικών Πρωτευουσών, που θα εγκαινιαστεί τους επόμενους μήνες και που ήδη η ιστοσελίδα του λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας και ιδρυτής του ΕΠΚ, πρέσβης Καρλ – Έρικ Νόρμαν, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για τη φιλοξενία στην Αθήνα, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι μεγάλη τιμή, η Σύνοδος να πραγματοποιείται στην πόλη της Αθήνας, όπου τις ρίζες τους έχουν η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία και οι Τέχνες. Ουσιαστικά για μας είναι σαν να επιστρέφουμε στο σπίτι μας και πιστέψτε με ήδη νιώθουμε σαν στο σπίτι μας».

Ο κ. Νόρμαν αναφέρθηκε στη θεματολογία της 9ης Συνόδου, και στις επιμέρους ενότητες που θα την πλαισιώσουν, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις εξέχουσες προσωπικότητες τόσο από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ευρύτερα της Ευρώπης, που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι το ECP είναι το μοναδικό πανευρωπαϊκό Φόρουμ,
όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, είναι πολιτικά ανεξάρτητο, τα μέλη
συμμετέχουν ως άτομα, ως προσωπικότητες και όχι ως εκπρόσωποι κάποιου συγκεκριμένου
χώρου πολιτικού ή άλλου είδους. Είναι λοιπόν ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών, ένα
ελεύθερο φόρουμ πανευρωπαϊκό» επεσήμανε.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, τον λόγο πήραν και μέλη της Συνόδου, που επεσήμαναν τη σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, μέσα από τα οποία θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα και ερεθίσματα για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Yevgeni Asse, Ρώσος Αρχιτέκτων και ιδρυτικό μέλος του ECP, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Για εμάς το ECP είναι μια πλατφόρμα, ένας κοινός τόπος για τη συζήτηση, για την ανταλλαγή ιδεών, ένα δίκτυο ουσιαστικά για να μπορούμε να προωθούμε το διάλογο. Συζητάμε για τον πολιτισμό, αλλά είναι λογικό και αναπόφευκτο πολλές φορές συζητώντας επί πολιτισμού ν’ ανακύπτουν και ζητήματα, τα οποία είναι πολιτικής φύσεως. Και τα συζητάμε γιατί πολλές φορές υπάρχουν ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα η ελευθερία έκφρασης»

Η κα. Sabina Rakcheyeva, νέο μέλος από το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η παρούσα Σύνοδος συνδέεται με τον ελληνικό πολιτισμό και πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς θα διεξαχθεί σ’ αυτή την χώρα. Πιστεύω ακόμη ότι θα αποτελέσει μία γέφυρα για την καλύτερη γνωριμία των παλαιών και των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου».

Ο κ. Αλέξης Αλάτσης, μέλος και πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάτρα 2006», από την πλευρά του τόνισε:

«Είναι η 4η Σύνοδος στην οποία συμμετέχω, και χαίρομαι που γίνεται στην Αθήνα, όπως χαίρομαι που θα συζητηθεί το θέμα των Πολιτιστικών Πρωτευουσών, έτσι ώστε κάποιοι από εμάς που έχουν εμπειρία σε σχέση με αυτό το θέμα, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσες πόλεις και όσους αντιπροσώπους θέλουν να διοργανώσουν αυτό το θεσμό, και να τους δώσουμε ίσως μια άλλη οπτική μέσα από την εμπειρία που έχουμε, έτσι ώστε να έχουν μια καθαρή εικόνα του πως, ποια είναι τα προβλήματα ενός τέτοιου θεσμού και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Ευχαριστώ την πόλη των Αθηνών για τη φιλοξενία και ελπίζω ότι θα περάσουμε τρεις μέρες γεμάτες σημαντικές συζητήσεις».

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Συμπλοκή με τρεις τραυματίες σημειώθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους τραυματίες και συνελήφθησαν...

Το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε όταν ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε 13χρονο αγόρι από την Αλβανία, το οποίο τραυμάτισε ελαφρά με σπασμένο μπουκάλι, στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού. Αντιλαμβανόμενοι το συμβάν δύο Έλληνες, 19 και 24 ετών, προσέτρεξαν για να βοηθήσουν το αγόρι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο ο ένας στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στον αριστερό μηρό. 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα όπου και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος των δραστών. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν τρεις Αφγανούς, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά το περιστατικό περίπου 50 κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Αχαρνών διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην περιοχή και για την παρουσία μεταναστών.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάσχεση παράνομων προιόντων σε κτήρια στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Στην κατάσχεση προϊόντων απομίμησης επώνυμων ειδών προχώρησε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, μετά τον εντοπισμό κτιρίου, που είχε μετατραπεί σε αποθήκη παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης καθαρισμού και απολύμανσης, που πραγματοποιούν τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Νομαρχία Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα, σε κτίρια – εστίες μόλυνσης στο ιστορικό κέντρο, εντοπίστηκε επί της οδού Γερανίου, μεγάλη αποθήκη με παιχνίδια, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, ρούχα, και άλλα προϊόντα απομίμησης, τα οποία θα διατίθεντο παράνομα στην αγορά...

Συνελήφθησαν 55 λαθρομετανάστες για εμπορία ναρκωτικών στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Συνολικά 55 άτομα εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής για εμπορία ναρκωτικών μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ασφάλεια στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα στα Εξάρχεια και σε οικίες.

Οι συλληφθέντες είναι σχεδόν όλοι αφρικανικής καταγωγής και θα οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη, στον εισαγγελέα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλές συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά, καθώς και κλοπιμαία, όπως ρολόγια, κινητά και γυαλιά ηλίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, της Ασφάλειας Εξαρχείων, Αγ.Παντελεήμονα, Κολωνού και Καλλιθέας και τέσσερα κλιμάκια της ομάδας πρόληψης καταστολής της εγκληματικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φραγμός από τους αστυνομικούς από τα δυιλιστήρια του Σκαραμαγκά προς Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετοιμοι να αποκλείσουν τη γέφυρα του Ρίου
Θα έρθουν και άλλα φορτηγά στην Αθήνα
Στο υπουργείο Μεταφορών χωρίς να υπάρχει πρόσκληση από τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, κατευθύνονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι των... ιδιοκτητών φορτηγών. Οπως τονίζουν από την έκβαση της συνάντησης θα κριθεί αν θα τραβήξουν τις κινητοποιήσεις τους στα άκρα.
Η επίταξη είναι κατά τα άλλα σε σε ισχύ, όμως οι ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν (με το τρικ δεν απεργούμε, αλλά απέχουμε) στην άκρη του δρόμου.

Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες πολίτες από το πρωί να ταλαιπωρούνται. Από τον Πειραιά ξεκινούσε η ουρά στην άνοδο της Κηφισού, έμφραγμα και σε όλους τους κάθετους δρόμους, ενώ η εικόνα στη λεωφόρο Σχιστού και την εθνική στο Χαϊδάρι θύμιζε... πάρκινγκ. Η τροχαία που φυσικά δεν είχε καμία εισαγγελική εντολή ήταν απλά σε ρόλο... παρατηρητή.
Μάλιστα, στα διόδια της Αττικής οδού στη Μεταμόρφωση, είχε στήσει και μπλόκο για... κλήσεις (!) στους ταλαιπωρημένους οδηγούς!

Την ίδια ώρα οι οδηγοί που θέλησαν να αποφύγουν τις ουρές στα βενζινάδικα και έκαναν υπομονή άρχισαν να μην βρίσκουν βενζίνη καθώς πολλά πρατήρια έκλεισαν για να αποφύγουν οι πρατηριούχοι να ... πουλήσουν φθηνά με βάσει το πλαφόν. Άλλοι πάλι είδαν τα φθηνά πρατήρια να ανεβάζουν τις τιμές για να εναρμονιστούν με την τιμή του πλαφόν!

πηγή

Υποψήφιος στο συνδυασμό Κακλαμάνη ο Ηλ. Ψινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:
071Ο γνωστός μάνατζερ-παρουσιαστής Ηλίας Ψινάκης αποδέχτηκε τελικά την πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη για να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας, όπως έγινε γνωστό και με σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Τον Ηλία Ψινάκη διεκδίκησε στο παρελθόν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τις εθνικές εκλογές, χωρίς όμως να ακούσει το πολυπόθητο ναι.
Σκοπός της ανακοίνωσης που εστάλη στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι να σταματήσουν τη μετάδοση οποιαδήποτε υλικού που εμπεριέχει το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη, καθώς με τις ρυθμίσεις του άρθρου 6 του νόμου 3870/2010: «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», η προεκλογική περίοδος για την προβολή και τις εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο, προσδιορίζεται ειδικότερα στους δύο (2) μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή από την 7η Σεπτεμβρίου 2010 και εφεξής.

www.sofokleousin.gr

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στα θρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά σε 15 χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. "Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε για το εύρυθμο όλων των σχολικών μονάδων", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
"Τα κενά που υπάρχουν είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Θα συμπληρωθούν μέσα στη βδομάδα", δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τον αγιασμό στη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Real fm, επεσήμανε ότι τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με μετακινήσεις των υπεράριθμων, ενώ τόνισε πως ήδη έχει μοιραστεί στα σχολεία των 92% των βιβλίων.
Η κα Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως αποδεικνύεται ότι "με τη δουλειά που έγινε από πέρυσι το Νοέμβριο, ενώ όλοι περίμεναν 22.000 κενά, εγώ ανακοίνωσα τα 2.640, εκ των οποίων τα 1.100 είναι σε 70 ειδικότητες που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά λύκεια και τα υπόλοιπα είναι στα σχολεία. Αυτά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας".
Οπως εξήγησε, υπάρχει δυνατότητα αυτή την εβδομάδα να γίνουν μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά.
"Μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού.

Την ανάγκη κάθε σχολείο, γραφείο, επιχείρηση και γειτονιά, να μεταβληθούν σε κάστρα αντίστασης, για να αναπτυχθεί η λαϊκή αυτενέργεια, γιατί αναμένεται νέος χειρότερος κύκλος οικονομικής κρίσης, υπέδειξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπαιδευτικούς κατά την επίσκεψή της στο 5ο και 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου.
Αμφισβήτησε την εκτίμηση του πρωθυπουργού, ότι η χώρα θα βγει από την κρίση το 2013, και τόνισε ότι η όποια ανάκαμψη, θα είναι αναιμική, θα βρει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και με χαμένα δικαιώματα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει την Ελλάδα και δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, η Αλέκα Παπαρήγα, είπε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γράφει τον κόσμο στα παλιά του τα παπούτσια, και δεν υπολογίζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του.
Το πρώτο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία. Αλλά μία κοινωνία με χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καταδικασμένη να βουλιάξει", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη σήμερα Δευτέρα στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο 21ο και το 165ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην περιοχή των Πατησίων.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη και υγεία, και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ να ξέρετε πως είμαστε μία οικογένεια. Εσείς είστε τα παιδιά μας, και όλοι μαζί θα πάμε μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους, και ζήτησε από τα μεγαλύτερα παιδιά να προσέχουν τα «πρωτάκια» της φετινής χρονιάς.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, ο Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στον φτωχό και ανήμπορο συνάνθρωπό μας, και τόνισε τον σημαντικό κοινωνικό έργο, που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μοίρασαν στους μαθητές δώρα, προσφορά του Δήμου Αθηναίων για όλα τα παιδιά του σχολικού συγκροτήματος.

Στη τελετή αγιασμού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας Χρήστος Τεντόμας.

Περιοδεία σε σχολεία της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ με "Λαϊκή Συσπείρωση" Θανάσης Παφίλης, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του κόμματος Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε δημοτικά σχολεία της Κυψέλης.

Να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου απειθαρχίας απέναντι στην επιβολή των βάρβαρων, όπως χαρακτήρισε, μέτρων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάλεσε εκπαιδευτικούς και γονείς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Θανάσης Παφίλης στη διάρκεια της περιοδείας του σε σχολεία της Νέας Ιωνίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του κόμματος Νίκος Σοφιανός κατά την επίσκεψή του σε δημοτικά σχολεία της Κυψέλης υποστήριξε ότι, "κριτήριο ψήφου και καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής πρέπει να αποτελέσουν και τα προβλήματα των σχολείων σε συνάρτηση με την στάση που τήρησαν απέναντι σε αυτά οι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΠαΣοΚ και της ΝΔ".

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παραίτηση Κικίλια από ΟΝΑ και Δήμο Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Την παραίτηση του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων και του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Επί τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του ΟΝΑ με όλες μου τις δυνάμεις έπραξα το καλύτερο για τους πολίτες και τους νέους της Αθήνας.
Είχα άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από όποια παράταξη κι αν προέρχονταν. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Ενόψει της μάχης των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου από τις δύο παραπάνω θέσεις. Κοιτάζω μπροστά. Στόχος μου είναι πλέον να αγωνιστώ για την Περιφέρεια Αττικής και τα προβλήματά της.
Καταθέτω την παραίτησή μου και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα πράξουν και οι συνυποψήφιοι μου».

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο χτύπημα κατά του παραεμπορίου από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών που φυλάσσονταν υπό ακατάλληλες συνθήκες σε υπόγεια αποθήκη επί της οδού Σαπφούς και προορίζονταν να διατεθούν παράνομα στην αγορά, εντόπισαν σήμερα το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίων στο κέντρο της πόλης, που συνεχίζονται με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.
 
Τα προϊόντα που εντοπίστηκαν κρίθηκαν άκρως ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία, καθώς ο χώρος φύλαξής τους δεν πληρούσε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, ενώ πολλά από αυτά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είχαν αρχίσει να αλλοιώνονται. Όλες οι ποσότητες των οπωροκηπευτικών κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αθηναίων Στέλιος Κρασσάς τόνισε, μεταξύ άλλων:
 
"Βρισκόμαστε σε μια από τις πολλές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη βούληση και την εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Παπαδάκη. Εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι χειρίστης ποιότητας και θα οδηγηθούν προς καταστροφή αφού είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Είμαστε στην πηγή του παραεμπορίου. Προσπαθούμε καθημερινά με τρεις και τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα να το καταπολεμήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ευελπιστώντας το καλύτερο για την πόλη μας".

Ι. Δημαράς «Κατεβαίνω στις εκλογές απέναντι στο μνημόνιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Ο ανεξάρτητος βουλευτής προαναγγέλλει στο «Βήμα» την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής που θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα 

Αλλάζουν τα δεδομένα και για το ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής μετά την απόφαση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Ι. Δημαρά να διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος κ. Ι. Σγουρό. Ο κ. Δημαράς ο οποίος φιλοδοξεί να συσπειρώσει γύρω του στελέχη της «παλαιάς φρουράς» του ΠαΣοΚ και όσους αντιδρούν στην εφαρμογή του μνημονίου, μιλώντας στο «Βήμα» επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος χωρίς ετικέτες, όπως χαρακτηριστικά
τονίζει, με κεντρικό σύνθημα την ακύρωση του σχεδίου περιστολής πόρων από την Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν χθες ότι η υποψηφιότητα Δημαρά δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς στις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας 11,10% των ψήφων, έχοντας απέναντί του τον υποψήφιο του ΠαΣοΚ Χρ. Παπουτσή (25,8%).
- Θα είστε τελικώς υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής; «Ετοιμάζουμε μια πρόταση με φίλους για να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια Αττικής. Δεν με ενδιαφέρει κανένας κομματικός φορέας, αριστερός, κεντροαριστερός, ακροαριστερός, ή δεξιός. Είμαστε άνθρωποι που νοιαζόμαστε να κατέβουμε μαζί εναντίον θέσεων του μνημονίου, συνδυάζοντας τον “Καλλικράτη” με το μνημόνιο. Οταν ο “Καλλικράτης” κουτσουρεύεται από το μνημόνιο, με 1,5 δισ. λιγότερα για τους δήμους, συνδυάζεται. Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι δημότης του Δήμου Αθηναίων, έχω κάνει για μία οκταετία αυτοδιοικητικός και εδώ και χρόνια αγωνιώ για τα κοινά, ως αθλητής, ως πολιτικός, ως δημοσιογράφος. Εχω δικαίωμα να διατυπώσω την άποψή μου για την Αττική. Τόσο απλά».

- Σας στηρίζουν και στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠαΣοΚ;
«Δεν μου αρέσουν οι ετικέτες. Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. Αυτό υποστηρίζω, αυτό υπηρετώ, αυτό θα κάνω ώσπου να πεθάνω. Πώς μας κάνουν τη ζωή έτσι που να μη γίνεται κατανοητό αυτό; ». 
- Είχατε επικοινωνία με την κυρία Σακοράφα, η οποία αρνήθηκε την πρότασή σας για κοινή κάθοδο.
«Δεν υπάρχει κοινή αναφορά και κοινός τόπος δράσης με τη Σοφία Σακοράφα, ούτε όταν είπαμε “Οχι” στο μνημόνιο στη Βουλή ούτε τώρα. Είναι αλήθεια ότι της τηλεφώνησα και είπε ότι δεν την ενδιαφέρει οποιαδήποτε κάθοδος».

- Για τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο τι έχετε να πείτε μετά την ανακοίνωση της καθόδου του ως υποψηφίου στην Περιφέρεια Αττικής;
«Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μητρόπουλο. Ο,τι θέλει ας κάνει κι ας βάλει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Δικαίωμα έχει. Εχει και την ευθύνη. Ολοι θα δοκιμαστούμε».

- Πότε θα κάνετε επίσημες ανακοινώσεις;

«Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Θα ανακοινώσουμε τις θέσεις του συνδυασμού και τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν».

- Πείτε μας κάποια από τα πρόσωπα που θα μετέχουν.
«Δεν θα ήθελα να προτρέξω».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζει η προεκλογική μάχη των υποψηφίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεοπτική αναμέτρηση με τον υποψήφιο για το Δήμο της Αθήνας Γ. Καμίνη πρότεινε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα του πρώην συνηγόρου του πολίτη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Οι πόρτες του δημαρχείου στην Αθήνα είναι ανοιχτές και όποιος υποψήφιος θέλει να ενημερωθεί μπορεί να το κάνει, δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμίνης, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη θέση ότι το ζήτημα του μνημονίου δεν πρέπει να κυριαρχήσει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Το μνημόνιο φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, φυσικά και έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ζήσουμε με το μνημόνιο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσον είναι ωφέλιμο ή όχι για τη χώρα, αλλά το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το μνημόνιο. Όποιος κάνει σημαία του το θέμα του μνημονίου στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της Αθήνας, βρίσκεται σε λάθος εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καμίνης.
Παράλληλα, σαφή πολιτικά μηνύματα εκτιμά ότι θα εξαχθούν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας.
«Εκείνο το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, σίγουρα ένα πολιτικό μήνυμα που θα βγει είναι αν ο χάρτης θα είναι πράσινος ή μπλε ή κατά πόσο θα είναι πράσινος κατά πόσο θα είναι μπλε. Πράγματι, θα μετρηθούν οι περιφέρειες κι αυτό θα δώσει ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει περιθώριο στους συμπολίτες μας να επιλέξουν συνθετικά, κρίνοντας και την προσωπικότητα, και τις προτάσεις αλλά βεβαίως κρίνοντας και το πολιτικό περιβάλλον. Ένα μέρος των ψηφοφόρων σίγουρα θα ψηφίσει και με πολιτικά κριτήρια».
«Προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη» χαρακτήρισε τη στήριξη του κ. Π. Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο συνυποψήφιός του Δ. Δράκος, και ανέφερε ότι «ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Απλά, υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Πελοποννησιακού Λαού». Ο κ. Δράκος προσέθεσε επίσης στη δήλωση του ότι «δεν θα μπούμε σε προσωπική αντιπαράθεση. Θα δώσουμε όμως πολιτική μάχη. Όπλα μας, η γνώση και η πείρα μας για την Αυτοδιοίκηση. Το όραμά μας για την Πελοπόννησο της Ανάπτυξης και η πίστη μας στην επιτυχία του. Δύναμή μας, η θέληση να ενώσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όχι να τον διαιρέσουμε».
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Π. Τατούλης, χαρακτήρισε την την υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ της υποψηφιότητας του για την περιφέρεια Πελοποννήσου ως «πολιτική υπέρβαση».
«Εξαρχής η πρωτοβουλία μας ήταν μια πρωτοβουλία, η οποία στηριζόταν σε μια πολιτική αντίληψη ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να ενεργοποιούν και να κινητοποιούν υγιείς δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους για να έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «άλλωστε, αυτός ο νέος θεσμός αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία και την τελευταία ίσως ευκαιρία που έχει αυτός ο τόπος για να ανασυγκροτηθεί και να επανιδρυθεί».
Σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, αυτό το διακύβευμα ουσιαστικά θέλει θαρραλέες αποφάσεις, θέλει προτάσεις και απόψεις έξω από αυτά που μέχρι τώρα αποτελούσαν το σημείο αναφοράς όλων αυτών των εξελίξεων και τελικά αποδείχτηκαν ολέθριες για τον τόπο, αλλά θέλει αυτήν τη γνωστή ελληνική λέξη «υπέρβαση».

Πηγή:Α.Π.Ε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων θα απονείμει το Μετάλλιο του Δήμου στον Καθηγητή-Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης θα απονείμει το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων στον Καθηγητή - Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό για την πλούσια προσφορά του στα γράμματα, τις επιστήμες και την προστασία του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά.

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ

ΑΕΡΗΔΕΣ - ΠΛΑΚΑ